Nyheter LinkedIn | se vem som följer din företagssida

Så här ser du vem som följer din företagssida på LinkedIn

LinkedIn har släppt en hel rad med nyheter, både till din profil och företagssidan. Den mest efterfrågade är att du nu ser vem som följer din företagssida på LinkedIn. Tidigare har du bara sett en demografi över dina följare men nu ser du alltså vem som följer din företagssida. Dessutom har LinkedIn uppdaterat funktionen där du bjuder in dina kontakter att följa företag. I ett inlägg på LinkedIn berättar jag om ännu fler nyheter. Här kan du läsa om nyheterna kopplat till din profil. 

följer företagssida LinkedIn

Vem följer din företagssida på LinkedIn?

Förutom att du fortfarande har tillgång till all demografi om dina följare ser du nu alltså vem som följer din sida på LinkedIn. Funktionen släpptes förra veckan och jag berättade om nyheten på LinkedIn för några dagar sedan.

Du hittar vem som följer din företagssida under statistikverktyget och följare. När du klickar på följare så får du först bara se de senaste fem följarna men när du klickar dig vidare får du upp en lista på alla som följer din sida. Dock kan du inte sortera dessa eller exportera informationen. Den senaste följaren kommer överst samt vilken månad personen har blivit följare.

följare företagssidan linkedin

Vad kan du göra?

Ett sätt som du kan göra är att skicka ett meddelande och tacka för att de har valt att följa din sida. Då är det du som person som skickar ett meddelande och då måste du antingen ha premium eller skicka en kontaktförfrågan till personen.

Kanske kan det här uppfattas som framfusigt och jag är osäker på hur jag hade reagerat så en viss finess behöver du ha här.

Det finns ju säkert en anledning till att en person har valt att följa din företagssida istället för att skapa kontakt med dig, eller dina kolleger.

Relaterad artikel: Nya sätt att använda retargeting på LinkedIn

Förbättra dina inlägg

Framför allt ger det inblick i vem som följer din sida vilket kan hjälpa dig förfina och förbättra dina inlägg. Kombinerar du det här med vilka som engagerar sig i dina inlägg har du möjlighet att påverka engagemangsgraden. Fortfarande styr algoritmerna och uppehållstiden (dwell time) över vem som får se dina inlägg.

LinkedIn utbildning företag

Kombinera med annan statistik på LinkedIn

Du kan alltså inte ladda ner en lista över de som följer företagssidan men det ger ändå en extra inblick i hur väl dina inlägg lockar rätt följare. Genom att du kombinerar statisk över dina följare med demografi, titlar, tillväxt i antal följare samt företag att spåra som visar hur andra företagssidor presterar på LinkedIn.

Relaterad artikel: 5 viktiga saker att mäta på LinkedIn

Bjud in dina kontakter att följa din företagssida på LinkedIn

Den här omtalade funktionen här ännu en gång förändrats. Först släpptes funktionen juni-19 och togs snabbt bort. Sedan kom möjligheten att bjuda in dina kontakter tillbaka – med en begränsning på 50 inbjudningar per dag.

  • Sidor med färre än 100.000 följare kan bjuda in personer att följa sidan
  • LinkedIn rekommenderar att du bara bjuder in de kontakter som du tror är intresserad av att ta del av det innehåll du publicerar.
  • Alla personer kan stänga av funktionen i sina sekretessinställningar.

Nu har LinkedIn ändrat det här igen och du har istället 100 krediter där en kredit motsvarar en inbjudning. När din inbjudan har accepteras får du tillbaka krediten. Det innebär att du behöver manuellt plocka bort de inbjudningarna som inte har svarat, dvs tackat ja. Tänk på att det är totalt 100 krediter, oavsett hur många administratörer det finns. Och du kan bara bjuda in en person en gång till att följa sidan.

bjud in personer att följa företagssida LinkedIn

Dra tillbaka skickade inbjudningar

Du kan när som helst dra tillbaka en skickad inbjudan, oavsett om det rör sig om att följa din sida eller till ett event. Efter du har dragit tillbaka inbjudan kan du inte skicka en ny inbjudna till den personen på upp till tre veckor. Här är det värt att rensa med jämna mellanrum.

Relaterad artikel: 23 sätt som du kan få fler följare till din företagssida på LinkedIn

Tänk på:

  • Det finns ingen funktion där du kan dra tillbaka flera inbjudningar samtidigt utan du får ta en och en.
  • När du drar tillbaka en inbjudan får mottagaren ingen avisering om detta.
  • Om en person redan har accepterat din inbjudan har du fortfarande möjlighet att ta bort dem som en kontakt (inte följare).

Här kommer du direkt åt alla dina skickade förfrågningar, inbjudningar till att följa företagssidan och event.

Nyligen släppte LinkedIn evenemang till företagssidor som du kan kombinera med live-sändning samt uppdaterade funktionen där du aviserar dina medarbetare.

Sammanfattning nyheter LinkedIn företagssidor

LinkedIn fortsätter att utvecklas och jag tycker verkligen att de har tagit ett kliv framåt. Visst det är en del buggar samtidigt är det en kraftfull plattform som blir mer och mer intressant.

Att se vilka som följer företagssidan är riktigt bra men även evenemang, live-sändning och stories är bra utveckling.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

3 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] I dagarna har LinkedIn uppdaterat funktionen där du kan skriva nyhetsbrev och som nu kommer att släppas till alla användare. Nyhetsbrev är inget nytt på LinkedIn utan har funnits sedan oktober 2019. Själv prenumerera jag på flera nyhetsbrev, bl.a Robert Glazer som har +260.000 prenumeranter. Det här är ännu ett format på LinkedIn att förhålla sig till och fundera på om det ska in i marknadsföringsmixen. LinkedIn fortsätter att släppa nyheter och här hittar du 5 nyheter till din profil och de senaste nyheterna till företagssidor. […]

  2. […] månaden släppte LinkedIn bl.a möjlighet att se vilka som följer din företagssida vilket många har efterfrågat. Nu har LinkedIn gjort ytterligare uppdateringar men kom i håg att […]

  3. […] en rasande takt. I den är artikeln hittar du nyheter som är kopplat till din profil. Här är de senaste nyheterna gällande företagssidan där du bl.a kan se vem som följer sidan. I ett inlägg på LinkedIn berättade jag om alla […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *