18 nyheter till LinkedIn

18 nyheter till LinkedIn – juni 2022

Ännu en gång har LinkedIn släppt många nyheter och kom ihåg att du enkelt kan hålla dig uppdaterad här på bloggen. Att hålla sig uppdaterad på LinkedIn’s alla nyheter är klurigt eftersom som LinkedIn berättar om dessa på helt olika sätt. Ibland publiceras det som en artikel hos någon av deras anställda och ibland på deras blogg.

Och säkerligen har du läst att LinkedIn har ändrat algoritmerna och det nu i april berättade jag om 9 nyheter som LinkedIn släppt, det går riktigt fort mellan nyheterna.

Framöver på bloggen kommer fler artiklar där du kan läsa mer och fördjupa dig om utvalda nyheter.

18 nyheter_LinkedIn_juni_2022

Nyheterna för din LinkedIn-profil – företagssidor finns längre ner

#1 Lägg till en klickbar länk överst i din profil

På din profil kan du lägga till en klickbar länk. Texten är frifält så du kan skriva en lockade text som gör att fler klickar på länken. Du kan exempelvis lägga till en länk till en hemsida, blogg, podd, landningssida eller en lead magnet

Fördjupa dig: 10 lead magneter du kan använda i din marknadsföring

klickbar länk på LinkedIn profilen

#2 Koppla kompetenser till erfarenhet

Du kan nu knyta dina kompetenser direkt till en upplevelse eller ett jobb på din profil. På så sätt kan du visa arbetsgivare vad du kan göra och vilket värde du kan tillföra deras organisation. När du sedan söker efter jobb på LinkedIn kommer de visa dig roller som är en stark matchning baserat på hur dina kompetenser stämmer överens med de som anges i jobbeskrivningarna.

Lägg till kompetenser under erfarenhet på LinkedIn

#3 Produktsidor kan länkas till profiler

LinkedIn lägger till ett nytt element på profiler vilket gör det möjligt för användare att lyfta fram specifika produkter och projekt som de har arbetat med i olika roller.

Dessa länkar kommer också att kopplas tillbaka till motsvarande produktsida på din företagssida, vilket ger ytterligare en koppling mellan profil och företagssidor.

Produkter kan länkas till profiler

#4 Tagga personer och använda hashtags i artiklar & nyhetsbrev (även företag)

Inom kort kommer du kunna tagga personer och företag samt använda hashtags i både artiklar och nyhetsbrev.

Under de kommande veckorna lanserar LinkedIn möjligheten att @nämna personer och företagssidor direkt i en en artikel eller nyhetsbrev. Det gör det möjligt för samarbetspartners att hjälpa till att distribuera ditt innehåll ytterligare.

#5 Se vilka som följer en innehållsskapare

I sökfunktionen finns nu ett nytt sökfilter, nämligen att du kan söka på vilka personer som följer en specifik innehållsskapare.

Tycker du det är svårt?
Höstens datum för min utbildning, marknadsföring på LinkedIn, är nu släppta!
Läs mer & boka här!

#6 Se vilka som följer dig

Vem som helst kan följa dina offentliga inlägg och artiklar. Du kommer att få ett meddelande när någon följer dig som inte är en kontakt.
Genom att du klickar på ”mitt nätverk” i menyn och sedan ”personer jag följer” till vänster. Därefter klickar du på fliken [antal] följare nära toppen av skärmen för att se dina följare och de som du följer.

#7 Fler möjligheter med dokument / presentation (även företag)

I ett inlägg på LinkedIn visade det att LinkedIn nu tillåter innehållsskapare att ladda upp flera filer, inklusive videor, för att skapa en enda presentation som automatiskt flyttar dig genom varje del. Det skiljer sig från att ladda upp ett dokument till skapa en presentation.

Du kan ladda upp max 20 filer, PNG, GIF, MP4-videor, grafik och du kan flytta ordningen på filerna. Det går att lägga till musik eller voiceover samt placera text på bilden. Dessutom kan du lägga till undertexter men det går ej att ladda ner som ett vanligt dokument.

Det finns ingen information om detta av LinkedIn ännu men här finns ett exempel.

#8 Nyhetsbrev indexeras av Google (även företag)

LinkedIn släppte nyhetsbrev globalt i november 2021 och nu är det 28 miljoner medlemmar som prenumererar på minst ett nyhetsbrev på LinkedIn. I mars släpptes nyhetsbrev till företagssidor och det finns flera anledningar till att skriva nyhetsbrev på LinkedIn.

Nu indexeras dessa av Google vilket är viktigt att känna till. Nu gäller det att undvika duplicerat innehåll.

#9 Se vilka som prenumererar på ditt nyhetsbrev på LinkedIn

Du kan nu se vilka prenumeranterna är genom att klicka på [siffran] för antalet prenumeranter. Det går ej att sortera dessa men du kan åtminstone se vilka som prenumererar.

Ett tips är att gå igenom dina prenumeranter och skapa kontakt med de som du ser är 2:a och 3:e handskontakter. Eftersom de har valt att prenumerera så innebär det att de är intresserade av ditt innehåll.

Fördjupa dig med den här guiden om nyhetsbrev på LinkedIn

se prenumeranter nyhetsbrev LinkedIn

#10 Audio events släpps till fler innehållsskapare

I våras började LinkedIn betatesta Audio rooms/event. Det kommer nu släppas till fler och du skapar ett audio event genom att klicka på event och skapar ett audio event.

Från och med nu kommer LinkedIn lansera detta under de närmaste veckorna så fler innehållskapare, kommer få möjlighet att skapa audio events.  För att få åtkomst behöver du ha skaparläget aktiverat och uppfylla LinkedIn’s policy om att vara en pålitlig, säker och professionell innehållsskapare.

LinkedIn audio event

#11 Repost/share (profil & företag)

Ännu en ny funktion som innebär att du kan dela ett inlägg på två sätt. Antingen ”Repost”, då blir det en delning direkt. Eller ”Share” där du kan lägga till en egen text.

repost share LinkedIn

Och följande nyheter & funktioner för företagssidor på LinkedIn

#12 Kommentera som företag på LinkedIn

Det här har varit den mest efterfrågade funktionen på mina utbildningar. Tidigare har det varit svårt att kommentera som företag men nu blir det väldigt enkelt. Bara klicka på den lilla pilen så vips kan du välja vem som kommenterar på ett inlägg.

kommentera som företag på LinkedIn

#13 Lead formulär på företagssidan

När du som administratör går in på företagssidan och klickar på redigera kan du nu lägga till ett leads formulär. De som fyller i formuläret kan du sedan följa upp och kontakta.

leadsformulär företagssidan linkedin

#14 Bjud in 250 kontakter per månad

LinkedIn har nu ökat gränsen för hur många kontakter du kan bjuda in att följa företagssidan. Från 100 till 250 personer. Du måste vara kontakt med de personer som du vill bjuda in. Och det är totalt 250 oavsett hur många admin som finns på sidan. Använd dessa och gör det smart!

utbildning kurs Linkedin

#15 Anställda kan bjuda in personer att följa – utan att vara admin

När du är anställd, dvs kopplad till en företagssida på LinkedIn kan du bjuda in dina kontakter att följa företagets sida. LinkedIn rekommenderar att du bara skickar inbjudningar till kontakter som är intresserade av din arbetsgivares sida. Alla användare på LinkedIn kan välja bort att ta emot några sidinbjudningar via sina inställningar.

Du har 30 inbjudningar per månad och precis som för administratörerna så får du en ny pott varje månad.

bjud in följare till företagssidan utan att vara administratör

#16 Verifiera medarbetare

Från fliken ”Mitt företag” i administratörsvyn kan superadministratörer på företagssidan när som helst aktivera och inaktivera medarbetarverifiering och trendande innehåll från kolleger.

När verifiering är aktiverad kan anställda endast se innehåll på fliken ”Mitt företag” efter att de har slutfört verifieringsprocessen.

#17 Boosta event på LinkedIn

Nu har det blivit enklare att få registreringar för ditt LinkedIn-evenemang. Med ”Boosting for Events” kan du nu skapa en annonskampanj från LinkedIn Event-sidan och nå fler med ditt innehåll. Att boosta ett inlägg innebär att du skapar en annons med bara några klick. Du väljer bara målgrupp, ställ in en budget och ange information om ditt kreditkort för att komma igång.

Relaterad artikel: Så boostar du ett inlägg på LinkedIn

#18 Helt ny LinkedIn business manager för annonsering

LinkedIn Business Manager, som lanseras under de kommande veckorna, är en centraliserad plattform som kommer att göra det lättare för dig som arbetar på stora företag och byråer att hantera de personer, annonskonton, sidor och företag du arbetar med.

Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.

Och den kanske roligaste nyheten av alla – reagera med en skrattemoji 🙂

Skämt å sidor, den är efterlängtad och hela mitt flöde var fyllt av inlägg som berättade om detta nu i helgen. Det var en månad sedan jag berättade om detta och nu är den här!

Sammanfattning nyheter på LinkedIn juni 2022

LinkedIn har släppt flera riktigt bra funktioner. Allt från att bjuda in fler personer att följa en sida, inkl att medarbetarna nu också kan hjälpa till utan att vara administratör. Och för profilen så gillar jag främst att det blir enkelt att se vilka som både följer och prenumererar på ditt nyhetsbrev.

Svårt att hålla dig uppdaterad? Gör så här:

Som marknadsförare är det viktigt att du håller dig uppdaterad och hänger med i nyheterna som släpps. Egentligen är det viktigt för alla som använder LinkedIn. Tre enkla sätt du som du kan hålla dig uppdaterad på är genom att regelbundet gå in här på bloggen, lyssna på Linkedinpodden och prenumerera på kunskapsbrevet. Varje vecka släpper jag ett nytt poddavsnitt och en artikel på bloggen.
Det är helt gratis!

Berätta, vilken av alla dessa nyheter är din favorit?

Källor:

Artikel LinkedIn om audio events, LinkedIn’s blogg om nya funktioner, Artikel LinkedIn om koppla kompetenser till erfarenhet, inlägg på LinkedIn om dokument/presentation, Artikel LinkedIn om nyheter för nyhetsbrev, Social media today om produkter till profilen


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *