Schemalägg inlägg till LinkedIn

Schemalägg inlägg till LinkedIn

Linda, går det att schemalägga inlägg till LinkedIn? Det är en återkommande fråga jag får och nu går att schemalägga inlägg via LinkedIn men även via 3:e partsverktyg. LinkedIn har alltså tagit fram ett eget verktyg för att kunna schemalägga inlägg, utan externa verktyg. Artikeln innehåller reklamlänkar, sk. affiliate-länk.

schemalägg inlägg linkedin

LinkedIn släpper ett eget verktyg för att schemalägga inlägg

Nu är LinkedIn på väg att släppa ett eget alternativ för att schemalägga inlägg. Om du har fått funktionen så har du en ny ikon i rutan där du skriver själva inlägget, en klocka längst ner till höger i fönstret.

Troligtvis använder du redan ett verktyg för att schemalägga inlägg men flera har efterfrågat att kunna göra det direkt på LinkedIn. Många verktyg idag klarar dessutom flertalet plattformar men även Instagram, Facebook och Youtube har möjlighet att schemalägga direkt via respektive plattform.

Linkedin _utbildning_innehåll

Så här schemalägger du ett inlägg på LinkedIn

Gå in på LinkedIn via datorn. Har du fått en liten klocka nere till höger så har du fått funktionen.
Klicka på klock-symbolen.

schemalägg LinkedIn

Därefter väljer du dag och tid som du vill att ditt inlägg ska publiceras och klickar på nästa/next.

LinkedIn schemalägga inlägg

Sista steget är att du skriver text, väljer media, exempelvis dokument som i mitt exempel nedan. Du lägger till hashtags och sedan klickar du på ”schedule/schemalägg”.

schemalägg video dokument LinkedIn

Efter du har schemalagt dina inlägg hamnar de på den här sidan, direktlänk till dina inlägg. Härifrån får du en överblick över inläggen och kan redigera eller slänga.

redigera_schemalagda_inlägg_linkedin LinkedIn bekräftade tidigare i höstas att de arbetade med ett verktyg och nu är det på väg att släppas till alla inom kort. Även till företagssidor.

We’re working to bring native post scheduling to members and pages soon. Stay tuned for updates on future rollout plans.”

Och verktyget jag rekommenderar är SmarterQueue men det finns såklart andra verktyg. [reklam-länk]

Vilka fördelar finns det med ett internt verktyg?

Om du endast har en närvaro på LinkedIn, eller på exempelvis Instagram, dvs på en plattform, fungerar det bra att använda deras egna verktyg. Du får en enkel överblick över dina inlägg, statistik samt möjlighet att se hur inlägget kommer se ut, även om de flesta 3:e partsverktyg erbjuder förhandsgranskning.

På bilden nedan ser du min kö i SmarterQueue [reklam-länk]. Som du ser får du en snabb överblick över vilka inlägg som är i kö, vilket format de är i och du kan även förhandsgranska inlägget – dvs innan det publiceras.

Här kan jag också sortera inlägg efter engagemang, interaktioner, format etc. Och både använda så kallat evergreen content och snabbt återpublicera inlägg som har gått bra.

förhandsgranska schemalagda inlägg

Det kan även bli så att du får möjlighet att schemalägga fler format än vad externa verktyg erbjuder. Exempelvis finns det idag ingen möjlighet att till LinkedIn, schemalägga video till profilen, dokument, polls, artiklar eller nyhetsbrev.

Detsamma gäller faktiskt även i andra sociala medier. Först i Juni började Meta rulla ut möjligheten för Facebook Reels där du även kan redigera dina videos direkt i Creator Studio. Men när vi kommer till 3:e partsverktyg finns det ofta begränsningar pga respektive plattforms API. För Meta gäller det bl.a omslagsbilder och vilken musik du kan använda.

schemalägga reels

Vilka nackdelar finns det med ett internt verktyg?

Om du, som jag, har flera sociala medier igång är det bättre med ett 3:e partsverktyg. De flesta verktyg klarar av att schemalägga inlägg till både Instagram, Facebook-sidor, TikTok, Twitter, LinkedIn, YouTube och Pinterest, allt på ett enda ställe.

En annan nackdel är att du får statistiken på olika ställen. Tidigare använde jag själv Creator Studio och ett externt verktyg men det blev svårt att hantera. Både gällande statistiken men även att få en bra överblick över publicerade inlägg samt vilka inlägg som jag ville publicera igen.

Relaterad artikel: 7 verktyg som du kan använda för att schemalägga inlägg till sociala medier

Se helheten och tänk strategiskt

Mitt råd till dig är att gå tillbaka till din marknadsföringsstrategi. Har du närvaro i en plattform, ja då kan det absolut fungera bra med ett internt verktyg. Men om du har flera sociala medier igång, då rekommenderar jag att du använder ett verktyg som klarar de plattformar som du har en närvaro i. Då får du all statistik samlad och en bättre överblick.

Och LinkedIn fortsätter att utvecklas, nyheterna duggar tätt och gång på gång rapporterar Microsoft rekordnivåer av engagemang.

Relaterad artikel: LinkedIn’s senaste nyheter (aug 2022)

Berätta, använder du något verktyg för att schemalägga inlägg till LinkedIn?


När du är redo finns det två sätt jag kan hjälpa dig med LinkedIn

Hur många tips och verktyg du än använder behöver du ha grunderna på plats först. Strategi, mål och plan samt förståelse för hur LinkedIn fungerar.

Under de senaste 10 åren har jag hjälpt många företag att ta sig till en högre nivå på LinkedIn och jag rankas som Sveriges ledande LinkedIn-expert.

Om du fortfarande letar efter sätt för att komma till nästa nivå med marknadsföringen kan jag hjälpa dig på två sätt.

1) Utbildning, internt hos er eller boka dig på en av mina öppna utbildningar.

→ Marknadsföring på LinkedIn

→ Skapa och planera innehåll effektivt till LinkedIn

→ Kontakta mig om du vill boka en intern utbildning

2)  Anlita mig för individuell strategisk rådgivning.

Du och jag arbetar praktiskt och effektivt vilket snabbt tar dig vidare till nästa nivå.
Det här är för dig som är genuint intresserad av att ta LinkedIn till nästa nivå. Det här är främst för beslutsfattare, Vd/chefer, marknad/kommunikation eller om du är en entreprenör som verkligen har bestämt dig för att satsa på LinkedIn.

→ Uppdraget är minst 4 timmar (2×2) men för bästa resultat rekommenderar jag 10 timmar.
OBS! Dessa uppdrag är helt skräddarsydda och tas i mån av tid.

→ Kontakta mig för ett kort samtal.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *