LinkedIn släpper audio rooms & uppdaterar både live och event

LinkedIn släpper audio rooms & uppdaterar både live och event

För knappt ett år sedan bekräftade LinkedIn att de arbetade med en Clubhouse-liknande funktion och nu är den på gång! Detta är en del av deras satsning på evenemang som både kommer få ett nytt utseende och nya funktioner.

Evenemang har länge varit ett sätt att bygga gemenskap, lära sig nya saker och hitta inspiration. I en tid då många av oss arbetar i hybrid- eller virtuella miljöer, längtar vi efter dessa ögonblick mer än någonsin. LinkedIn säger att livesändningar har ökat med 150% på årsbasis och med en 231% årlig ökning av antalet deltagare i virtuella evenemang.

2021 släppte LinkedIn en mängd nyheter och det ska bli intressant att se vad som kommer utöver dessa under 2022.

LinkedIn live, event och audio rooms

Den här månaden lanserar LinkedIn helt ny interaktiv upplevelse för event vilket innebär att det kommer att gå att delta mer aktivt i konversationen. Och LinkedIn har under det senaste året satsat mycket på event och live.

Audio rooms är en egen variant av Clubhouse, dvs ett event i ljudformat där deltagare kan delta i live-samtal genom att räcka upp handen och komma upp ”på scenen” och bidra till diskussionen Du kan också se vilka andra som har gått med i evenemanget, vilket möjliggör att du kan skapa kontakt med dessa, i realtid. Du kommer också kunna klicka på följ och skicka meddelanden till andra deltagare under själva evenemanget. Det blir alltså lättare att skapa relationer och prata med andra, även efter evenemanget har avslutats.

Att vara en aktiv del av samtalet på ett event kan hjälpa dig att skapa nya kontakter, stärka ditt professionella varumärke och inspirera andra på LinkedIn.

Relaterad artikel: Så blir du top of mind på LinkedIn

LinkedIn kommer nu att beta-testa den här nya interaktiva upplevelsen med Audio Events. De kommer starta med några tusen personer som kommer att stå värd för evenemang inom olika ämnen och teman men där alla medlemmar kan lyssna och delta. Under de kommer månaderna kommer LinkedIn att utöka möjligheten så att fler kan anordna ljud-evenemang. Dessutom kommer de att lansera ett helt nytt format för evenemang med video senare i vår.

Relaterad artikel: Så lyckas du med LinkedIn live

linkedin audio rooms event

Förhandstitt på LinkedIn audio rooms & event

Som du kan se på bilderna så ser det väldigt mycket ut som Clubhouse, med separata paneler för de som är ”på scenen” och talar, och de som är med som lyssnare.

LinkedIn har utvecklat audio rooms sedan mars förra året, när Clubhouse var som hetast. Även om det har tagit lite tid för LinkedIn att utveckla sitt eget alternativ, kan det tjäna ett värdefullt syfte inom LinkedIn.

Linkedin _marknadsföring_utbildning

 

LinkedIn skriver:

We have the professional context to recommend the most relevant events that can help you learn, network and be successful, and we’re investing more in surfacing these events to you. Whether an event by a creator or page you follow, or a topic you’re passionate about, we will surface the events that will help you reach your career goals.”

Det innebär att de kommer lyfta fram relevanta event för dig. Utmaningen ligger i att hålla spam och diskussioner som är utanför ämnet begränsade, så det kan vara väl positionerat av LinkedIn att lyfta fram mer relevanta sessioner för varje användare.

Sedan tidigare har du enkelt kunna skapa videomöte direkt på LinkedIn, den funktionen uppdateras också och får samma utseende som audio rooms.

Live-sändningar med video kommer att få nytt format

LinkedIn använder också formatet från sina audio rooms som en sorts mall för sina andra funktioner för event med livesändningar.

Det kommer att utöka möjligheten att vara anordna virtuella diskussioner och föra samman branschledare i nya format, vilket återigen kan vara enormt värdefullt och hjälpa till att utöka användningen av LinkedIn för live-evenemang.

 

linkedin live video event

Sammanfattning LinkedIn audio rooms, event & live

Det här är en spännande utveckling av flera bra funktioner. Att livesändningar fortsätter att öka visar siffrorna från LinkedIn. Det ska bli spännande att se hur detta kommer fungera IRL. Jag som frekvent sänder live på LinkedIn är väl medveten om de problem som finns sedan de integrerade livesändningar med event, framför allt gällande kommentarerna. Att en live-sändning kommer som en over-lay är jag tveksam till om det blir bra. Kommer det gå att förstora upp videon, kommer livesändningen fortsätta spela om du scrollar vidare i flödet, som på Facebook?

Artikeln är kuraterad från LinkedIn.

Berätta, vad tycker du om dessa nyheter? 


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *