LinkedIn lanserar conversion tracking

LinkedIn lanserar conversion tracking

På LinkedIn kan du annonsera med conversion tracking. Det innebär att du får bättre inblick och förståelse för hur dina annonskampanjer går.

Det här är en funktion som drivs av LinkedIn Insight Tag, en Javascript-kod som du installerar på din hemsida. Den här taggen spårar dina besökare på din hemsida med hjälp av en cookie.

LinkedIn Conversion tracking

Vad kan du spåra med conversion tracking?

Genom att spåra konverteringar får du statistik på antal klick och hur många konverteringar det blir av dina annonskampanjer på LinkedIn. Det ger dig möjlighet att mäta hur bra dina annonser går. (ROI). En konvertering är en handling som en medlem gör och som är värdefull för ditt företag.

En konvertering är alltså en händelse som sker på din hemsida, exempelvis som nedladdningar av pdf / white paper eller registrering till ett event. Du kan välja specifika konverteringar som du har skapat till dina LinkedIn-kampanjer, vilket kommer att mäta effekterna av din annonsering på LinkedIn.

Du använder namn på konverteringen för att definiera vilka nyckelbeteenden du vill spåra. som att fylla i ett formulär (lead gens form) eller ladda ner en pdf. Genom att du använder namngivna konverteringar kommer du enkelt att kunna hålla reda på olika konverteringshändelser.

När du ser antal konverteringar i kampanjverktyget ingår det totala genererade generella klick och visade konverteringar.

Relaterad artikel: 10 KPI:er du bör ha koll på i sociala medier

Hur fungerar conversion tracking på LinkedIn?

Conversion tracking mäter hur ditt mediamaterial presterar i förhållande till dina valda KPI:er och är inbyggt i LinkedIn Campaign Manager. Genom att installera en LinkedIn insight tag på din hemsida kan du kan enkelt mäta hur många leads, nerladdningar, köp eller andra specifika resultat som du får från dina annonser på LinkedIn.

Första steget är alltså att installera koden på din hemsida. När LinkedIn får en signal att koden är korrekt installerad kommer din domän att synas under ”insight tag”. När koden är installerad klickar du på ”conversions” för att lägga till din domän.

conversion tracking LinkedIn annonsering

Därefter skapar du en ”conversion action”. En regel som berättar för LinkedIn vad för konvertering du vill mäta. Exempelvis när någon fyller i ett formulär på din hemsida. Följande stöds:

 • Lead
 • Sign up
 • Purchase
 • Add-to-cart
 • Download
 • Install
 • Key page view
 • Other

När du har valt vad du vill mäta lägger du till det i din annonskampanj och kan nu spåra detta i LinkedIn. Du ser alltså hur dina annonser leder till en handling på din hemsida. Bl.a antal nedladdningar, ifyllda formulär, köp och mer. Och du kan även spåra konverteringar som såg din annons men som inte klickade!

 

Med LinkedIn Conversion Tracking kan du:

 • Bevaka och följa upp de faktorer som har störst betydelse
 • Fånga upp varje konvertering
 • Optimera dina kampanjer för att öka effektiviteten

Enligt LinkedIn har funktionen varit mycket efterfrågad från kunder som vill få större inblick i hur deras annonsering fungerar, främst för att få nya leads och kunder.

Fördjupa dig med följande artiklar om annonsering på LinkedIn:

Annonsera med LinkedIn Matched Audience

Annonsera med LinkedIn Sponsored InMail

Annonsera med filmklipp / video på Linkedin

Utöka räckvidden med Matched Audience Network

LinkedIn Website Demographics ger värdefull information om dina besökare

Nya funktioner på Campaign Manager

Hur du annonserar på LinkedIn

Vad är Converstion Rate

Vad betyder KPI

Spencer Taylor berättar steg för steg hur du går tillväga med conversion tracking.

Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.


Linda Björck <<– Säg Hej på LinkedIn linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

Smartbizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

 

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] du kan kombinera conversation ads med message ads kan du även kombinera den med Lead Gen Forms och Conversion Tracking för att lätta konvertera […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *