Så här når du din målgrupp på LinkedIn

Så här når du din målgrupp på LinkedIn

På LinkedIn kan du nå din målgrupp på flera olika sätt. Både via annonsering och bra content i dina inlägg. Genom att använda bra och läsvärt innehåll samt hashtags når du lättare din önskade målgrupp även utan annonser.

målgrupp linkedin

Annonsera på LinkedIn för att nå din målgrupp

När du har valt vilken annonstyp du ska använda väljer du målgrupp. Det vanligast är att man väljer jobbtitel eftersom det är enklast. Men det är inte alltid det bästa. Anledningen är att jobbtiteln plockas från profilen och vissa kan vara väldigt kreativa med sin titel samt att det också är dyrast att använda.

Relaterad artikel: Få bättre resultat med din annonsering på LinkedIn med rätt målgrupp

Under fliken ”job experience” har du flera val. I stället för att använda ”job titels” kan du använda ”job functions” i kombination med exempelvis ”speciality” eller ”senority” för att på så sätt nå en bredare målgrupp.

målgrupp annonsera Linkedin

I första exemplet har jag enbart valt titel marketing manager och får då en målgrupp på +14000.

målgrupp Linkedin annonsering

I nästa exempel har jag istället för titel ”marketing manager” valt ”marketing” under ”job function” och får då en bredare och mycket större målgrupp (+51000). Därefter kan jag välja att lägga till ytterligare målgruppskriterier som ”senorities”, dvs vilken nivå personen arbetar på eller kompetenser. Då blir målgruppen +7500. Det blir billigare att annonsera och CTR blir något lägre.

annons målgrupp LinkedIn

Med ovan exempel når du fler än bara de som har exakt rätt jobbtitel och annonsen blir även billigare.

Var uppmärksam på så du inte lägger på för många kriterier för då kommer annonsen inte att gå igenom, dvs målgruppen blir för snäv.

Fördjupa dig:

Annonsera med sponsored content
Annonsera med inMails
Annonsera med dynamic ads

Annonsera med LinkedIn matched audience
Annonsera med leads gen forms
Annonsera mot specifika intresse
Utöka räckvidden med LinkedIn audience network

Organisk innehåll för att nå målgruppen

Både på LinkedIn och i andra sociala medier handlar det om innehållet, dvs vilket content är det du postar. På LinkedIn kan du som person max ha 30.000 kontakter och sedan en mängd följare men det är inte antal kontakter som är viktigast.

Oavsett om du har 3000 eller 23000 kontakter handlar det om att göra inlägg som är kopplade till ditt ämne. Många tittar på att få så många visningar som möjligt när de istället borde titta på antal konverteringar, eller leads. Antal visningar har ingenting med att göra att du når rätt personer utan endast att du uppskattningsvis har nått x antal personer.

Antal visningar innebär enbart att ett inlägg har susat förbi i flödet.

Allt handlar om content oavsett om formatet är video, bild eller text. När du beskriver vad inlägget handlar om kan du vara mer eller mindre specifik.

Använd tydlig rubrik för att nå din målgrupp

Om jag skriver ”10 företag som är bra på sociala medier” så är den ganska generell och ett sådant inlägg får ofta stor spridning och många kommentarer. Om jag är mer specifik ”hur du får bättre resultat och fler leads på LinkedIn” ger den färre antal visningar och interaktioner men de som interagerar med inlägget är min målgrupp och jag får högre konverteringar och leads genom det inlägget.

Relaterad artikel: 10 mätpunkter du behöver ha koll på i sociala medier

I stället för att fokusera på antal visningar, skapa innehåll baserat på vilket problem du löser och skriv om det. Då kommer du se att ”rätt” personer interagerar med dina inlägg, fler tittar på din profil och förhoppningsvis får du fler leads.

Linkedin_leads_profil

Relaterad artikel: 8 sätt att hitta fler leads på LinkedIn

Det finns fler möjligheter gällande annonseringen och glöm inte bort att jobba med retargeting. Även på företagssidan finns en funktion där du kan rikta ett specifikt inlägg mot en målgrupp.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram

2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Tänk även på att den organiska räckvidden fortfarande är mycket hög på LinkedIn jämfört med andra sociala medier och att du delvis kan nå din målgrupp utan annons på LinkedIn. […]

  2. […] Relaterad artikel: Så här når du din målgrupp på LinkedIn […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *