LinkedIn lanserar integration till CRM-system

LinkedIn lanserar integration till CRM-system.

Nu utökar LinkedIn deras CRM-koppling med SAP Hybris, Oracle, NetSuite, SugarCRM och HubSpot. Sedan tidigare är Salesforce en partner. Teamet bakom Sales Navigator har alltid förstått att en integration med de applikationer som säljare använder varje dag – epost och CRM – är kritiskt för deras verksamhet.

LinkedIn CRM-system

 

LinkedIn började integrera Sales Navigator information om leads/kunder så att den blev synlig inne i Salesforce, och därefter även i Microsoft Dynamics CRM. Integrationen utökades med att även innefatta epost, Sales Navigator för Gmail.

Vad är Sales Navigator?

Sales Navigator är en betalversion som underlättar det dagliga arbetet som säljare. Det är ett verktyg för social selling och det ingår flertalet bra funktioner. Om du vill bygga en lista med leads för ditt företag är Sales Navigator ett bra verktyg för att identifiera relevanta kundämne och få värdefull information om dem. Det finns flera filtreringsmöjligheter och avancerade sökalternativ för att du ska få så bra information som möjligt. Det finns tre olika nivåer och den lägsta, Sales Navigator Basic kostar 319:-/månad – om du betalar för ett helt år. Om du redan använder dig av något av ovan nämnda CRM-system tycker jag att det kan vara väl värt att starta en 30 dagars provperiod på LinkedIn Sales Navigator.

Utökat partner-program

I veckan introducerades ett CRM partner-program där ledande CRM-system ska integreras med Sales Navigator, direkt i deras applikationer. Planen är att några av de största CRM-tillverkarna ska vara med såsom SAP Hybris, Oracle, NetSuite, SugarCRM and HubSpot.

Detta är ett första urval som grundar sig på en enkät där LinkedIns kunder fick svara på vilket program de använder. Tanken är att listan ska utökas framöver.

Målet är att hjälpa till att öka ROI på hela CRM-funktionen och bidra till att öka effektiviteten hos säljare.

Relaterade artiklar:

LinkedIn lanserar conversion tracking

Så här använder du LinkedIns avancerade sökfunktion

3 nyheter på LinkedIn

 

Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.

 

Linda Björck <<– Säg Hej på LinkedIn linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

Smartbizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *