Nya funktioner för meddelande på LinkedIn | LinkedIn messaging

Nya funktioner för meddelande på LinkedIn

LinkedIn uppdaterar meddelandefunktionen och nu blir det enklare att kommunicera med dina kontakter med nya funktioner för meddelande på LinkedIn.

Oavsett hur du använder LinkedIn och i vilket syfte kan du nu lättare anpassa dina meddelande efter dina behov, eller sätt som passar din kommunikation. Tidigare har LinkedIn infört GIF-filer och utökar nu med en ”emoji picker” – till vissas förtret.

Utökad skrivruta för meddelande (compose box)

När du skriver ett meddelande på LinkedIn är rutan där du skriver ganska liten. En enkel lösning som LinkedIn nu har infört är att rutan går att expandera. Det gör att det blir lättare att skriva  längre och mer formella meddelande. Den här funktionen är nu tillgänglig via mobilen och släpps inom kort även till datorn.

Bifoga dokument ”on-the-go”

LinkedIn inför även ett nytt sätt att bifoga dokument och filer när du skriver ett meddelande via mobilen. Nu slipper du alltså att gå till datorn för att kunna bifoga ett dokument på LinkedIn. Enkelt att bifoga genom att klicka på ”bifoga-ikonen” och välj varifrån du ska hämta dokumentet du vill bifoga. Filtyper som stöds är PDF, DOC, XLS och PPT.

”Blivit kontaktad av en rekryterare? Skicka ditt CV direkt”

Enligt LinkedIn har det här varit en funktion som många har efterfrågat. Med tanke på att vi är mer professionella på LinkedIn är det här en bra funktion som passar plattformen och dess användare.

Skicka emojis

I bland är en noga vald emoji värd mer än 1000 ord. Ännu ett sätt att kommunicera på i ett meddelande, via datorn. Du väljer emojis med LinkedIns ”emoji picker” . Det gör du genom att scrolla igenom listan, sök på nyckelord eller välj en kategori för fler val. 👍

Relaterad artikel: 5 användbara Chrome-tilägg för LinkedIn

Starta och hantera gruppmeddelande

Även hur du skapar och hanterar gruppmeddelande på LinkedIn-appen har blivit uppdaterad. Den här funktionen kan addera mer värde för LinkedIn som arbetsverktyg. Genom att du klickar på ”+”-ikonen för att skapa ett nytt meddelande får du förslag på grupper baserade på nuvarande eller gamla företag, var du gick i skolan eller personer som du nyligen har skrivit meddelande till.

Det blir enklare att starta konversationer med exempelvis kolleger, alumni eller personer i samma industri och nisch som du är iIHM. Väljer jag Berghs har jag 197 kontakter som jag sedan kan välja mellan. Dock måste jag klicka i manuellt vilka av dessa jag vill skicka till så tyvärr ingen ”välj alla” funktion.

Utöver detta kan du ta bort personer från ett gruppmeddelande, i LinkedIn-appen. Det gör du genom att klicka på de tre prickarna högst upp till höger och där klicka på ”ta bort personer”.

Nämn en person i ett meddelande

Du kan nu även @-nämna en person i ett meddelande. Då skapas en länk till den personens profil vilket kan underlätta vid rekommendationer och referenser. Den här funktionen fungerar både i  gruppmeddelande och i 1:1 konversationer.

Relaterad artikel: Kommande nyheter på LinkedIn

Kopiera och klistra in

Den sista nyheten är att LinkedIn vill hjälpa dig att kommunicera mer visuellt. Du kan nu sömlöst kopiera och klistra in bilder och skärmdumpar i dina meddelanden, via datorn. Emojis och GIFar är inte längre det enda sättet du kan göra dina meddelande mer visuella. 

Det här är nya och bra funktioner eftersom fler och fler använder meddelandefunktionen på LinkedIn. Även det omtalade införande av GIFar tidigare i år bidrar till att du nu kan göra dina meddelande mer personliga och roliga. Själv har jag bara skickat en GIF i ett meddelande EN GÅNG, däremot utvalda emojis har jag skickat flera gånger – allt beroende på vem jag skriver till. Vilken av funktionerna som passar dig bäst beror på vilket synsätt du har.

Relaterad artikel: 6 funktioner på LinkedIn du bör känna till

De nya funktionerna för LinkedIn meddelande har precis börjat rullas ut, har du ännu inte fått dessa kommer de snart. Som vanligt brukar LinkedIn släppa funktioner efter hand till alla deras användare.

Artikel och bilder från LinkedIns blogginlägg.

Dela gärna inlägget så fler få ta del av LinkedIns nyheter.


Linda Björck linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

Twitter
LinkedIn
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *