Antal användare på LinkedIn fortsätter att öka

Antal användare på LinkedIn fortsätter att öka

Det var bara några månader sedan som LinkedIn gick ut med att de hade passerat 660 miljoner användare. Men inte nog med att det blir fler användare på LinkedIn, engagemanget är rekordhögt enligt Microsofts senaste rapport. Om du följer mig på LinkedIn kommer du kanske ihåg att jag postade ett inlägg om antal användare och där det även framgår vilka länder  som ökar mest.

antal användare linkedin

I Microsofts rapport som släpptes i veckan framgår det att LinkedIn fortsätter att öka.

675 miljoner användare är ett nytt rekord för LinkedIn och det innebär att antal användare har ökat med 15 miljoner de senaste tre månaderna. Förutom att antal användare ökar så släpper LinkedIn många nyheter. Nyligen släpptes bl.a live video till företagssidor och att du kan publicera inlägg till en sida direkt ifrån startsidan på LinkedIn.

Microsoft berättar:

LinkedIn continues to create economic opportunity for every member of the global workforce – every seven seconds someone is hired on LinkedIn. We saw record levels of member engagement again this quarter. Marketing Solutions remains our fastest growing business as marketers leverage enhanced tools and LinkedIn Pages to connect with our nearly 675 million members.”

Användare LinkedIn

Bild från Microsoft

Antal aktiva användare på LinkedIn

Att LinkedIn har passerat 675 miljoner användare är inte detsamma som att alla är aktiva. MAU är en vanlig mätpunkt från anda sociala medier som Facebook och Instagram – men inte på LinkedIn. Dock visar kombinationen av fler användare och ett högt engagemang att LinkedIn ökar i relevans och erbjuder en bredare professionell kommunikation.

Men LinkedIn har fått en del kritik på sistone för att det har publicerats personliga, eller icke affärsrelaterade inlägg för att fiska efter ett högre engagemang. Dessa aktiviteter (inkl engagement pods) bidrar till ett ökat antal interaktioner men LinkedIn kan ändå vara värt att använda – om det passar in i din strategi för sociala medier.

Relaterad artikel: 8 enkla steg till en strategi i sociala medier

Summering antal användare

LinkedIn fortsätter att öka och släpper många nya funktioner. Om du arbetar inom B2B så har du troligtvis stor nytta av att vara aktiv på LinkedIn. Det handlar om att skapa ett bra nätverk och att du engagerar dig i dina kontakter. Genom att du postar konsekvent och bjuder på värde så bygger du även upp dig som en s.k tankeledare på LinkedIn –  vilket är otroligt kraftfullt.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

3 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] en ökning med 4 procentenheter under pandemin. För drygt ett år sedan skrev jag ett inlägg gällande antal användare på LinkedIn. Då var det 675 miljoner användare och de senaste siffrorna som LinkedIn har släppt säger 722 […]

  2. […] Januari gick LinkedIn ut med att de hade 675 miljoner användare. Nu, i senaste rapporten från Microsoft framgår det att antalet medlemmar ökar. Men inte bara […]

  3. […] just under inspelningarna till Snacka Sälj som idéen till en egen podcast kom. Med tanke på att antal användare ökar på LinkedIn och intresset är stort känns det helt rätt att satsa på en podcast om […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *