Nyheter LinkedIn 2023 | Q2

Nyheter på LinkedIn 2023 – Q2

Nyligen har LinkedIn gjort ett antal uppdateringar av plattformen för att förbättra upplevelsen för oss som användare. Nyheter som bättre flöden, möjligheten att följa specifika ämnen, förbättrad inkorg och integrationen av AI är några nya funktioner. Om du använder LinkedIn för marknadsföring är det avgörande att du håller dig uppdaterad med de senaste nyheterna och trenderna på LinkedIn.

LinkedIn har passerat 900 miljoner användare och är en värdefull plattform, både för marknadsföring men även för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna, trenderna och utvecklingen inom ditt område. I den här artikeln kan du uppdatera dig på de senaste nyheterna. Redan i år har LinkedIn släppt ca 60 nyheter och det är riktigt spännande. Dessutom fick jag (SmartBizz) vara med och beta-testa en efterlängtad funktion för företagssidor.

Här hittar du 22 nyheter som LinkedIn redan har släppt (feb-23).

nyheter_LinkedIn_2023_q2

Senaste nyheter för din LinkedInprofil 2023

Jeff Cheng berättade om flera nyheter i ett inlägg på LinkedIn där det bl.a framår att det blir enklare att starta privata konversationer. LinkedIn introducerar möjligheten att skicka meddelande till flera mottagare samtidigt

Du kan:

 • Skapa ett nytt gruppmeddelande för flera personer
 • Skicka ett inlägg till flera individer eller gruppmeddelanden samtidigt
 • Lägg till ett anpassat meddelande tillsammans med inlägget du skickar

Du kan nu välja flera mottagare när du delar ett LinkedIn-inlägg i ett meddelande. Antingen kan du vidarebefordra inlägget till varje medlem separat, eller skapa en ny chattgrupp med utvalda användarna. Du kan också lägga till ett personligt meddelande och på så sätt inkludera dina egna tankar eller synpunkter.

Det kan vara ett bra sätt att ha fler diskussioner och uppmuntra till engagemang, samtidigt som du också kan använda detta för att introducera kontakter för varandra.

Nyligen släppte LinkedIn nya sätt att kategorisera dina meddelanden, stjärnmarkera tillsammans med ”Focused Inbox”, som separerar dina meddelanden i ”Utvalda” och ”Övriga” mappar.

Enklare att prenumerera & klicka på klockan (april -23)

Hos personer som har skaparläget igång får du nu en klocka, direkt i sökresultatet. Det gör det lättare att få se ”alla” deras inlägg och det blir också enklare att se om du har klickat på deras klocka tidigare.

nyheter LinkedIn innehållsskapare klocka

Collaborative articles / samarbetsartiklar (mars -23)

Nyligen lanserade LinkedIn ”samarbetsartiklar/collaborative articles” som kommer att ge varje medlem en enkel tillgång till den samlade kunskapen hos världens proffs.
Först publicerar de så kallade konversationsstartare, drivna av AI och av redaktionen på LinkedIn. Sedan identifierar de experter och bjuder in dem för att tillsammans lägga till sina insikter. Alla kan använda dessa samarbetsartiklar för att få svar på arbetsrelaterade frågor. LinkedIn håller på att utöka detta så håll utkik efter fler uppdateringar.

Rekommenderade artiklar & inlägg i flödet (april -23)

LinkedIn är den senaste sociala medieplattformen att lägga till rekommenderade inlägg som med hjälp av algoritmer kommer visa innehåll från hela sitt nätverk. Det innebär att innehåll som visas i flödet nu har tillägget av nya ”Föreslagna inlägg” och som kommer att visas för dig baserat på dina intressen.

Under det senaste året har LinkedIn sett en tvåfaldig ökning av personer som engagerar sig i inlägg. Det finns många bra konversationer på LinkedIn, men det är svårt att veta vad du går miste om om du inte följer rätt konversationer.

För att hjälpa dig upptäcka mer relevant innehåll som du annars kanske hade missat testar LinkedIn föreslagna inlägg i ditt flöde. Med föreslagna inlägg kommer du att få se inlägg i ditt flöde, inom ditt område som kan vara relevanta för dig.

Bättre kontroll över ditt flöde (april -23)

Ditt flöde ska bara visa dig innehåll och ämnen som betyder mest för dig professionellt. För att säkerställa att det är mest relevant för dig behöver LinkedIn din hjälp. Du kan se en kort undersökning i flödet som frågar dig om ett inlägg var värdefullt, och du kan berätta varför eller varför inte. Ditt svar hjälper dig att forma ditt flöde.

Dessutom har LinkedIn också gjort det lättare för dig att berätta när de har fel. Med ”X”-knappen på varje inlägg är det nu enklare än någonsin att dölja inlägg som du inte vill se. När du säger till oss att du inte vill se något hjälper det till att förbättra flödet åt dig.

Verifiera ditt konto / LinkedIn-profil (april -23)

För att komma tillrätta med spam och fejkkonto har LinkedIn släppt en möjlighet att verifiera sitt konto. LinkedIn samarbetar med plattformen CLEAR som gör det möjligt för användare att lägga till en bekräftelse på sin profil.

Som du kan se i det här exemplet kommer LinkedIn-medlemmar i USA att kunna lägga till en ny statlig ID-verifiering till sin profil, vilket kommer att ge mer säkerhet till potentiella partners och profilbesökare.

LinkedIn lägger också till ett nytt alternativ som gör det möjligt för anställda i vissa företag att verifiera att de faktiskt arbetar för den organisationen.

Det bästa av allt är att dessa nya verifieringsfunktioner är gratis. LinkedIn säger att dessa nya identitetsfunktioner kommer att rullas ut till amerikanska användare först, innan en bredare expansion släpps i framtiden.

Läs mer: Så fungerar LinkedIn’s verifiering av ditt konto

Förändringar i ditt flöde på LinkedIn (mars -23)

LinkedIn har anpassat flödet och lägger större tonvikt på ämnen som är intressanta och relevanta för dig professionellt. Om någon i ditt nätverk gillar ett inlägg eller kommenterar det, kommer de att inkludera det inlägget i ditt flöde om det är relevant för dig. Det vill säga om det hjälper dig att få kunskap eller färdigheter som du skulle tycka är värdefulla yrkesmässigt.

Dessutom kommer du att se fler inlägg från personer som betyder mest för dig. Till exempel människor du känner (dina kontakter) så att du aldrig missar en möjlighet att vårda dessa relationer när de når professionella milstolpar eller när det finns en möjlighet att stödja eller återknyta kontakten med dem. Ett annat exempel är att se inlägg från experter du litar på (personerna och sidor du följer) så att du kan höra vad som är viktigt för dem och få insikter.

Förbättrad sökfunktion på LinkedIn (mars -23)

När du vill lära dig mer om ett ämne är det enklaste sättet för dig att hitta det genom sökfunktionen. Nu, när du söker efter ett ämne, visar LinkedIn dig mer värdefulla inlägg från trovärdiga personer som hjälper dig att dyka djupare i ämnet. Därifrån kan du använda sökfiltren och sorteringen för att ytterligare förfina det du letar efter.

Du kommer att upptäcka allt vad LinkedIn har att erbjuda – nyhetsbrev från ämnesexperter, intressebaserade grupper, evenemang och kurser som täcker de senaste trendnyheterna.

Även när du inte vet exakt vad du letar efter kommer Sök upp dagens aktuella ämnen med ”Testa att söka efter” och ”Nyheter och visningar”, så att du kan hålla dig uppdaterad.

Exempelvis om du vill lära dig mer om ChatGPT kan du söka efter ChatGPT och läsa några artiklar. Sedan kan du filtrera efter ”Events” för att hitta andra sätt att interagera med andra som också är intresserade av ChatGPT.
Att söka efter ämnen är ett enkelt och kraftfullt verktyg för att upptäcka mer av det som intresserar dig.

Enklare att lägga till filer (mars -23)

Det har även blivit enklare att lägga till filer i dina inlägg. Med en enkel ”dra & släpp”-funktion kan du snabbt lägga till de bilder, videos eller dokument du vill till ditt inlägg.

dra & släpp inlägg nyheter LinkedIn

AI på LinkedIn (mars -23)

För några veckor berättade LinkedIn att de släpper AI-verktyg, både för profilen och rekryterare. Dessutom finns det över 100 AI-kurser tillgängliga gratis till och med 15 juni 2023.

Relaterad artikel: Så kan du använda AI i din marknadsföring

Dina aktiviteter (mars -23)

När du går in och kikar på dina (eller andras) aktiviteter är det nu mycket tydligare. Med flera flikar blir det lätt att se vilka aktiviter du gör på LinkedIn samt vad du postar. Bra att tänka på att dina aktiviter har blivit mer synliga.
aktiviteter synliga nyheter LinkedIn

Vissa ditt intresse för att jobba på ett företag (april -23)

Du kan privat visa ditt intresse för att arbeta för ett företag utan att behöva söka en specifik tjänst, och även om det inte finns några lediga roller på företaget. Det gör du enkelt genom att använda knappen ”Jag är intresserad” som du hittar under ”om/about” på företagssidor. När du signalerar att du är intresserad kommer rekryterare på företaget att kunna se din profil när de söker efter intresserade kandidater.

Företaget måste aktivera den här funktionen och ha LinkedIn Recruiter.

Vissa ditt intresse för att jobba på ett företag LinkedIn

För att skydda din integritet är det bara rekryterare inom företaget som kommer se att du har anmält intresse.
Tipstack till Sabina Johansson som hittade den här funktionen.

Läs mer: LinkedIn FAQ

Sammanfattning av nyheterna för profilen

 • AI på LinkedIn
 • Collaborative articles
 • Dra & släpp bilder & filer
 • Bättre kontroll över ditt flöde
 • Klicka på klockan i sökresultat
 • Högre synlighet på dina aktiviteter
 • Förbättrad sökfunktion på LinkedIn
 • Verifiera ditt konto / LinkedIn-profil
 • Förändringar i ditt flöde på LinkedIn
 • Rekommenderade artiklar & inlägg i flödet
 • Vissa ditt intresse för att jobba på ett företag

Nyheter för företag på LinkedIn Q2

Schemalägga inlägg på företagssidan (mars -23)

Möjlighet att kunna schemalägga inlägg på LinkedIn släpptes först till våra profiler. Och i mars började funktionen att rullas ut till företagssidor. Du kan schemalägga inlägg i upp till tre månader i förväg men det finns ingen möjlighet att redigera inläggen. Dock är det enkelt att schemalägga inlägg men följande format går ej att schemalägga: Events, flera bilder, delningar, polls, jobb och service-inlägg.

 1. skriv ett inlägg
 2. välj  datum och tid
 3. schemalägg

schemalägg LinkedIn

Fördjupa dig: Så schemalägger du inlägg på LinkedIn

Jobb postas automatiskt i flödet (april -23)

Nu kan du nå fler kandidater genom att automatiskt dela ett jobb som ett inlägg vilket gör det enklare för dig att nå fler potentiella kandidater. I dina jobbinställningar kan du välja att få alla nya jobbannonser automatiskt publicerade som ett inlägg på din sida. På så sätt kan de bästa kandidaterna hitta de bäst passande tjänsterna på ditt företag så snart de blir tillgängliga. .

När funktionen har aktiverats kommer LinkedIn automatiskt att posta en av din sidas öppna roller per dag som ett schemalagt inlägg på din sida. Texten kommer att vara ifylld i förväg, men du kommer kunna redigera beskrivningen efter att inlägget har publicerats.

Alla jobbannonser, förutom ”basic jobs”, som är kopplade till din sida är kvalificerade för detta automatiska inlägg. LinkedIn fortsätter att automatiskt lägga upp ett jobb per dag tills du inte har några nya roller kvar att dela.

Läs mer: LinkedIn’s FAQ (Denna funktion är för närvarande endast tillgänglig för sidor med färre än 1 000 anställda.)

Nyheter gällande annonsering på LinkedIn (april -23)

LinkedIn har berättat om några nya uppdateringar gällande annonsering. Bl.a av sina Audience Network-annonser, vilket kommer att göra det lättare att få kontakt med LinkedIn-användare utanför plattformen.

Relaterad artikel: Why Agencies Are Advocating for the LinkedIn Audience Network

LinkedIns Audience Network låter dig utöka dina kampanjer till tredjepartswebbplatser som har samarbetat med LinkedIn för att visa LinkedIn-annonser.

Dessutom har LinkedIn släppt A/B-testning och det blir lättare att mäta annonserna.

Läs här: 4 nya sätt du kan få ut mer av din annonsering på LinkedIn

 Skicka meddelande till företagssidor på LinkedIn

Det var den här funktionen jag fick möjlighet att betatesta. Riktigt bra och nu har vi som fick testa funktionen gett feedback till LinkedIn. Personligen tycker jag det är konstigt att meddelande hamnar i min profils inkorg, alltså ingen egen inkorg för företag. Men det kan såklart ändras. En efterlängtad och bra funktion! Håll utkik för mer information!

meddelande företag LinkedIn

Nytt sätt för potentiella anställda att anmäla sitt intresse (april -23)

Om en arbetssökande klickar på knappen ”Jag är intresserad” på din LinkedIn-sida, kommer den automatiskt att dela den arbetssökandes LinkedIn-profil i en ny flik Spotlights i Recruiter. Det gör det lättare att identifiera engagerade kandidater för nuvarande och framtida öppna roller

meddelande företag LinkedIn

Förbättring av commitments på företagssidan (mars -23)

LinkedIn vill hjälpa företag att ytterligare visa upp sina ”Commitments” med en ny expansion av sin funktionen som lanserade redan i september.

LinkedIns Commitments-element gör det möjligt för varumärken att visa upp sina viktigaste värderingar på sin företagssida och de säger att detta har varit fördelaktigt för att få kontakt med likasinnade personal och bygga upp ett arbetsgviarevarumärke. Nu utökas dessa åtaganden även till jobbannonser och företag kommer också att kunna dela sina åtaganden i inlägg, vilket ger en rad sätt att visa upp detta för fler.

Förbättring av commitments på företagssidan

Läs mer här: Helping companies match with job seekers

Sammanfattning av nyheterna för företagssidor på LinkedIn Q2 2023

 • Jobb postas automatiskt i flödet
 • Schemalägga inlägg på företagssidan
 • Nyheter gällande annonsering på LinkedIn
 • Beta-test av meddelande på företagssidor
 • Förbättring av commitments på företagssidan
 • Nytt sätt för potentiella anställda att anmäla sitt intresse

 

Källor: LinkedIn blogg, artikel på LinkedIn, artikel på LinkedIn, artikel Social Media Today


Så håller du dig uppdaterad gällande nyheter på LinkedIn

Att hålla sig uppdaterad på alla LinkedIn’s nyheter är klurigt. Det är många nyheter som släpps löpande, både för profilen och företagssidor. Och för att kunna skriva den här artikeln läser jag flertalet artiklar, översätter och sammanställer, allt för att det ska vara enkelt för dig.

Du håller dig enkelt uppdaterad genom att prenumerera på kunskapsbrevet, följa mig och SmartBizz på LinkedIn och gå in på bloggen som uppdateras varje vecka. Även LinkedInpodden släpper ett nytt avsnitt varje vecka, prenumera på Spotify, Apple Podcaster, eller där du lyssnar! Och såklart min populära livesändning, varje fredag 8:30 på LinkedIn.

Ps. Som vanligt släpper LinkedIn nyheter löpande!


När du är redo finns det två sätt jag kan hjälpa dig

Hur många tips och verktyg du än använder behöver du ha grunderna på plats först. Strategi, mål och plan samt förståelse för hur LinkedIn fungerar.

Under de senaste 10 åren har jag hjälpt många företag att ta sig till en högre nivå på LinkedIn och jag rankas som Sveriges ledande LinkedIn-expert.

Om du fortfarande letar efter sätt för att komma till nästa nivå med marknadsföringen kan jag hjälpa dig på två sätt.

1) Utbildning, internt hos er eller boka dig på en av mina öppna utbildningar.

→ Marknadsföring på LinkedIn

→ Skapa och planera innehåll effektivt till LinkedIn

→ Kontakta mig om du vill boka en intern utbildning

2)  Anlita mig för individuell strategisk rådgivning.

Du och jag arbetar praktiskt och effektivt vilket snabbt tar dig vidare till nästa nivå.
Det här är för dig som är genuint intresserad av att ta LinkedIn till nästa nivå. Det här är främst för beslutsfattare, Vd/chefer, marknad/kommunikation eller om du är en entreprenör som verkligen har bestämt dig för att satsa på LinkedIn.

→ Uppdraget är minst 4 timmar (2×2) men för bästa resultat rekommenderar jag 10 timmar.
OBS! Dessa uppdrag är helt skräddarsydda och tas i mån av tid.

→ Kontakta mig för ett kort samtal.Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *