LinkedIn växer – 810 miljoner användare 2022

LinkedIn växer, 810 miljoner användare och Microsoft rapporterar nya höga siffror

I veckan släppte Microsoft sin kvartalsrapport. I den rapporten framgår det att LinkedIn fortsätter att öka, både i antal medlemmar och i omsättning.

Antal användare på LinkedIn har passerat 810 miljoner

I rapporten framgår det att LinkedIn nu har passerat 810 miljoner medlemmar vilket är upp 12% jämfört med förra året. Även i Sverige har antal användare ökat och LinkedIn har passerat 4 miljoner svenska användare.

Även om LinkedIn inte får så mycket uppmärksamhet i media som andra sociala appar, har LinkedIn fortsatt att expandera och växa under Microsofts ägande. 2016 när Microsoft förvärvade LinkedIn för 26,2 miljarder dollar hade LinkedIn ca 430 miljoner användare. Det innebär att det nästan har fördubblats och har nu nått 810 miljoner användare.

För ett år sedan avar antal medlemmar på LinkedIn 675 miljoner, vilket då rapporterades som rekordhögt.

810 mijoner användare LinkedIn

Bild från LinkedIn.

Omsättningen ökar

Som du kan se på bilden visar LinkedIn ännu en gång på starka resultat och omsättningen ökade med 36% som beror på ökad efterfrågan på annonsering på plattformen.

Utöver detta har LinkedIn också rapporterat att Sales Navigator har över en miljon betalande användare och nådde 1 miljard dollar i intäkter för året. Det pekar på ett ökat värde av LinkedIn för säljare och marknadsförare, med de extra insikterna och verktygen från Sales Navigator ger det fler möjligheter att använda LinkedIn som ett sälj-verktyg.

Ökat engagemang på LinkedIn

I rapporten framgår det att LinkedIn  ännu en gång ser ett rekordhögt engagemang. Enligt Microsoft ökade antal sessioner med 22%.

Även evenemang ökar och det skapades fler än 24000 evenemang på LinkedIn varav 1,5 miljoner tackade ja till att medverka på, varje vecka!

LinkedIns Service Marketplace har hjälpt till att koppla nästan 3 miljoner frilansare och småföretag till nya möjligheter.

Fler funktioner är att vänta och nyligen gick LinkedIn ut med att de släpper Audio rooms samt att de satsar ännu mer på livesändningar och event.

Relaterad artikel: Nyheterna LinkedIn släppte under 2021

LinkedIn växer

Bild från Microsoft’s rapport Q2 2022

Antal aktiva användare på LinkedIn?

Många andra sociala plattformar rapporterar antingen MAU, DAU eller båda. Här är LinkedIn väldigt förtegna, inga siffror berättar hur många av dessa 810 miljoner medlemmar är aktiva. Eller om de som är aktiva, blir mer aktiva. En siffra som har figurerat länge är att endast 2% är aktiva men om den siffran fortfarande stämmer är det ingen som vet. Med tanke på att rapport på rapport visar på både ökat engagemang och antal medlemmar så borde fler personer bli aktiva. Eller?

Men även med detta i tankarna är LinkedIn fortfarande på uppgång. Och när fler människor söker nya möjligheter och fler yrkesverksamma vill skapa kontakt och bygga finns det massor av indikatorer som tyder på att LinkedIn verkligen kommer att fortsätta att växa och expandera med sin nuvarande användning.

Du hittar mer om detta på LinkedIn’s blogg och i rapporten från Microsoft.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *