[ GUIDE ] UPPD 2024 | Bildstorlek LinkedIn | Rätt storlek bilder | SmartBizz
Använder du rätt storlek på dina bilder på LinkedIn?
Artikeln är uppdaterad augusti 2024
GUIDE – bildstorlek på LinkedIn
Ofta ser jag inlägg på LinkedIn där bilden har fel storlek. När du använder fel storlek på dina bilder kapas bilden eller visas på ett konstigt sätt. Håll dig uppdaterad och bokmärk den här guiden som jag uppdaterar löpande!
LinkedIn fortsätter att öka och har passerat 4 miljoner användare i Sverige. Dessutom har de nyligen gått igenom en stor uppdatering. På LinkedIn har läsaren större förväntningar på innehåll och jag brukar rekommendera att du verkligen ska tänka efter en extra gång om det du tänker posta är relevant för målgruppen. Oftast handlar det om att bygga varumärket på LinkedIn, både det privata och företagets. Med hjälp av medarbetarna utökas räckvidden men se till att samtliga profiler är helt uppdaterade!
Det går även att lägga till Youtube-länkar i de anpassningsbara avsnitten. Stillbilden som visas för filmen är bildikonen som hämtats från Youtube. Du måste uppdatera bildikonen på Youtube för att kunna uppdatera bilden som visas på karriärsidorna.
Tänk på att du anpassar din omslagsbild efter både mobil och läsplatta. Tidigare har bilden kapats och har man text i bilden så har ofta en del försvunnit. Du redigerar bilden genom att gå in på din profil, välj redigera bild och där kan du anpassa hur bilden ska visas. Här får du testa dig fram.
Bildstorlek LinkedIn företagssida
Företagssidorna på LinkedIn har nytt utseende och nyheter släpps ofta. Eftersom LinkedIn släpper nyheter pö om pö tar det tid innan alla användare har fått nya funktioner och det kan se annorlunda ut eller att du inte har tillgång till allt.
Se till att skapa en intressant sida som lockar besökare och att du använder allt utrymme du får använda. I utrymmet ”om oss” har du 2000 tecken och när du skriver ett inlägg har du numera hela 3000 tecken. Skriv dock hellre ett kort inlägg med en tydlig CTA i slutet.
Om du vill lägga till en bild i ett inlägg så rekommenderar LinkedIn fortfarande att bilden ska vara 1200×627 px. Dock rekommenderar jag att du använder 1:1 eller 1080×1350.
Om bilen är mindre än 200px bred kommer den att visas som en så kallad ”thumbnail” till vänster om inlägget. Bilder som visas på mobilen kommer inte att justeras utan visas i full storlek.
Relaterad artikel: Så här många tecken kan du ha på LinkedIn
Video på LinkedIn
På LinkedIn har du möjlighet att ladda upp video direkt på plattformen, både på profilen och på företagssidan. Följande specifikationer gäller:
Stöd för filtyperna ASF, FLV, MPEG-1, MPEG-4, MKV, WebM, H264/AVC, MPEG-4, VP8, VP9, WMV2 och WMV3. LinkedIn har även stöd för följande ljudfilsformat: AAC, MP3 och Vorbis.
Vilka specifikationer gäller för video på LinkedIn?
- Största filstorlek: 5 GB
- Minsta filstorlek: 75 kB
- Maximal videolängd: 10 minuter
- Minsta videolängd: 3 sekunder
- Upplösningsintervall: 256 x 144 till 4096 x 2304
- Bildförhållande: 1:2,4–2,4:1
- Bildfrekvens: 10 fps– 60 fps
- Bithastighet: 192 kbit/s–30 Mbit/s
Relaterad artikel: Hur du lyckas med video / filmklipp på LinkedIn
Fokusera på vilken lösning du erbjuder och inte på dina produkter eller tjänster. Det som ger bäst effekt är bra innehåll som ger läsaren mervärde, i kombination med bilder eller video.
Kom ihåg att analysera statistiken så du vet vilka inlägg som fungerar och inte. Även om du följer rekommendationerna på hur många inlägg och vilken tid du ska göra inlägg på kan du se vad som verkligen fungerar genom att mäta och testa dig fram.
Fördjupa dig:
10 tips på hur du skapar en företagssida som lockar besökare
Senaste nyheterna för företagssidor
Så skapar du en strategi för LinkedIn
Rekommenderad bildstorlek LinkedIn företag:
Omslagsbild företagssida: 1128 x 191 pixlar och bilden får vara max 4mb.
Logotype: 400 x 400 px. Den här bilden följer med på alla dina inlägg och syns i flödet när företagets inlägg dyker upp samt när du får förslag på företag du kanske vill följa.
Kom ihåg att om du inte har karriärsidor till företagssidan, saknar du vissa moduler. Karriärsidor är en premiumfunktion.
Bild i ett inlägg: LinkedIn rekommenderar att du använder en bild med måttet 1200 × 627 px. Bilden måste vara minst 200px. Dock fungerar både 1:1 och 1080 x 1350 bra. Om du använder annan en stående bild kommer den att få grå kanter (utfyllnad) på sidorna vilket syns mest via datorn.
LinkedIn stories: 1080 x 1920 pixlar.
Ratio 9:16. och längden kan vara max 20sek på dina videos.
Artikel: En artikel är LinkedIns ”bloggverktyg” och dessa ligger kvar på en egen flik. Bilden (överst) till en artikel ska vara 2000 x 600 px och max 10MB. Formatet som stöds är JPG, static GIF och PNG. I en artikel kan du även bädda in länkar till en video och/eller andra inlägg.
Rekommenderad bildstorlek LinkedIn profil:
Profilbild: Använd en bild som är mellan 400 x 400 och 7680 x 4320 pixlar. Bilden visas i 400 x 400 och kan justeras när du har laddat upp bilden. LinkedIn rekommenderar att du använder en bild som inte kräver så mycket justering och filen ska vara i PNG, JPG or GIF. Max bildstorlek är 10MB.
Omslagsbild profil: 1584 x 396 pixlar Använd en bakgrundsbild på din profil. Koppla den till vad du jobbar med och som förstärker ditt personliga varumärke och din kompetens. Med hjälp av bakgrundsbilden kan du förstärka ditt personliga varumärke! Max bildstorlek är 4MB.
Bild i ett inlägg: LinkedIn rekommenderar fortfarande att du använder en bild med måttet 1200 × 627 px. Bilden måste vara minst 200px. Dock fungerar både 1:1 och 1350 x 1080 bra. Om du använder annan storlek (stående) kommer bilden att få grå kanter (utfyllnad) på sidorna. Det innebär om du använder stående format så ser det sådär ut, framför allt via datorn.
Artikel: En artikel är LinkedIns ”bloggverktyg” och en den ligger kvar på din profil under en egen flik. Bilden (överst) till en artikel ska vara 2000 x 600 px och max 10MB. Formatet som stöds är JPG, static GIF och PNG. I en artikel kan du även bädda in länkar till en video och andra inlägg.
Nyhetsbrev: November 2021 släppte LinkedIn nyhetsbrev globalt. Där kan du använda H1, H2, infoga bilder och videos. När du skapar ditt nyhetsbrev ska den stora översta bilden vara 1280×720 och den lilla bilden (logotype eller annan bild) ska vara 300×300.
Evenemang: Oktober 2019 släppte äntligen LinkedIn möjlighet att skapa evenemang och har sedan dess släppt flera funktioner.
Omslagsbilden för ditt event ska vara 1774 x 998 px (16:9) och för logotypen är det 400 x 400 pixlar som gäller.
Dokument: Det här är när du laddar upp en pdf som blir svajpbar i sidled. Du kan använda olika mått, exempelvis 1:1, liggande A4 eller stående A4. Här är ett exempel på ett dokument i 1:1 och ett exempel på ett dokument i stående A4. Filen kan max vara 100MB och 300 sidor. Jag rekommenderar att använda PDF. Tänk på att alla dokument går att ladda ner. Här kan du läsa ”best practices” gällande dokument på LinkedIn.
LinkedIn stories: 1080 x 1920 pixlar.
Ratio 9:16. och längden kan vara max 20sek på dina videos.
Här är LinkedIn´s rekommendationer.
Det här artikeln ingår i en serie där jag går igenom storleken på bilderna för sex olika sociala medier. Här kan du läsa om bildstorlek på: Facebook, Pinterest, Instagram, Youtube och Twitter. Samlingsartikeln hittar du här snabbguiden bildstorlek i sociala medier.
Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedIn
LinkedIn-expert
Social media manager
Välkommen att följa mig:
LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Hej Linda!
Vad är det för storlek när man ska ladda upp dokument på Linkedin? Att det ska vara pdf/ppx osv med max 100 mb och 300 sidor har jag lycktas googla mig fram till.
När jag laddar upp vanliga pdf filer som är ca 6 mb blir de suddiga o man inte klickar upp inlägget i helskärmsstorlek, varför blir det så och vad kan jag ändra på så att de blir skarpa även i ”vanligt läge” Tack på förhand för svar! 🙂
Hej Ida,
Du kan använda 1:1, liggande A4 eller stående A4. Jag har använt alla så det beror snarare på hur budskapet blir på respektive sida.
Varför de blir suddiga har jag svårt att svara på men troligtvis har du för dålig upplösning på din pdf. Här är två exempel som jag har postat och de fungerar i ”vanligt läge”, dvs för mig en stor extern skärm.
Jag har även uppdaterat och lagt till dessa i artikeln.
https://www.linkedin.com/posts/lindabjorck_6-tips-f%C3%B6r-dig-som-vill-vara-ledig-och-publicera-activity-6947782890441080832-rGP7?utm_source=linkedin_share&utm_medium=member_desktop_web
https://www.linkedin.com/posts/lindabjorck_framg%C3%A5ng-p%C3%A5-linkedin-activity-6851754329657942016-4Khu?utm_source=linkedin_share&utm_medium=member_desktop_web