10 nyheter för LinkedIn

10 nyheter för LinkedIn

LinkedIn fortsätter att släppa nyheter i en snabb takt. I veckan gick de ut med flera nyheter, eller LinkedIn berättar faktiskt långsamt om nyheter så en del nyheter hittas av aktiva användare. Och senast nu i juni släppte LinkedIn 18 nyheter.nyheter linkedin aug 2022

Flest nyheter för dig som skapar innehåll på LinkedIn

Även denna gången är det främst nyheter för dig som skapar innehåll och några kommer endast till dig som har skaparläget igång. Igen visar LinkedIn att de vill bygga en plattform för att skapa innehåll. Det innebär att du får fler format att förhålla dig till och nyligen släppte LinkedIn Audio Events till alla med skaparläget igång.

Här är LinkedIn’s senaste nyheter!

#1 Lättare att dela visuellt innehåll

En nyhet är att det blir lättare att designa visuellt innehåll, om du publicerar manuellt på LinkedIn alltså. Det är en funktion som ger dig mallar och på sätt kan du designa dina inlägg med en färg och typsnitt.

De nya mallarna som släpps under de kommande veckorna kommer du åt via rutan där du publicerar inlägg. Där klickar du på + eller ”lägg upp”, och väljer ”använd mall”. Därifrån kan du välja bland många anpassningsbara bakgrunder och typsnitt, lägga till din egen text och därefter klickar du på publicera. Du kan till och med lägga till en klickbar länk i mallarna.

#2 Klickbar länk på bilder & videos på LinkedIn

Under de kommande veckorna kommer du att kunna lägga till en klickbar länk direkt på dina bilder och videos för att driva trafik till en webbplats, landningssida eller var du nu vill länka. Och det är oavsett om det är på, eller utanför LinkedIn. Ytterligare ett exempel är att du kan länka till ditt nyhetsbrev på LinkedIn.

Den här nyheten kommer du åt genom att du lägger till en bild eller video och därefter klickar du på ”lägg till länk”.

Länk-dekalen liknar det som finns i Instagram och Facebook Stories, och det ger dig ett enkelt sätt att lägga till en en länk i dina inlägg. Det kan vara värt att experimentera med, och när LinkedIn fortsätter att öka kan det här vara ett alternativ för att driva trafik från LinkedIn.

I dagsläget kan du bara lägga till länkar via mobilappen men alla LinkedIn’s 850 miljoner användare kommer att få funktionen.

Förhoppningsvis innebär det här att ofoget med ”se länk i första kommentaren” försvinner från inläggen. Att lägga en länk i första kommentaren fungerar dåligt vilket du kan läsa om i den här artikeln, ska du länka eller ej i inlägg på LinkedIn.

För inspiration, kolla in hur LinkedIn’s produktchef, Jake Poses, använde en klickbar länk. I videon nedan ser du hur du går tillväga för att lägga till en länk på dina bilder & videos.

#3 LinkedIn släpper nytt format – karusell-inlägg

Ja, karusellinlägg. Det här innebär att om du har kallat dokument (pdf) för karusell-inlägg blir det nu förvirrande när LinkedIn’s 3:e nyhet heter karusell-inlägg. Jack Poses berättade om detta i ett inlägg för några veckor sedan och där kan du även se ett exempel.

2019 släppte LinkedIn möjlighet att bifoga PDF-filer i ett inlägg, så kallat dokument. Ditt dokument får en förhandsgranskning med flera bilder. Där behöver användaren själv svajpa mellan bilderna men nu är det alltså dags för ännu ett nytt format. Här är ett dokument som jag har postat på LinkedIn. Tänk på att dokument är nedladdningbara för alla användare.

Dokument har blivit ett populärt format och bara förra månaden rapporterade Socialinsider att inlägg som består av PDF-filer som laddas upp direkt på LinkedIn, genererar 3 gånger fler klick än någon annan typ av innehåll.

Med det nya formatet kan du mixa bilder med videos och som rullar automatiskt. Ungefär som Instagram stories. Exempelvis kan du posta steg-för-steg-råd till tips och tricks och branschtrender. LinkedIn’s karuseller hjälper dig att dela enkelt innehåll i ett visuellt engagerande och svajpbart format.

Det är alltså ett helt nytt format som du kommer åt genom att klicka på karusell-ikonen.

Redan nu kan du se karuseller i ditt flöde, och LinkedIn kommer att experimentera med karuseller under de kommande månaderna. Karuseller beräknas släppas globalt till hösten. I videon nedan kan du se ett exempel:

 

#4 Spara utkast på LinkedIn

Nu kan du spara ett utkast på LinkedIn. Du starta ett inlägg och klickar på ”x”, uppe till höger. Om du har funktionen kommer den att fråga om du vill spara som utkast, klicka på den mörkblå ”spara som utkast”. När du kommer tillbaka för att starta ett nytt inlägg kommer det automatiskt att visa dig ditt sparade utkast.

spara utkast linkedin

 

#5 Bjud in dina kontakter att följa en företagssida på LinkedIn

Du kan bjuda in dina förstahandskontakter till att följa en företagssida på LinkedIn som har under 5000 följare. Antal inbjudningar du kan skicka per månad är begränsat. Varje månad kan du bjuda in upp till 30 kontakter att följa din arbetsgivares sida, eller upp till 50 kontakter att följa andra sidor.

Det här är en ny och riktigt smart funktion vilket innebär att flera personer på ditt företag kan hjälpa till att bjuda in personer. Och att du kan bjuda in personer som du tror är intresserade av att följa en specifik företagssida.

Pssst, du följer väl SmartBizz på LinkedIn?

utbildning marknadsföring på LinkedIn

 

 

 

#6 LinkedIn testar nytt flöde

LinkedIn testar ett nytt flöde som gör att du lättare hittar relevant och engagerande innehåll. Ett ”upptäckar-flöde”, eller Discover’ Feed som LinkedIn kallar det.

Hänger du i andra sociala medier som TikTok så känner du säkert igen detta. Det syftar till att lyfta fram rekommenderat innehåll som du kan vara intresserad av, baserat på dina aktiviteter.

Under det senaste året har LinkedIn sett en tvåfaldig ökning av personer som engagerar sig i inlägg som delar kunskap, idéer och stöd. Från ledarskaps- och karriärresor, till designtänkande och distansarbete. Allt möjligt diskuteras på LinkedIn, ofta av personer som erbjuder sin unika expertis.

nytt flöde linkedin

Det är därför LinkedIn nu testar nya sätt att hjälpa dig att upptäcka relevanta nyheter, konversationer och inlägg från människor och organisationer som du annars kanske inte känner. Förutom att visa relevant innehåll i sök, kommer du att börja se rekommendationer på personer som du kanske vill följa, eller nyhetsbrev som du kanske vill prenumerera på men som du aldrig hade sett annars.

LinkedIn börjar också testa ett dedikerat utrymme för dig att upptäcka trendiga konversationer som passar dina intressen (se nedan). Dessa inkluderar nyhetsbrev och videor och evenemang som kureras av deras redaktion.

#7 Dags för nästa steg i din karriär?

En av de största fördelarna med att söka ett nytt jobb är att veta vem chefen är, eller rekryteraren eller teamet du kommer att arbeta med. Att träffa anställningsteamet kan vara ett effektivt sätt att lära sig mer om rollen och öka chanserna att sticka ut som sökande. Det är därför majoriteten av yrkesverksamma (55%) ständigt letar efter sätt att nå ut.

Det nya avsnittet ”Möt teamet” på sidan med jobbdetaljer hjälper sökande att göra just det. Den innehåller både jobbannonsen (t.ex. anställningschefen eller rekryteraren), såväl som medlemmar av anställningsteamet som delade jobbet. Dessutom kommer den att visa de ömsesidiga kopplingarna (inklusive kopplingar i 2:a handskontakter) mellan den sökande och anställningsteamet, för att underlätta ett produktivt samtal.

Det här innebär att fler personer på företaget bör bli aktiva på LinkedIn, via sina profiler alltså.

nyhet för jobbsökare

#8 Fira dina kollegers milstolpar

Ett av de bästa sätten att vårda och hålla kontakten med dina kontakter är genom att fira deras karriär och milstolpar i livet. Från jobbyten, till födelsedagar, till arbetsjubileum och dessa milstolpar är en möjlighet att delta i deras firande och främja en starkare relation. För att hjälpa medlemmar att hålla reda på viktiga milstolpar, experimenterar LinkedIn med en ny, allt-i-ett-upplevelse som kommer att visa alla jobbyten, födelsedagar och jubileer på ett ställe. Enkelt att se och svårt att missa en möjlighet att gratulera de människor du bryr dig om.

grattis linkedin avisering

#9 Nyheter för grupper på LinkedIn

Grupper på LinkedIn fungerar tyvärr sådär. Jag har själv en grupp på LinkedIn med nästan 3000 medlemmar men det är svårt att få engagemang i grupper. Men LinkedIn fortsätter att jobba vidare med grupperna och själv hoppas jag att de ska få större synlighet. Nu får gruppadministratörerna fler verktyg för att hålla sina grupper säkra, pålitliga och professionellt relevanta.

Nyheterna är följande:

  • Automatiserade välkomstmeddelanden – gör det möjligt för administratörer att skriva ett personligt välkomstmeddelande för nya medlemmar vid deras första gruppbesök. 
  • Kriteriebaserad acceptans – hjälper administratörer att spara tid och effektivisera acceptans baserat på att uppfylla vissa kriterier.

Osäker på att de tillför speciellt mycket till den övergripande gruppens upplevelse, men de ger åtminstone fler sätt för gruppadministratörer att hantera sina grupperna.

nyhet grupper linkedin

#10 Gratis LinkedIn learning

Vill du förbättra dina kunskaper för ett jobbyte eller karriärväxling under andra halvåret?

Då kommer detta att hjälpa dig. Nyligen publicerade LinkedIn sin lista över de 20 mest populära LinkedIn Learning-kurserna under första halvåret 2022. Det fina med detta är att LinkedIn ger dig gratis tillgång till dessa kurser, fram till 31 augusti. Gå in och kika om det finns någon kurs som du vill se och fräscha upp dina kunskaper.

Topplistan är:

  1. Goal setting
  2. Excel
  3. Interpersonal Communication
  4.  Cultivating a Growth Mindset
  5. Project Management Foundations

Sammanfattning nyheter LinkedIn augusti

Ännu en gång är det många nyheter som släpps – med fokus på innehållsskapare. Och fler kommer!

LinkedIn skriver att det är fler interaktiva verktyg för att publicera innehåll som är på gång. Se till att du följer den här bloggen så håller du dig enkelt uppdaterad.

Källor:

Jake Poses inlägg, artikel av Keren Barush, nyhetsbrev LinkedIn, artikel av Tomas Cohen.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *