[ GUIDE ] UPPD 2020 | Bildstorlek LinkedIn | Rätt storlek bilder | SmartBizz

Använder du rätt storlek på dina bilder på LinkedIn?

LinkedIn bildstorlek bild storlek

Artikeln är uppdaterad november 2020

GUIDE – bildstorlek på LinkedIn

Ofta ser jag inlägg på LinkedIn där bilden har fel storlek. När du använder fel storlek på dina bilder kapas bilden eller visas på ett konstigt sätt. Håll dig uppdaterad och bokmärk den här guiden som jag uppdaterar löpande!

LinkedIn fortsätter att öka och har passerat 3,5 miljoner användare i Sverige. Dessutom har de nyligen gått igenom en stor uppdatering. På LinkedIn har läsaren större förväntningar på innehåll och jag brukar rekommendera att du verkligen ska tänka efter en extra gång om det du tänker posta är relevant för målgruppen. Oftast handlar det om att bygga varumärket på LinkedIn, både det privata och företagets. Med hjälp av personalen utökas räckvidden men se till att samtliga profiler är helt uppdaterade!

Det går även att lägga till Youtube-länkar i de anpassningsbara avsnitten. Stillbilden som visas för filmen är bildikonen som hämtats från Youtube. Du måste uppdatera bildikonen på Youtube för att kunna uppdatera stillbilden som visas på karriärsidorna.

Tänk på att du anpassar din huvudbild efter mobil och läsplatta. Tidigare har bilden kapats och har man text i bilden så har ofta en del försvunnit. Du redigerar bilden genom att gå in på din profil, välj redigera bild och där kan du anpassa hur bilden ska visas. Här får du testa dig fram.

Bildstorlek LinkedIn företagssida

Företagssidorna på LinkedIn har nytt utseende och nyheter släpps ofta. Eftersom LinkedIn släpper nyheter pö om pö tar det tid innan alla användare har fått nya funktioner och det kan se annorlunda ut eller att du inte har tillgång till allt.

Se till att skapa en intressant sida som lockar besökare och att du använder allt utrymme du får använda. I utrymmet “om oss” har du 2000 tecken och när du skriver ett inlägg har du max 1300 tecken. Skriv dock hellre ett kort inlägg med en tydlig CTA i slutet.
Om du vill lägga till en bild i ett inlägg så ska bildstorleken vara 1200×627 pixlar.

Om bilen är mindre än 200px bred kommer den att visas som en så kallad “thumbnail” till vänster om inlägget. Bilder som visas på mobilen kommer inte att justeras utan visas i full storlek.

Relaterad artikel: Så här många tecken kan du ha på LinkedIn

Video på LinkedIn

På LinkedIn har du möjlighet att ladda upp video direkt på plattformen, både på profilen och på företagssidan. Följande specifikationer gäller:

Stöd för filtyperna ASF, FLV, MPEG-1, MPEG-4, MKV, WebM, H264/AVC, MPEG-4, VP8, VP9, WMV2 och WMV3. LinkedIn har även stöd för följande ljudfilsformat: AAC, MP3 och Vorbis.

Vilka specifikationer gäller för video på LinkedIn?

 • Största filstorlek: 5 GB
 • Minsta filstorlek: 75 kB
 • Maximal videolängd: 10 minuter
 • Minsta videolängd: 3 sekunder
 • Upplösningsintervall: 256 x 144 till 4096 x 2304
 • Bildförhållande: 1:2,4–2,4:1
 • Bildfrekvens: 10 fps– 60 fps
 • Bithastighet: 192 kbit/s–30 Mbit/s

Relaterad artikel: Hur du lyckas med video / filmklipp på LinkedIn

Fokusera på vilken lösning du erbjuder och inte på dina produkter eller tjänster. Det som ger bäst effekt är bra innehåll som ger läsaren mervärde, i kombination med bilder eller video.

Kom ihåg att analysera statistiken så du vet vilka inlägg som fungerar och inte. Även om du följer rekommendationerna på hur många inlägg och vilken tid du ska göra inlägg på kan du se vad som verkligen fungerar genom att mäta och testa dig fram.

Fördjupa dig:

10 tips på hur du skapar en företagssida som lockar besökare

Senaste nyheterna för företagssidor

Så skapar du en strategi för LinkedIn

Rekommenderad bildstorlek LinkedIn företag:

Omslagsbild företagssida: 1128 x 191 pixlar och bilden får vara max 4mb.

Logotype: 300 x 300 pixlar men tidigare var det 400 x 400. Den här bilden följer med på alla dina inlägg och syns i flödet när företagets inlägg dyker upp samt när du får förslag på företag du kanske vill följa.
Kom ihåg att om du inte har karriärsidor till företagssidan, saknar du vissa moduler. Karriärsidor är en premiumfunktion.

Bild i ett inlägg: Om du vill använda en bild i ett inlägg så ska bilden vara 1200 × 627 px. Bilden måste vara minst 200px. Om du använder annan storlek kommer bilden att få grå kanter (utfyllnad) på sidorna. Det innebär om du använder stående format så ser det sådär ut men att 1080×1080 numera funkar ok.

LinkedIn stories: 1080 x 1920 pixlar.
Ratio 9:16. och längden kan vara max 20sek på dina videos.

 

Bildstorlek LinkedIn företagssida

Rekommenderad bildstorlek LinkedIn profil:

ProfilbildAnvänd en bild som är mellan 400 x 400 och 7680 x 4320 pixlar. Bilden visas i 400 x 400 och kan justeras när du har laddat upp bilden. LinkedIn rekommenderar att du använder en bild som inte kräver så mycket justering och filen ska vara i PNG, JPG or GIF. Max bildstorlek är 10MB.

Omslagsbild profil: 1584 x 396 pixlar Använd en bakgrundsbild på din profil, gärna kopplat till vad du jobbar med. Med hjälp av bakgrundsbilden kan du förstärka ditt personliga varumärke! Max bildstorlek är 4MB

Artikel: På din profil kan du skriva en artikel. Det är LinkedIns “bloggverktyg” och en artikel ligger alltid kvar på din profil. Bilden (överst) till en artikel ska vara 2000 x 600 px och max 10MB. Formatet som stöds är JPG, static GIF och PNG. I en artikel kan du även bädda in länkar till en video och andra inlägg.

Evenemang: Oktober 2019 släppte äntligen LinkedIn möjlighet att skapa evenemang och har sedan dess släppt flera funktioner.
Omslagsbilden för ditt event ska vara 1776 x 444 pixlar och för logotypen är det 400 x 400 pixlar som gäller.

LinkedIn stories: 1080 x 1920 pixlar.
Ratio 9:16. och längden kan vara max 20sek på dina videos.

Bildstorlek Linkedin företagssida bild storlek

Här är LinkedIn´s rekommendationer.

Det här artikeln ingår i en serie där jag går igenom storleken på bilderna för sex olika sociala medier. Här kan du läsa om bildstorlek på: FacebookPinterestInstagram, Youtube och Twitter. Samlingsartikeln hittar du här snabbguiden bildstorlek i sociala medier.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

8 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Fördjupa dig: Rätt bildstorlek på LinkedIn […]

 2. […] man kan eller bör publicera för inlägg på LinkedIn. Det är allt från vilket format och vilken storlek på bilder & video du ska använda till själva innehållet i ditt inlägg. Och det är ju innehållet som är det […]

 3. […] hittar du vilken storlek du ska använda på bilderna på LinkedIn och hur du kan skapa video med låg budget på […]

 4. […] Tidigare inlägg för bildstorlek: LinkedIn, Facebook, Pinterest och Instagram. […]

 5. […] kan du fördjupa dig ytterligare om bildstorlek på: LinkedIn, Pinterest, Instagram, Twitter […]

 6. […] Fördjupa dig: Vilka bildstorlekar gäller på företagssidan […]

 7. […] Det här inlägget ingår i en serie där jag går igenom storleken på bilderna i flera plattformar. Här kan du läsa om bildstorlek på: LinkedIn, Facebook och Instagram. […]

 8. […] jag går igenom storleken på bilderna i flera plattformar. Här kan du läsa om bildstorlek på: LinkedIn, Pinterest och […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *