3 nyheter för LinkedIn företag | bjud in följare | förbättrat annonsverktyg

3 nyheter för LinkedIn företag | bjud in följare & förbättrat annonsverktyg

LinkedIn senaste nyheter – denna gång är det fokus på företag och företagssidor. Med dessa funktioner blir det lättare att annonsera, du får fler sätt att analysera dina videos och att du kan bjuda in kontakter att följa din företagssida på LinkedIn.

LinkedIn nyheter företag

LinkedIn har också lanserat ”objective based” annonsering i kampanjverktyget för att underlätta och hjälpa företag sätta upp annonser enligt deras mål. Sedan de uppdaterade campaign manager har det blivit enklare att annonsera. 78% av B2B-marknadsförare på LinkedIn anser att det är den mest effektiva sociala medieplattformen för att hjälpa deras organisation att uppnå specifika mål. Dessutom har du även möjlighet att annonsera med lookalike audience på LinkedIn och mot specifika intressen.

#1 LinkedIn förvärvar Drawbridge

LinkedIn fortsätter att utveckla sitt annonsverktyg och för att bättre utnyttja sitt unika ”dataset” har LinkedIn meddelat att de förvärvar dataanalysföretaget Drawbridge. Genom att utnyttja Drawbridge´s avancerade personaliserings-AI och ytterligare förfina LinkedIns målkapacitet.

Som förklaras i videon använder Drawbridge en avancerad maskin-inlärning – ”on 100 billion edges” – för att hjälpa marknadsförare att konstruera mer exakta personas för bättre målgruppsinriktning.

Drawbridge´s avancerade verktyg hjälper dig som annonserar i LinkedIns annonsverktyg för att ge ännu mer exakta målgrupper. Det kommer innebära att det blir enklare att nå och förstå din målgrupp samt mäta resultatet på dina kampanjer (ROI), över mobil och dator. Det blir alltså enklare att se hur det går för dina annonser, direkt i kampanjverktyget.

Tidigare i våras gick LinkedIn ut med sitt partnerskap med Adobe, även det för att förbättra annonsering på LinkedIn

#2 Oracle Data Cloud’s Moat Analytics + LinkedIn

På LinkedIn är video den snabbast växande typen av innehåll och medlemmar spenderar nästan 3 gånger mer tid på att titta på videoannonser jämfört med tiden som spenderas med statiskt sponsrat innehåll.

Relaterad artikel: Kom igång med video på LinkedIn

Det är tydligt att videoannonser ger mer engagemang, men hur kan du veta att de verkligen fungerar?
Med integrationen av Moat försöker LinkedIn hjälpa marknadsförare att få bättre svar på den frågan.

I veckan tillkännagav LinkedIn att de nu integreras med Oracle Clouds Moat Analytics för att hjälpa annonsörer att mäta visningsprestanda för deras annonser på plattformen.

Att låta dessa system integrera med varandra är inte bara mer användarvänligt, utan det ger också en välinformerad, högpresterande annonskampanj.

Vad är Moat analytics?

Moat Analytics är en tredjeparts mät- och analysplattform som erbjuder jämförelser mellan plattformar och mätningar över en enhet för att ge marknadsförare de data som de behöver för att förbättra resultatet på en kampanj.

Moat analyserar mätvärden för exponering/synlighet och uppmärksamhet för att avgöra vilken typ av kreativt innehåll som:

 1. bäst fångar publikens uppmärksamhet
 2. och får publiken att titta på videon längre

För ytterligare validering tillåter Moat dig att jämföra hur en annons går på en plattform (som LinkedIn) med en annan (som Facebook) som gör att du kan få insikter om vilket innehåll som bäst passar en specifik plattform.

Dessa mätvärden gör att du får se vad som fungerar och möjlighet att analysera vilken plattform som passar bäst för vilken typ av innehåll.

GUIDEKom igång LinkedIn & Moat analytics

Här är två exempel, jag sökte på Moat efter LinkedIn och får då reda på att de har haft 4533 annonsupplägg. Jag ser mått på respektive annons och vilket datum den har körts men för att själv använda verktyget behöver jag starta ett konto och sätta upp Moat i campaign manager och därigenom mäta mina videoannonser.

Jag vill också tillägga om du är ny på att annonsera, börja med att sätt dig in i all statistik som LinkedIn tillhandahåller för dina annonskampanjer. Här är 5 viktiga saker som du ska mäta på LinkedIn.

LinkedIn moat annonsrapport

Och ännu ett exempel när jag söker på Spotify. I Moat går det lätt att spendera en timme för att se på andras annonser 🙂

linkedin moat annonsrapport spotify

#3 Bjud in kontakter att följa företagssidan på LinkedIn

LinkedIn följer (ännu en gång) efter Facebook och ger nu möjlighet att bjuda in dina kontakter att följa din företagssida.  Jag fick funktionen i fredags så har du inte fått den här ännu så kommer den inom kort.

Nyligen gick LinkedIn ut med att de visar alla annonser som ett företag kör, direkt på företagssidan, hela 6 månader tillbaka. Precis som på Facebook.

Men…. tänk på att bjuda in relevanta kontakter. Precis som i andra sociala medier värderas engagemang högst. Att ha mängder med kontakter eller följare som inte engagerar sig i företagets inlägg gör faktiskt ingen större nytta. Min uppmaning till dig är att fundera på vilka av dina kontakter som kan vara intresserade att ta del av det som ditt företag delar med sig av.

Ställ dig följande frågor, vem är din målgrupp och hur ser demografin ut på de befintliga följarna?

De personer som du har valt att bjuda in får en avisering och kan då välja att tacka ja eller nej.
Funktionen att bjuda in kontakter att bli följare är efterfrågad av många men det finns fler sätt att få fler följare, här har du ytterligare 23 sätt du kan få fler följare på din företagssida på LinkedIn.

Så här bjuder du in dina kontakter att följa din företagssida

Jag testade i helgen att bjuda in några personer till att följa SmartBizz på LinkedIn. Funktionen är väldigt enkel och du kan tyvärr inte sortera dina kontakter på något sätt.

Du gör följande:

 1. Logga in på företagssidan (adminläge)
 2. Klicka på ”admin tools”
 3. Välj ”extend your reach”
 4. Välj vilka av dina kontakter som ska bjudas in

Det finns alltså inga möjligheter att sortera dina kontakter utan dina kontakter kommer bara i en lista. Det innebär att om du vill satsa på att bjuda in ”rätt” personer behöver du känna till vilka av dina kontakter som jobbar inom ett visst område eller region och som kan tänkas vara intresserade av det du pratar om.

Kom ihåg, det är inte antal följare som är viktigt utan att du har följare som är engagerade i det du delar med dig av!

På Facebook har jag fler möjligheter att välja varifrån jag ska leta/hitta mina kontakter lättast, exempelvis i en gemensam grupp men på LinkedIn kommer de bara i en lista. Önskvärt från mig hade varit att jag kunnat använda sökfunktionen i kombination med vilka jag ska bjuda in för att på så sätt få relevanta följare.

bjud in kontakter följ företagssida

Ja, det var ytterligare nyheter kopplat till företagssidan på LinkedIn. Det märks tydligt att de satsar på annonsering och nya funktioner för företag. Med tanke på utvecklingen tror jag att LinkedIn kommer fortsätta att släppa integrationer med verktyg som ägs av, eller är kopplade till Microsoft.


 

Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

5 Kommentarer
 1. Emma
  Emma says:

  Hej Linda!
  Hoppas allt är bra med dig

  Jag tänkte bara höra med dig angående ämnet
  ”Bjud in kontakter att följa företagssidan på LinkedIn”

  Hur uppdaterar man sin LinkedIn företagssida?
  Jag får inte fram den fliken ”extend your reach”

  Jag är admin på ett företag som jag hjälper till att försöka öka följare talet.

  Jag verkar inte kunna följa sidor utan att det går över till min personliga profil.

  Tusen tack på förhand
  Mvh Emma

  Svara
  • Linda Björck
   Linda Björck says:

   Hej Emma,
   Här kommer ett snabbt svar.
   Linkedin har plockat bort funktionen eftersom den ”missbrukades” dvs mängder av personer bjöd in sina kontakter som inte ens var intresserade av det som företaget pratade om.

   Och ett företag kan inte följa andra sidor, det är bara du som person som kan göra det.

   Läs den här artikeln, där får du 23 tips, hoppas den hjälper dig.
   https://smartbizz.se/23-satt-att-fa-fler-foljare-till-din-foretagssida-pa-linkedin/

   Känner du till att jag har utbildning i LinkedIn för företag?
   Där kan du lära dig mer om hur det fungerar på LinkedIn.

   Svara
 2. Kristina
  Kristina says:

  Hej!
  Jag ar fortfarande inte fått tillgång att bjuda in 1:a kontakter som följare på företagssidan. Behöver man ha Premiumkonto, eller någon annan LinkedIn-uppgradering för att få tillgång till den tjänsten?

  På Linkedin-sida står det att det kommer med uppdatering, men det har gått lång tid nu och jag får flera inbjudningar från mina egna kontakter. Det verkar alltså som att en hel del numera har fått möjligheten, men inte jag eller vårt företag. Kan jag själv göra något för att uppdatera Linkedin, eller tror du det hänger på att jag inte har premiumkonto eller att vi inte brukar köra sponsrade annonser.

  Hittar inte svar någonstans så vad återstår mer än att vända sig till ett LInkedin-proffs som dig?

  Hälsningar Kristina

  Svara
  • Linda Björck
   Linda Björck says:

   Hej Kristina,
   Det har inget att göra med premium utan funktionen har tagits bort av LinkedIn. Jag har dock sett att en liknande funktion är på gång.
   Så det enda du kan göra är att vänta tills du får funktionen och när du får den kommer den att finnas tillgänglig till höger på din företagssida.

   Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] här omtalade funktionen här ännu en gång förändrats. Först släpptes funktionen juni-19 och togs snabbt bort. Sedan kom möjligheten att bjuda in dina kontakter tillbaka – med en […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *