Så här utökar du räckvidden på din kampanj med LinkedIn Audience Network

Utöka räckvidden med LinkedIn Audience Network

Ännu fler nyheter på LinkedIn. Nu släpper de LinkedIn Audience Network som kommer att utöka räckvidden på din annonsering. Dessutom kommer ditt innehåll att visas för de rätta personerna, oavsett var de befinner sig.

annonsera LinkedIn audience network

LinkedIn har beta-testat tjänsten för mer än 6000 annonsörer på LinkedIn och dessa har i genomsnitt haft 3-13% ökning av unika visningar och upp till 80% ökning av unika klick. Det innebär att annonsörer som kör en ”Audience Network”-kampanj når nya personer som ännu inte har engagerat sig i LinkedIns annonsprodukter.

Till exempel, Hiscox, en finansiell tjänst och försäkringsleverantör, förbättrade räckvidden på sin kampanj  genom att köra sitt sponsrade innehåll med ”Audience Network”. När de granskade kampanjen som kördes på detta sätt såg de en engagemangsökning med 4 gånger jämfört med ett referensvärde för branschen.

Funktionen finns tillgänglig för alla användare i Sverige. I första hand är den relevant för de som vill nå medlemmar i de länder där LinkedIn använder detta för att nå längre ut än Linkedin.com. Det jobbas för att hålla ROI på en hög nivå och är främst till företag som arbetar globalt.

Mät resultatet

Att förstå hur kampanjen går, att mäta resultatet och ROI är avgörande för all annonsering, inte bara på LinkedIn utan även för annonsering på Facebook och Instagram.

När du annonserar med ”Audience Network” kan du hämta rapporter som innehåller klick, visningar och engagemang som dina annonser får.

Så här annonserar du med LinkedIn Audience Network

  1. Logga in på ditt annonskonto i Campaign Manager och skapa en annons.
    LinkedIn Audience Network är aktiverad som standard på din kampanjsida. Följ dessa steg om du vill aktivera eller avaktivera funktionen.
  2. Kontrollera närvaron.
    LinkedIn utesluter automatiskt utgivare av låg kvalitet från ”Audience Network” och blockerar de som inte överensstämmer med LinkedIn´s annonsriktlinjer. För ytterligare kontroll, ladda upp en lista för att förhindra att dina annonser visas på specifika utgivare eller hela IAB-kategorier av appar och webbplatser.
  3. Mät.
    Titta på antal nya visningar och klick på din annons från LinkedIn Audience Network. Exportera rapporter som visar hur dina kampanjer går per kanal: i LinkedIn Newsfeed, på LinkedIn Audience Network eller kombinerat.

Relaterade artiklar:

Hur du kommer igång med annonsering på LinkedIn
Nya funktioner i Campain Manager
Annonsera med LinkedIn Matched Audience
Annonsera med sponsrade InMail
LinkedIn Conversion Tracking
Annonsera med filmklipp / video på LinkedIn

Se filmklippet nedan:

Originalartikeln hittar du på engelska på LinkedIns blog.


Linda Björck <<– Connecta gärna med mig! linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

Twitter
LinkedIn
Facebook

 

 

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Annonsera med LinkedIn matched audience Annonsera med leads gen forms Annonsera mot specifika intresse Utöka räckvidden med LinkedIn audience network […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *