Nya sätt att använda retargeting & annonsering på LinkedIn

Nyheter gällande annonsering och retargeting på LinkedIn

Nyligen gick LinkedIn ut med information att de har släppt nya alternativ för retargeting. Nyheten innebär att du kan nå personer som har interagerat med dina tidigare video- och Lead Gen Form-annonser. Dessutom blir det lättare att utöka dina kampanjer med så kallad “audience network”

retargeting annonsering linkedin

LinkedIn har under det senaste året förbättrat funktionen för målgruppsinriktning för att ge bättre effekt på dina kampanjer, inklusive prognos för din annons och möjlighet att rikta din annonsering mot specifika  intresse. Nu utökar de med fler funktioner där du kan målgruppsinrikta dina annonser mot specifika handlingar plus en uppdatering av “LinkedIn audience network“. Enligt LinkedIn kommer det att hjälpa dig få högre engagemang och ökad möjlighet att återkommande nå den målgrupp du försöker nå.

Relaterad artikel: Få bättre resultat på din annons genom att välja rätt målgrupp

Annonsering med retargeting kopplas till video-visningar & Lead Gen Forms

Detta nya alternativet gör det möjligt att åter nå de personer som har gjort en specifik handling. Dvs de som på något sätt har engagerat sig i, eller sett hela eller delar av din videoannons.

LinkedIn låter dig nå personer som har sett 25%, 50%, 75% eller 100% av din video-annons med hjälp av retargeting. Du kommer även få möjlighet att nå de som har öppnat, eller fyllt i ett Lead Gen Form, dvs ett formulär som automatiskt hämtar informationen från våra profiler. 

Oavsett om ditt mål är medvetenhet, engagemang eller konverteringar, kan du använda retargeting med videovisningar och Lead Gen Forms vilket gör det lättare att nå beslutsfattare över hela köpresan.

Med dessa nya funktioner för retargeting på LinkedIn kan du:

 • Skräddarsy ditt budskap till ditt mål
  Om du kör en videoannons som visar ett kommande event, kan du rikta en ny annons till de som tittade på 75% eller mer av den videon.
 • Förvandla intresse till konverteringar
  Om någon öppnar eller skickar in ett Lead Gen-formulär, är det troligtvis ett intresse, men de kanske inte alltid konverterar första gången. Nu kan du åter annonsera till de som öppnade eller skickade in ett Lead Gen-formulär. Du får en ny chans att åter nå de som initialt kan ha visat intresse men som inte konverterade.

 • Fördjupa förhållandena med dina nyckelkonton.
  I dag riktar många annonsörer på LinkedIn in sig på specifika konton för att nå rätt personer. Nu kan du med de utökade funktionerna för retargeting marknadsföra till målgruppen baserat på var de befinner sig i sin köpprocess

Hur hög ökningen blir kommer att bero på ditt företag och videoinnehållet i sig, men det ger dig ytterligare alternativ att välja som sätt att optimera ditt resultat resultat.

Den här funktionen kommer att finnas tillgänglig under nästa månad i kampanjverktyget.

Skala upp din annonsering med ett klick med uppdaterade “audience network”

Med uppdaterade LinkedIn Audience Network säger LinkedIn att det blir enklare att utöka din annonsering genom att nå dina målgrupper i utvalda 3:e partsverktyg.

Det innebär att du kan välja att visa dina kampanjer på exempelvis Flipboard, Microsoft News och MSN.com. Enligt LinkedIn når dessa kampanjer 25% högre räckvidd och ger möjlighet till upp till 9 gånger fler månatliga beröringspunkter till LinkedIn-medlemmar som är mer aktiva i deras publiknätverk.

Att det är just Microsoft News och MSN.com är naturligt då båda ägs av Microsoft, som äger LinkedIn. På så sätt är det logiskt att de också skulle inkluderas i deras “Audience Network”. 

LinkedIn ger också möjlighet för retargeting med video till kampanjer med “Audience Network”.

Utöver detta har LinkedIn lagt till mer säkerhet så dina annonser visas i pålitliga miljöer för alla LinkedIn Audience Network-placeringar via samarbete med Integral Ad Science och Pixalate.
Här kan du fördjupa dig mer.

 

 

Sammanfattning

Retargeting kan vara ett kraftfullt sätt att nå användare som tidigare har visat intresse för dina erbjudanden, samtidigt som det är lättare att bredda din kampanj. Beroende på hur du använder funktionen kan den extra exponeringen definitivt bidra till en ökad medvetenhet om ditt varumärke. Det kan vara väl värt att experimentera med dessa nya alternativ för att se om det ger ett bättre resultat. Testa dig fram  och håll koll på hur prognosen förändras. 

Artikeln är kuraterad från LinkedIns blogg och du hittar inlägget här.

 


 

Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

 

2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Andra nyheter som LinkedIn nyligen har släppt är att du kan kombinera LinkedIn live med event och att de har lagt till nya sätt att använda retargeting. […]

 2. […] Relaterad artikel: Nya sätt att använda retargeting på LinkedIn […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *