Årets LinkedInprofil 2021

Årets LinkedInprofil 2021

Andra upplagan av årets LinkedInprofil är nu avklarad. Precis som förra året börjar det med en nominering där vem som helst kan nominera en person till årets LinkedInprofil. Nomineringen skedde på LinkedIn i ett inlägg på Tomas profil. Och även detta året var det riktigt bra personer som blev nominerade.

årets linkedinprofil 2021

Nästa steg var att gå igenom alla nomineringar, kika på deras profiler, aktiviteter och vad de faktiskt bidrar med på LinkedIn. Utifrån detta valde vi ut 4  personer som gick till final. Årets fyra finalister bidrar till mycket på LinkedIn men det handlar inte om att ha flest följare eller högst engagemang utan dessa finalister bidrar på olika sätt på LinkedIn.

Finalisterna i årets LinkedInprofil 2021

Finalisterna avslöjade vi i en live-sändning på LinkedIn, ett stort grattis till:

finalisterna årets linkedinprofil

Dessa personer bidrar mycket på LinkedIn – på olika sätt.

Johan är författare och föreläsare som har en lång erfarenhet av ledarutveckling. Han pratar ofta om både ledarskap och medarbetarskap. Han är en av grundarna till Hej Engagemang som vill göra Sverige till ett mer engagerat och välmående land. Johan säger också, sluta jaga talanger – utveckla egna!

Susanne är Vd och medgrundare till Nexer Recruit. Hon ger tips om bl.a rekrytering och ledarskap. Hon bjuder på sig själv, är personlig, postar egna videos och som vi berättade i livesändningen, allt behöver inte vara så jäkla perfekt.

Andreas är ”the brand guy” och creative director på KingKingKing. Vill du lära dig mer om varumärke, design och logotyper så ska du följa honom. Dessutom är han smart att själv tänka på sitt varumärke – hela vägen. Alltid samma rosa färg, samma typsnitt och han pratar om varumärke & loggor. Extra kul (och ovanligt) är att han endast använder dokument, dvs han laddar upp en pdf på LinkedIn.

Jennie är gårdmäklare på Ludvig & Co är och som syns med sitt personliga innehåll. Här hittar du inlägg med glimten i ögat och hon bjuder på sig själv. I en nyligen publicerad intervju säger hon: ”Att posta bilder på varje försäljningsobjekt är inte det som flyger, utan att man bygger sitt personliga och sociala varumärke. Man måste jobba för att bli top of mind i den målgrupp man är ute efter, och då krävs storytelling mixat med kompetens, humor och personlighet”.

Grattis till alla finalister och följ gärna dessa fyra personer på LinkedIn!

Du röstade fram årets LinkedInprofil

Och vem är bättre på att utse vinnaren än du som är på LinkedIn. En öppen omröstning där vem som helst kunde rösta och där du röstade fram vinnaren. Här använde vi oss av formatet poll/omröstning för att alla som ville skulle kunna rösta. Fördelen är att det begränsar så att det endast går att rösta på en person.

Resultatet var länge otroligt jämnt men sedan drog Andreas och Johan ifrån. En rafflande final och till slut var det Johan som vann och som nu kan titulera sig som årets LinkedInprofil 2021.

Stort tack till dig som röstade, i år var det hela 3411 personer som röstade, en ökning med över 2000 röster! Och efter Johan var utsedd till årets LinkedInprofil presenterades det i ett inlägg på LinkedIn.

Alla fiskade röster

I en tävling gäller det att tänka smart, och alla fiskade röster, och gjorde egna inlägg. Men det som slog mig i år var att även om det var en tävling så var det mycket pepp & kärlek mellan finalisterna.

Vinnaren får medverka i ett avsnitt hos LinkedInpodden, i en livesändning med mig, i den här bloggen och alla finalisterna får dessutom mycket synlighet på LinkedIn. Nytt för i år var att alla finalisterna även blev intervjuade av Tomas till podden Entreprenörsdriv.

Här kan du lyssna på intervjun med förra årets vinnare, David Stavegård.

Vem blir nästa års LinkedInprofil?

I december 2022 påbörjar vi åter igen arbetet med att utse 2022 års LinkedInprofil. Samma upplägg, du nominerar, vi väljer finalisterna och du röstar på din favorit. Håll utkik på LinkedIn och i LinkedInpodden där vi berättar när vi startar nomineringen!


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *