LinkedIn ger bättre statistik på dina inlägg + fler nyheter

LinkedIn ger dig bättre statistik på dina inlägg + fler nyheter

För drygt en månad sedan frågade Tomer Cohen, Chief product officer LinkedIn, efter feedback i ett inlägg. Kommentarerna var många och nu släpper LinkedIn flera nyheter, varav en är att du kommer få bättre statistik på dina inlägg.

bättre statistik nyheter LinkedIn

Feedbacken har sammanställts och har 5 huvudkategorier.

 • Flödet
 • Inkorg
 • Karriärverktyg
 • Statistik & insikter
 • Metaverse

En annan kommande nyhet är att du snart kan välja att reagera på ett inlägg med en skrattande emoji 😂.  Sedan tidigare har du 6st reaktioner som du kan välja mellan och som inom kort blir 7st.

Relaterad artikel: Senaste nyheterna för LinkedIn företagssidor

Med bättre statistik på dina inlägg

LinkedIn hör kontinuerligt från oss som skapar innehåll att vi vill ha nya och bättre sätt att mäta effekten. Att förstå vem som läser och engagerar sig i ditt innehåll.

Inom kort släpps nya verktyg som visar dig detaljer om vilka som läser dina LinkedIn-inlägg, hur många reaktioner var och en har fått och annan användbar demografisk information.

Som du kan se på bilden kommer den nya statistiken över dina inlägg att ge en mer specifik insikt i vem som läser dina inlägg. Du kommer kunna filtrera statistiken efter jobbtitel, bransch, plats och mer. Det kommer hjälpa dig att lättare mäta hur det går för dina inlägg. Med hjälp av den förbättrade statistiken kan du också se om du verkligen når de personer som du vill nå, eller om du behöver justera något i din strategi och innehållsplanering.

Relaterad artikel: Vad mäter du på LinkedIn?

Snart kommer du få bättre statistik av dina individuella inlägg och övergripande resultat, för både innehåll och målgrupp. LinkedIn skriver att detta släpps under de kommande veckorna.

bättre statistik LinkedIn

Bättre flöde på LinkedIn

En annan nyhet är att det ska bli lättare att anpassa flödet för att du ska kunna se innehåll från personer som är viktiga och pratar om ämnen som du bryr dig mest om. Detta kan vara innehåll från dina kontakter, personer du följer eller personer utanför ditt nätverk, som är relevanta för dina intressen (t.ex. experter eller yrkesmän inom ditt intresseområde).

Det kommer också blir enklare att upptäcka relevanta grupper plus att gruppkonversationer kommer dyka upp mer regelbundet i ditt flöde. Kanske kommer du ihåg hur bra grupperna var på LinkedIn, sedan gjordes stora förändringar och nu kommer de delvis åter i flödet.

De tre magiska prickarna utökas med fler funktioner.

Följande finns redan nu:

 • Bättre kontroll över ditt flöde
 • Lättare hitta ämne & konversationer som är intressant för dig
 • Hitta grupper & evenemang som du är intresserad av

Följande funktioner kommer: Ännu bättre flöde kopplat till relevans, både för ämne, grupper, personer och evenemang. Dessutom investerar LinkedIn i nya verktyg för att hjälpa innehållsskaparna att uttrycka sina idéer på bästa sätt, samt för grupp- och evenemangsarrangörer för att bättre moderera och höja kvaliteten.

nyheter förbättra flödet LinkedIn

Bättre sätt att organisera din inkorg och kontakter

I feedbacken som LinkedIn fick var det flera, inkl jag, som efterfrågade ett bättre sätt att hantera inkorgen. Hurra tänkte jag när jag läste rubriken men njae, det som efterfrågades – att kunna filtrera och segmentera har tyvärr ej släppts.

Följande har släppts:

 • Förbättrad meddelandefunktion
 • Bättre hantering av inkorgen
 • Organisera, hitta och kurera ditt nätverk

Framöver kommer det att släppas ett sätt att kunna anpassa din inkorg. Och LinkedIn säger – ju mer du använder den, desto bättre blir den.

utbildning kurs Linkedin

Verktyg för att utveckla din karriär

Många var intresserade av fler verktyg för att underlätta karriärsamtal, mentorskap och råd. LinkedIn ser redan att sökningar efter adepter och mentorer fördubblades under första halvan av januari 2022 jämfört med samma period för ett år sedan.

Enligt Linkedin kommer följande och flera funktioner är redan släppta.

 • Sök efter ämnen för att hitta experter och råd
 • Lansering av Audio Event
 • LinkedIn learning + Live Q&A med instruktörer
 • Ny pilot för LinkedIn Podcast Network

Ytterligare en riktigt bra nyhet är att du kan lägga till en ”karriär-paus” på din LinkedInprofil.

Framöver kommer ännu fler verktyg och funktioner släppas för att hjälpa till inom karriärutveckling.

Fördjupa dig om LinkedIn audio event

Hela den här artikeln är kuraterad från LinkedIn och är skriven av Tomar Cohen.

Sammanfattning av LinkedIn’s kommande nyheter och bättre statistik

Att LinkedIn fortsätter att utvecklas och släppa nyheter märks tydligt. Dock hade jag förväntat mig lite mer efter all den feedbacken som Tomar fick i sitt inlägg. En förbättrad inkorg står högt upp på min önskelista och har gjort i flera år. Det som är riktigt bra är möjligheten att få förbättrad statistik. Hoppas den även kommer innefatta video så jag kan se hur länge en person har tittat på min video, ungefär som jag kan göra på mina live-sändningar. Att kunna anpassa flödet är viktigt och det har du möjlighet till att göra redan i dag. Det tipsade jag om i det här inlägget.

Vad tycker du om dessa nyheter på LinkedIn?


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *