Ny funktion på LinkedIn för enklare mötesplanering

Ny funktion på LinkedIn för enklare mötesplanering

LinkedIn släpper ytterligare en ny funktion där du kan planera och boka möte i din kalender direkt i LinkedIn messenger.  Det innebär att du inte behöver lämna LinkedIn för att se din kalender eller för att boka ett möte utan allt sker direkt på LinkedIn.

LinkedIn möte

Dela när du är tillgänglig för att enkelt boka möten

På bilden nedanför ser du hur det ser ut. När du är inne på ett meddelande trycker du på det nya alternativet ”Availability”, nu kan du komma åt din kalender och sedan välja de tider som du vill föreslå. Framöver kommer LinkedIn även att påminna dig så du kan se om din föreslagna tid fungerar och därefter skicka en bekräftelse.

LinkedIns nya funktion använder ett system som utvecklats bara för detta ändamål. Detta gör det möjligt för dig att hänvisa till din befintliga kalender på din enhet direkt via LinkedIn.

Relaterad artikel: 7 sätt du kan förbättra din närvaro på LinkedIn

Du kan endast dela din kalender via mobilen. Dock kan mottagaren av ditt meddelande se dina lediga tider via datorn, mobilappen och mobilwebb. Läs här hur du går tillväga.

LinkedIn möte planering

Bild från LinkedIn

Hitta snabbt en plats att mötas på

Förutom att hålla kontakten med ditt nätverk är det verkligen värdefullt att stärka relationer. Faktum är att mer än två tredjedelar (67%) har träffat en kontakt utanför jobbet.

För att göra det enklare för dig att hitta ett café eller andra platser för ett möte kan du nu göra det direkt i meddelande-funktionen på LinkedIn. Du kan också dela din nuvarande plats, vilket är särskilt användbart när du exempelvis är på affärsresa i en ny stad eller vill boka möten i realtid på ett evenemang.

När du har hittat en tid som passar kan du kombinera kalenderfunktionen med LinkedIns ”Location” för att föreslå en plats att träffas, vilket ytterligare förenklar planeringen av mötet.

LinkedIn möte plats

Bild från LinkedIn.

 

LinkedIn säger:

Many of you have shared that you often coordinate meetings with the people you chat with in LinkedIn Messenger — for example, a student reaching out to alumni for advice, setting up a meeting with a recruiter to talk about a job opportunity, or scheduling a call with a customer.

LinkedIn meddelandefunktion

Fler och fler använder meddelandefunktionen på LinkedIn och förra året rapporterade de en ökning med 60% av meddelanden som skickades på plattformen, från år till år.

Som du säkert har märkt har LinkedIn under det senaste året har lagt till flera funktioner i messenger. Bl.a kan du utöka själva rutan där du skriver meddelandet och möjlighet att bifoga filer, direkt i mobilen. Utöver det, till mångas förtret, finns möjlighet att använda en GIF.

Den här funktionen finns nu tillgänglig för alla Android-användare och funktionen är på väg att rullas ut till iOS.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInlinda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Följ mig för fler bra tips:

Twitter
LinkedIn
Facebook
Instagram

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] har släppt är möjlighet att ladda upp dokument och fler reaktioner på inlägg, att du kan boka möten i din kalender direkt på LinkedIn och lookalike […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *