Lägg till teammates / kolleger på LinkedIn för att se mer av deras aktiviteter

Lägg till kolleger som ”teammates” på LinkedIn

De människor du jobbar med är mer än bara medarbetare, de kan också hjälpa dig att komma vidare i din karriär. Med LinkedIns nya funktion kan du nu lägga till vissa av dina kolleger som ”teammates”. Andra funktioner som LinkedIn nyligen har släppt är möjlighet att ladda upp dokument och fler reaktioner på inlägg, att du kan boka möten i din kalender direkt på LinkedIn och lookalike audience.

OBS! LinkedIn har tagit bort funktionen teammates maj 2021.

LinkedIn teammates

LinkedIn säger att 95% av de yrkesverksamma tycker att det är en bra idé att ha vänner på jobbet och 63% säger att de har relationer med sina medarbetare utanför kontoret. Baserat på en studie som LinkedIn publicerade förra månaden kan det också hjälpa dig att utveckla din karriär genom att ha vänner på jobbet.

LinkedIn ser att deras medlemmar är 60% mer benägna att gilla, kommentera och dela sina kollegers inlägg jämfört med andra kontakters.

Relaterad artikel  Bygg varumärket med hjälp av medarbetarna – employee advocacy

Engagera dig mer med vad dina medarbetare gör på LinkedIn

Det är därför LinkedIn nu rullar ut ”teammates”, en ny funktion som hjälper dig att snabbt lägga till dina nuvarande medarbetare på LinkedIn. Genom att gå in på fliken ”mitt nätverk” och titta på panelen ute till vänster. Om funktionen är aktiverad för dig, då ser du texten ”lägg till medarbetare”.

Där kan du ange din chef, vissa kolleger och / eller de som rapporterar direkt till dig. När du har lagt till dessa personer kommer LinkedIn att prioritera deras uppdateringar i ditt flöde på LinkedIn. Exempelvis kommer du få se inlägg, kommentarer, gilla, delningar och årsdagar.

Du kan lägga till följande:

 • din chef
 • team-medlemmar / kolleger med samma chef (peers)
 • personer som rapporterar till dig

LinkedIn hoppas kunna utöka funktionen för att kunna inkludera andra medarbetare och viktiga yrkesrelationer i framtiden.

Relaterad artikel: 5 tips på hur du bygger ditt personliga varumärke på LinkedIn

Så här lägger du till ”teammates” på LinkedIn

Logga in på LinkedIn via datorn.

 1. Klicka på ikonen ”my network” i menyn i toppen.
 2. I menyn till vänster, klicka på ”add teammates”.
 3. Klicka på ”current team” eller ”past team”.
 4. Sök personen och klicka på ”add your manager” .
 5. Klicka på ”next”.
 6. Sök personen och klicka på ”add your peers.
 7. Klicka på ”next”.
 8. Klicka på ”direct reports”, om du har några.
 9. Därefter klickar du på ”done”.

teammates LinkedIn

 

teammates LinkedIn

LinkedIn team mates

Så här ser det ut via mobilen. Bild från LinkedIn.

Du måste godkänna teammates

För att säkerställa transparens får de personer som du lägger till som ”team-medlemmar” ett meddelande där det framgår att du har lagt till dem som ”teammates”.  De kan då antingen verifiera att det är korrekt eller ange att informationen är felaktig.

Om du blir verifierad som ”teammate” får de se dina aktiviteter på LinkedIn.

Endast de som är ”teammates” och andra personer i ditt företag kommer att kunna se vilka personer som du har lagt till. Dessa data kommer också att användas för att göra rekommendationer, förbättra sökresultaten och för andra användningsområden som tillåts av LinkedIns policy.

OBS! Det kan hända att du får ett felmeddelande som säger att du har nått gränsen när du försöker lägga till en ny person. Då måste du först frigöra utrymme genom att ta bort en befintlig medlem. Exempelvis kan du bara ha en chef vid varje given tidpunkt så om du försöker lägga till ännu en får du ett felmeddelande.

Funktionen har redan släppts i USA, både via dator och mobil och kommer rullas ut globalt inom kort.

Sammanfattning teammates LinkedIn

Den här funktionen ser jag kan ge en bra effekt dock är det önskvärt att lägga till fler kolleger, inte bara en chef eller personer som rapporterar till dig. Exempelvis ser jag en fördel om ett antal personer från ett större företag kan lägga till varandra, då kan de också lättare hjälpa till att bygga både företagets och sina egna varumärken.

Vad tror du om den här funktionen, kommer du att lägga till teammates på LinkedIn?


Linda Björck <- följ mig på LinkedIn och ta del av mina tipslinda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

Twitter
LinkedIn
Facebook
Instagram

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] tidigare funktion som LinkedIn har släppt är där du kan lägga till dina medarbetare som team-mates. Med den funktionen i kombination med att du som admin nu kan skicka aviseringar kommer att lyfta […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *