Senaste nytt för LinkedIn företag & profil

Senaste nyheter för LinkedIn företag & profil

Varje månad släpper LinkedInpodden ett avsnitt med de senaste nyheterna på LinkedIn. Inför dessa avsnitt tar jag på mig detektivglasögonen för att leta upp så många nyheter som möjligt för LinkedIn, både för företag och din profil. En del nyheter är släppta men en del är sådana som jag ser eller hör att det testas. Inför den här månaden såg det först skralt ut med nyheter men när jag gick igenom mitt utbildningsmaterial inför förra veckans utbildning började jag leta mer noggrant och hittade då 14 nyheter för LinkedIn. Alla är dock inte släppta ännu men det här var riktigt intressanta nyheter som LinkedIn kommer med!

Följande nyheter har LinkedIn släppt till företag

Förra månaden släppte LinkedIn bl.a möjlighet att se vilka som följer din företagssida vilket många har efterfrågat. Nu har LinkedIn gjort ytterligare uppdateringar men kom i håg att att nyheter släpps efter hand. Och om du inte har skapat evenemang för företagssidan så visas dina senaste videos överst.

Jag är även administratör för ett flertal stora företags LinkedIn-sidor, även där saknas flera funktioner.

Evenemang får större synlighet på LinkedIn

Att LinkedIn vill lyfta evenemang märks tydligt på den senaste uppdateringen. Som du ser på bilden har evenemang ”events” fått en egen flik i menyn samt att kommande evenemang visas överst på sidan. Om du inte har skapat några evenemang så visas istället den senaste videon du har publicerat.

linkedin event företagssida

Relaterad artikel: LinkedIn live för event – streama till deltagarna på ett evenemang

Annonsfliken flyttad på LinkedIn

Det här är något jag brukar uppmuntra att göra – gå in på företagssidor och spionera på deras annonser. Den här funktionen finns både på Facebook och LinkedIn. I den senaste uppdateringen har LinkedIn flyttat den här fliken, bort från menyn och placerat den under inlägg. Dvs där du väljer vilka format du vill se som företaget har publicerat.

annonser LinkedIn

Relaterad artikel: LinkedIn visar alla annonser

My company – ny flik som ger mer information om företaget och dess medarbetare

Kanske du har hört talas om LinkedIn Elevate, deras system för att arbeta med Employee advocacy. Det kommer att stängas vid årsskiftet och ny flyttar LinkedIn in en del funktioner därifrån – direkt till företagssidan. Dessutom blir det tillgängligt för alla vilket är intressant då Elevate har varit rejält dyrt dock. Företag med minst 200 anställda är först ut men alla företag kommer att få fliken ”My company” och dessa nya intressanta funktioner.

Relaterad artikel: Ta hjälp av medarbetarna för att bygga varumärket

Det här blir som en kommunikationskanal för ditt företag och dina anställda, direkt via din företagssida på LinkedIn. För de som går in på företagssidan kommer de att se ett visst, utvalt innehåll som dina medarbetare har publicerat.

Dessutom blir det ett slutet utrymme där du kan dela interna nyheter, fira personal, milstolpar och lättare upprätthålla kontakten med dina kollegor på LinkedIn.

my company LinkedIn företag

Bild från LinkedIn

En fördel som jag ser är att det kommer visas innehåll från dina medarbetare samt rekommendationer på att skapa kontakt med personer inom företaget.

LinkedIn säger: ”I framtiden kommer vi att lägga till mer kraftfulla verktyg, som möjligheten att samla unikt innehåll, skicka innehåll till dina anställda så att det kan delas organiskt och mäta effekten av deras räckvidd – helt gratis.”

Dessa uppdateringar hjälper till att främja din organisations kultur i en tid där många av oss arbetar på distans samt stärker medarbetarnas känsla av gemenskap så att de kan göra sitt bästa och driva företaget framåt.

LinkedIn utbildning företag

En stor fördel är att det kommer underlätta för dina medarbetare och ge fler sätt att se vad som delas av deras kolleger på LinkedIn. Plus att det också blir lättare att engagera sig i varandras inlägg.

Nu är det verkligen dags att låta medarbetarna ta plats på LinkedIn. Dina medarbetare kan bli dina bästa ambassadörer, eller influencers men de behöver hjälp.

Enligt LinkedIn får företag vars medarbetare engagerar sig på LinkedIn:

  • 8x fler visningar av företagssidan
  • 4x fler antal följare
  • 7x fler visningar av lediga jobb
  • 4x fler ansökningar

Om du dessutom kombinerar funktionen ”avisera medarbetare” så får du ett enkelt och kraftfullt sätt att få både hjälp – och engagemang på dina publicerade inlägg. 

Behöver du och ditt företag hjälp – kontakta mig!
Att utbilda och stötta medarbetare är ett vanligt uppdrag jag har.

I december 2020 kommer du som administratör kunna:

  • Kuratera inlägg: Visa de företagsinläggen som medarbetarna har delat/publicerat organiskt till deras LinkedInprofil och Twitterkonto.
  • Se statistik: Spåra och skapa rapporter på innehåll som är delat/publicerat av medarbetarna kopplat till ”curate post”
  • Tilldela fler administratörsroller:  “Curator” och “Analyst” för att lättare hantera funktionen ”my company”

Relaterad artikel: 7 vinster när sälj och marknad samarbetar på LinkedIn

Nyheter till din profil på LinkedIn

Även här syns det tydligt att LinkedIn satsar på evenemang. Hos några av mina senaste kursdeltagare hade de fått funktionen ”skapa event” direkt på startsidan. Inte ute till vänster utan där du skriver ditt inlägg. Jag har också sett på ett webinar som jag medverkade på, att event kommer få en egen flik i huvudmenyn. Hur långt tid det tar innan den nyheten släpps till alla återstår att se.

Nytt utseende på LinkedIn

På min senaste utbildning såg jag att flera deltagare hade fått ett nytt utseende på sidan för dina sekretessinställningar. Här är ganska stor skillnad och fler inställningar har lagts till. Var det länge sedan du gick igenom dina sekretessinställningar är det dags nu. Bl.a finns en inställning för hur dina stories kommer visas.

Stories på väg till svenska LinkedIn-användare

Nyligen berättade Johnny Axelsson att Stories kommer till Sverige i oktober! Det här kommer bli riktigt spännande och jag hoppas att LinkedIn håller den tidsplanen. Det vore det toppen ifall vi åtminstone får tillgång till stories under Q4. Och innebär att du som marknadsförare behöver ta ställningen till ännu ett format på LinkedIn.

GUIDE: Så här använder du stories på LinkedIn

Hitta i närheten / find nearby

Funktionen ”find nearby” har du troligtvis använt dig av när du har varit på ett evenemang eller nätverksträff. Den är funktionen har nu LinkedIn tagit bort. Visserligen träffas vi inte i lika stor utsträckning längre men att ta bort den tycker jag är synd, framför allt då det faktiskt börjar bli fler träffar/möten IRL. Hur och om den kommer tillbaka återstår att se.

Sammanfattning av de senaste nyheterna på LinkedIn för profil & företag

Ja även denna månaden var det flera intressanta nyheter, främst till företagssidan. Och det är intressant att se att LinkedIn storsatsar på event! Det jag främst ser fram emot är hur företag kommer använda ”my company” funktionen. Jag har sagt det förut och säger det igen, medarbetarna bör vara aktiva på LinkedIn då vinsterna blir stora. Bl.a ger det fler leads, bättre förståelse för köpresan och ökad omsättning.

 


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

3 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] nu på LinkedIn. Och det kommer fler. LinkedIn uppdateras ganska snabbt nu och i artikeln gällande nyheter för september 2020 hittade jag hela 14 stycken! Stories är på väg till Sverige och det planeras att släppas Q4. […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *