LinkedIn ökar igen – 4 miljoner svenska användare

LinkedIn ökar igen – 4 miljoner svenska användare

I slutet på oktober berättade Lisa Gunnarsson, Nordenchef på LinkedIn, att de nu har passerat 4 miljoner svenska användare. Enligt statistik från SCB är det ca 78% av alla som är sysselsatta. Och det innebär att Sverige ligger i topp i Europa sett till antal medlemmar per arbetstagare. Under det här året har det totala antal användare på LinkedIn ökat med över 100 miljoner, och har nu, september 2021, 774 miljoner användare.

svenska användare Linkedin

Fler användare på LinkedIn

I inlägget skriver Lisa även att ju fler medlemmar som LinkedIn har desto fler kan få hjälp att matchas med nya jobb eller uppdrag. Ingen har missat att det rör på sig på arbetsmarknaden. Många byter jobb, arbetsgivare pratar om hybridarbete och kan vi egentligen tvinga tillbaka medarbetare som har vant sig vid att arbeta hemifrån?

Flest medlemmar finns i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö och Helsingborg. 45% är kvinnor och 55% är män. De tre största branscherna är:

  • offentlig sektor
  • it
  • tillverkning

De tre vanligaste titlarna är:

  • ägare
  • vd
  • projektledare.

Relaterad artikel: Statistik över användare på LinkedIn 2021

användare LinkedIn städer titlar användare LinkedIn

Undersökning Future of work

I en nyligen släppt rapport från LinkedIn, Future of work, framgår det att 23% av de svenska LinkedIn-medlemmarna, övervägeratt säga upp sig om de tvingas tillbaka till heltid på sin arbetsplats.

I ett inlägg av LinkedIn’s CEO, Ryan Roslansky samt att Mark Lobosco skriver på LinkedIn’s talent blog framgår det att nästan tre fjärdedelar (71 %) av ledarna har känt sig pressade att ändra arbetsmodeller och anpassa företagets policy för att möjliggöra större flexibilitet. Det här är troligtvis inte speciellt förvånande med tanke på att 87 % av de anställda skulle föredra att arbeta på distans, minst hälften av tiden. Och ledare mår bra av detta, över hälften (58 %) är optimistiska om att flexibilitet kommer att vara bra för både människor och företag.

Andelen externa jobbinlägg på LinkedIn ökade med mer än 8,5 gånger sedan pandemin började, från 1,9 % av de globala jobbinläggen i mars 2020 till 16,3 % i augusti 2021.

Relaterad artikel: Senaste nyheterna för LinkedIn

Rapporten Svenskarna och internet 2021

I Sveriges största studie, Svenskarna & Internet framgår det att 4 av 10 av de som arbetar har använt LinkedIn det senaste året. Här är hela studien, Svenskarna och internet 2021.

Linkedin användare SOI 2021

Gratis LinkedIn Learning

Under pandemin släppte LinkedIn ett antal gratis LinkedIn Learning. Nu har över 200.000 svenskar gått kurser inom bl.a Java script, Phython och den populära kursen, tala effektivt med självförtroende. LinkedIn learning ingår i premium men en del kurser har tillfälligt varit gratis att se.

utbildning kurs Linkedin

Sammanfattning antal svenska användare LinkedIn

Att LinkedIn har passerat 4 miljoner svenska användare är riktigt roligt tycker jag. Dock kämpar LinkedIn fortfarande med många passiva användare och ju fler som blir aktiva, desto lägre synlighet blir det generellt. För några år sedan fanns det flera inlägg som fick flera hundratusen visningar, idag är det få som når det på ett enda inlägg. Å andra sidan är antal visningar långt ifrån det bästa att mäta men det ger åtminstone en fingervisning på att ditt inlägg har visats.

Så om du vill ta plats, bygga ditt varumärke och bli top of mind, då ska du sätta igång nu.
Bums.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] I rapporten framgår det att LinkedIn nu har passerat 810 miljoner medlemmar vilket är upp 12% jämfört med förra året. Även i Sverige har antal användare ökat och LinkedIn har passerat 4 miljoner svenska användare. […]

  2. […] har passerat 4 miljoner svenska användare. Det är världens största professionella affärsnätverk. Många av oss som är på LinkedIn är […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *