Nu blir det enklare med videomöte direkt på LinkedIn

Enklare att skapa ett videomöte på LinkedIn

enklare videomöte LinkedIn

LinkedIn har passerat 744 miljoner användare och vill nu göra professionella konversationer mer personliga genom att hjälpa oss att snabbt skapa ett videomöte – utan att behöva ladda ner något verktyg. Det innebär att det blir mycket enklare att träffas för en digital fika, eller ett  möte, ansikte mot ansikte, över video. Och det här ligger verkligen i tiden med tanke på allt hybrid- och distansarbete som vi nu har vant oss vid då många fortfarande inte kan träffas personligen.

Relaterad artikel: Nya funktioner för live & evenemang på LinkedIn

Skapa videomöte direkt på LinkedIn – utan andra verktyg

När LinkedIn skapade denna funktion var det bl.a för att dra nytta av kraften i Azure, men även en möjlighet för att tillhandahålla en integrerad lösning för videomöten i hela deras ekosystem.

LinkedIn’s vision för videomöten omfattar tre mål:

  • Members-first: Skapa en medlem-first-funktion för enkel videokonferens
  • Modulärt: Lås upp kraften i videokonferenser i LinkedIn’s ekosystem
  • Skalbar och pålitlig: möjliggör videokonferenser som kan skala för att stödja hundratals miljoner medlemmar

Relaterad artikel: Få ökad synlighet med video på LinkedIn

Smyglansering av videomöte – direkt i meddelandefunktionen på LinkedIn

Förra veckan lanserade LinkedIn, tyst, ett nytt inbyggt alternativ för att skapa videomöte, direkt i ett meddelande. Det ger dig ett enkelt sätt att connecta med, och skapa relationer med andra på LinkedIn – utan att behöva ladda ner en separat video-app.

Som du kan se nedan är det nya alternativet för videomöten inbyggt i LinkedIn’s meddelandefunktion. Direkt i chattfönstret ser du alternativet ”skapa videomöte”. Det finns dock fortfarande möjlighet att byta till andra leverantörer (Zoom/Teams) om du vill det.

Det blir helt enkelt lättare att ”prata” med andra på LinkedIn plus att du längst ner på skärmen får specifik information om varje användare, baserat på deras LinkedIn-profil.

LinkedIn skriver:

From an initial job search to a 1:1 conversation, we wanted to drive the productivity of our members end to end while keeping them safe. By adding video conferencing as a part of the messaging experience, members can connect virtually while maintaining the context of their existing conversation. Now, members can easily schedule free video meetings with their network without the need to download a client or sign up to any service.

utbildning kurs Linkedin

Dessutom vill LinkedIn även hjälpa till att underlätta ditt videomöte genom nya uppmaningar som kommer att visas i din chatt, exempelvis när du skriver ”redo för vårt videomöte?” kommer en knapp automatiskt att visas för att snabbt kunna skapa ett videomöte.

videomöte LinkedIn

Bild från LinkedIn.

Det är ett praktiskt tillägg och ett enkelt sätt att effektivisera ett videomöte. Det är också ytterligare ett steg mot video för LinkedIn, som gradvis har lagt till fler visuella verktyg, som stories och livestreaming, för att anpassa sig till en bredare målgrupp.

Relaterad artikel: Vikten av att nätverka på LinkedIn

Framtida planer för videomöte på LinkedIn

Du kan förvänta dig att se mer på denna front då LinkedIn utforskar olika nya videoalternativ och verktyg för att förbättra engagemanget i appen. Nu när de har byggt grunden för videokonferenser ser de många spännande funktioner framför sig när de fortsätter att göra videomöten på LinkedIn ännu bättre.

Några av dessa funktioner inkluderar:

  • En kalenderintegration så att ett schemalagt möte skickar ett e-postmeddelande med en ICS till båda parter
  • Tillåter meddelandechatt medan du är i ett videosamtal
  • Skärmdelning och virtuella bakgrunder

LinkedIn säger att med denna satsningen har de öppnat upp för videokonferenser direkt i LinkedIn’s ekosystem. Allt från snabba möten med nya kontakter till intervjuer av kandidater. Nu övergår det professionella landskapet till en blandning av personlig och virtuell kommunikation säger LinkedIn att de kommer bygga bästa möjliga upplevelsen för videomöten.

Den här funktionen rullas ut till alla denna veckan.

Artikeln är kuraterad från LinkedIn och du hittar även mer information om ekosystemet och Azure.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *