LinkedIn ökar – fortsätter att se rekordnivåer av engagemang

Ny rapport – LinkedIn ökar & fortsätter att se ”rekordnivåer” av engagemang – intäkterna ökade med 34%

LinkedIn ökarMicrosoft har släppt sin Q3 rapport, som också innehåller den senaste informationen om hur det går för LinkedIn. Där framgår det att LinkedIn ökar och växer mitt i den föränderliga arbetsmarknaden efter COVID.

Och det verkar som att LinkedIn klarar sig ganska bra, Microsoft rapporterar en ökning på 34% på årsbasis för LinkedIn, till 3,44 miljarder dollar, samtidigt som de ännu en gång ser ”rekordnivåer” av användarengagemang.

Microsoft rapport LinkedIn Q3

Som du kan se ökade antal aktiva sessioner på LinkedIn med 22% under kvartalet, vilket understryker dess stadiga ökning, medan Microsoft har rapporterat ”rekordnivåer” av engagemangstillväxt under åtta kvartal i rad.

Intressant är också att LinkedIn såg en tillväxt på 22% för antal sessioner, exakt samma siffra som de skrev i sin förra kvartalsrapport.

LinkedIn växer

Antal medlemmar på LinkedIn fortsätter att öka

I rapporten från Microsoft finns ingen specifik information om totalt antal LinkedIn-medlemmar (inte antal användare). Men enligt statistik på LinkedIn har antal användare passerat 830 miljoner medlemmar. Det framgår även att det finns över 58 miljoner företagssidor och 120.000 skolor listade.

antal användare LinkedIn 2022

Ökningen beror på LinkedIn talent solutions

Microsoft säger att LinkedIns intäktsstyrka beror på en ökad efterfrågan på Talent Solutions. Det går i linje med en stark arbetsmarknad, medan Marketing Solutions också presterar bra eftersom fler företag vill utnyttja det ökade engagemanget.

Ett stort fokus för LinkedIn det här kvartalet har varit att lägga till fler verktyg för att hjälpa innehållsskapare och soloprenörer att maximera sina möjligheter, särskilt nu efter pandemin. ”The Great Reshuffle”, som LinkedIn har kallat det, har påskyndats av arbetet hemifrån och ger nya möjligheter för LinkedIn att fungera som en sammankopplande plattform. Det gör det möjligt för användare att visa upp sina professionella förmågor, samtidigt som det hjälper arbetsgivare att hitta bättre matchningar för sina lediga roller genom dess utvecklande HR-verktyg.

Dessutom har LinkedIn lagt till nya statistik- och profilvideoalternativ, tillsammans med förbättringar för frilansare.

LinkedIn lanserade också nyligen ett nytt ”Career Pathfinder”-verktyg som lyfter fram efterfrågade färdigheter och utbildningsmöjligheter, och kopplar samman LinkedIns oöverträffade professionella insikter med sina LinkedIn Learning-utbildningsverktyg.

Det finns stora möjligheter inom detta nya skifte för LinkedIn att bli den väsentliga plattformen för karriäravancemang. Samtidigt säkerställer dessa nya verktyg ett stadigt flöde av innehåll som går in i den pågående tillväxten av engagemang.

Relaterad artikel: 9 nyheter som LinkedIn släppt

Microsoft och LinkedIn utvecklas

LinkedIn fortsätter att utvecklas och där Microsoft till stor del låter LinkedIn växa och bli mer omfattande, utan att tvingas in i deras befintliga produktsvit, annat än genom integrationer i sina olika Office-produkter.

Faktum är att Microsoft har gjort det möjligt för användare av Outlook, SharePoint, OneDrive och nu senast Teams att slå samman sin LinkedIn-data, vilket ger fler insikter i e-post och möten. I back-end använder Microsoft utan tvekan också LinkedIn-insikter för att maximera sina egna marknadsföringsinsatser, men för användarna har sammanslagningen av de två plattformarna inte varit överväldigande, vilket har gett mer utrymme för LinkedIn att fokusera sina kärnelement och bygga vidare på dess möjligheter.

Och det fungerar, med fler användare kommer ett högre intresse från annonsörer, vilket bidrar till att ytterligare öka LinkedIns intäktstillväxt.

Kommande nyheter på LinkedIn

Nästa möjligheter kommer troligen att fokusera på samma områden. En förbättrad integrering av livestream-evenemang och verktyg som kommer att möjliggöra nya typer av uttryck för innehållsskapare. LinkedIn Stories försvann efter drygt ett år men du kan förvänta dig att andra verktyg för video är på gång, tillsammans med nyhetsbrev och ytterligare prenumerationsalternativ, för att hjälpa till med professionell utveckling och öka engagemanget på LinkedIn.

LinkedIn kanske inte är det bästa, eller första valet för marknadsförare, men statistiken talar för sig själv. Om du vill nå konsumenter inom dessa områden kan LinkedIn erbjuda stora möjligheter, utöver att bara nå personer inom B2B, som de är kända för.

Artikeln är kuraterad från LinkedIn, Microsofts rapport och Social media today


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *