Nyhet LinkedIn | Fler reaktioner på inlägg | ladda upp dokument

Fler reaktioner på inlägg och ladda upp dokument på LinkedIn.

LinkedIn fortsätter att släppa nyheter och nu har de utökat hur du kan reagera på inlägg. Liknande som på Facebook kommer du nu alltså att kunna välja mellan 5 olika reaktioner på inlägg. Funktionen släpptes för några dagar sedan och hos mig fungerar den redan.

reaktioner dokument linkedin

Enligt LinkedIn har detta varit en efterfrågad funktion, att kunna utrycka sig på fler sätt än en ”gilla”.  Det är därför de nu har börjat rulla ut en ny uppsättning av reaktioner på LinkedIn. Det ger dig fler sätt att snabbt och konstruktivt kommunicera med andra.

För mig känns det mer som om att de tittar på Facebook och andra funktioner hade varit mer intressanta men om jag tittar på hur ofta LinkedIn nu släpper nyheter så kommer det att komma ännu fler inom kort.

Andra nyheter på LinkedIn

Nyligen utökade LinkedIn alternativen på hur du kan annonsera med bl.a lookalike audience och specifika intresse samt att du kan koppla din kalender direkt till LinkedIn messenger för snabbare och enklare mötesbokning. Även möjlighet till att sända live video har släppts, dock enbart till vissa utvalda initialt. 

Nya reaktioner på inlägg

De nya reaktionerna är:

 • Celebrate
 • Love
 • Insightful
 • Curious

Du kan använda ”fira” för att berömma en prestation eller viktig händelse som exempelvis ett nytt jobb eller när någon har talat på ett event. Med ”älska” kan du uttrycka sympati och stöd, som i ett samtal om bra balans mellan arbetet och privatlivet eller hur ett mentorskap har gjort skillnad.

”Insiktsfullt” kan användas vid en särskilt bra poäng eller tankeväckande idé och genom att klicka på ”nyfiken” kan du visa att du vill veta mer. När du har gjort inlägg kan du genom att titta på dessa signaler bättre förstå vad dina läsare tycker om dina inlägg.

LinkedIn utbildning företag

I processen där LinkedIn tog fram dessa reaktioner ingick att titta på vad folk redan talar om för att bättre förstå vad de ville uttrycka och ta emot. Exempelvis analyserades LinkedIn de första orden i kommentarer och vilka typer av inlägg människor mest delar.

LinkedIn genomförde även en global forskning bland sina medlemmar för att få feedback om de specifika reaktionerna för att säkerställa att de var universellt förstådda och hjälpsamma.

Relaterad artikel: Senaste nyheterna på företagssida på LinkedIn

Reaktioner rullas ut nu

Jag har redan fått tillgång till dessa reaktioner och har även sett flera personer använda dessa på inlägg på LinkedIn. De kommer att vara tillgängliga globalt för alla medlemmar under de kommande månaderna, både via mobilappen och datorn.

Utökad funktion – Ladda upp dokument

För drygt ett halvår sedan släpptes möjligheten att ladda upp dokument på profilen. Den här funktioner har nu utökats och möjlighet att ladda upp dokument på LinkedIn är nu möjlig både på företagssidan och i grupper.

Att använda olika format innebär att du har fler sätt att dela information och visa på din kunskap. Exempelvis kan du ladda upp dokument som innehåller delar av en presentation eller en pdf / white paper innehållandes bra tips.

Format som stöds

Du kan nu ladda dokument direkt i flödet, i grupper, på din profil och på företagssidan. Följande format stöds:

 • pdf
 • powerpoint (PPT, PPTX)
 • Word (DOC, DOCX)

Exempel på innehåll:

 • Delar av en (eller hela) presentation
 • Infografik
 • White paper
 • Kursmaterial
 • Forskningsrapport
 • Topp-listor
 • Case study
 • How-to guide
 • Tutorials
 • Tips & trix

Så här laddar du upp dokument på LinkedIn

 1. Via datorn klickar du på ikonen för dokument och väljer ett dokument du vill ladda upp.
 2. Skriv en kort beskrivning där du förklarar vad du delar och vilken nytta det har för dina följare. Använd hashtags kopplade till ämnet och om det är relevant, tagga personer som du vet är insatta eller intresserade av ämnet.
 3. Titta så dokumentet ser bra ut och välj sedan om du ska dela till alla på LinkedIn, en grupp du är med i eller endast ditt nätverk. Tänk på att du inte kan ändra det här i efterhand och jag rekommenderar att du delar till alla på LinkedIn.
 4. Klicka på publicera.

Du kan även dela ett dokument direkt i en grupp eller på företagssidan.

Möjlighet att dela dokument är tillgängligt för alla medlemmar på LinkedIn och på företagssidor, dock enbart via datorn. Inom kort kommer funktionen dock att släppas även via mobilappen.

Redigera eller ta bort ett inlägg med ett dokument på LinkedIn:

Tänk på att du endast kan redigera en beskrivning av ditt dokument och inte ändra eller redigera dokument i inlägget. Om du vill redigera dokumentet får du ta bort inlägget helt och därefter skapa ett nytt inlägg med det uppdaterade dokumentet.

Bilder och text från LinkedIn, reactions on LinkedIn och upload document and presentations.


 


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram

2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] har släppt många nyheter de senaste åren såsom live video, event, reaktioner och trendande nyheter. Här hittar du alla nyheter som LinkedIn har släppt och som jag har bloggat […]

 2. […] som “teammates”. Andra funktioner som LinkedIn nyligen har släppt är möjlighet att ladda upp dokument och fler reaktioner på inlägg, att du kan boka möten i din kalender direkt på LinkedIn och lookalike […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *