Nå bortom de som är redo att köpa med thought leadership på LinkedIn

Nå bortom de som är redo att köpa med thought leadership på LinkedIn

Dina köpare finns där ute. Men i många fall kanske de saknar självförtroende att agera och fatta ett beslut. Och det är en stor utmaning för marknadsförare inom B2B just nu. Ny forskning från Forrester visade att nästan hälften av B2B-köparna medgav att de fattade defensiva köpbeslut mer än 70 % av tiden.

Genom att erbjuda rätt innehåll som tankeledarskap, dvs thought leadership, kan du hjälpa dem att tänka om i sina affärsutmaningar, få klarhet i lösningar och fatta beslut med tillförsikt.

Thought leadership handlar om att påverka inom ett specifikt område. Det innebär att positionera sig som en expert inom ett visst ämne. Och när du regelbundet delar dina tankar, forskning och insikter inom ett avgränsat ämne blir du en så kallad tankeledare (expert) inom ditt område.

Nå bortom de som är redo att köpa med tankeledarskap på LinkedIn

B2B LinkedIn Thought Leadership Impact Report 2024

LinkedIn’s senaste B2B Thought Leadership Impact Report visar tydligt hur du kan använda just tankeledarskap som en konkurrensfördel.

Därför ska du använda thought leadership / tankeledarskap på LinkedIn

Under många år har LinkedIn samarbetat med Edelman för rapporter om just tankeledarskap. I deras forskning från 2022 kan du läsa hur köpare navigerade i en ekonomisk nedgång, och i forskningen från 2021 för att få perspektiv på pandemins inverkan.

I år var det ett brett tema i rapporten: hur kraftfullt och viktigt tankeledarskap kan vara för att påverka den i särklass största delen av din målgrupp: de som för närvarande inte är redo att köpa.

tankeledarskap thought leadership LinkedIn

LinkedIn har i flera år pratat om 95-5-regeln. Det innebär att endast 5 % av dina potentiella kunder är aktivt på marknaden. Även om det självklart är viktigt att nå och konvertera dessa, finns det en stor möjlighet att skapa medvetenhet och efterfrågan hos de 95 % som ännu inte är redo att köpa. (Eller har inte insett det.)

Beslutsfattare konsumerar tankeledarskap : thought leadership

Bygg förtroende med bra tankeledarskap

Att visa din expertis innebär att du bygger förtroende för målgruppen och det är ovärderligt. Statistiken visar hur mycket tankeledarskap kan hjälpa dig:

 • Stor efterfrågan: 52 % av beslutsfattarna och 54 % av cheferna säger att de ägnar en timme eller mer varje vecka till att läsa tankeledarskapsinnehåll.
 • Öppnar nya dörrar: 75 % av beslutsfattare och chefer säger att ett visst tankeledarskap har fått dem att undersöka en produkt eller tjänst som de inte tidigare tänkt på.
 • Gynnar dina framtidsutsikter: 9 av 10 beslutsfattare och chefer säger att de är måttligt eller mycket sannolikt mer mottagliga för försäljning eller marknadsföring från ett företag som konsekvent producerar högkvalitativt innehåll, dvs tankeledarskap.

Relaterad artikel: Sätt en tydlig riktning för ditt tankeledarskap på LinkedIn

Sätt strategin

Att ha och utgå ifrån en strategi för tankeledarskap är viktigt. Detta eftersom dina konkurrenter sannolikt är smarta nog att förstå vilken inverkan det har. Faktum är att de kanske redan använder metoden för att styra bort dina kunder: 70 % av C-nivås ledare säger att ett tankeväckande ledarskap åtminstone ibland fick dem att ifrågasätta om de skulle fortsätta att arbeta med en befintlig leverantör.

konkurrenter använder tankeledarskap

Forskningen från LinkedIn och Edelman visar några viktiga egenskaper att ha med i ditt tankeledarskap. Allt för att du ska positionera dig (och företaget) som premium-valet.

3 viktiga sätt att höja nivån på ditt tankeledarskap

Även om beslutsfattare konsumerar stora mängder tankeledarskap, är de inte alltid imponerade. I LinkedIn’s undersökning sa mindre än hälften att den övergripande kvaliteten på tankeledarskap de läser är bra, men endast 15 % beskrev det som mycket bra.

Gå från bra till bättre med thought leadership : tankeledarskap

Det innebär att det finns utrymme för förbättringar. Och forskningen visar att effektivt tankeledarskap har tre nyckelegenskaper:

 1. Referera till forskning och data
  55 % av beslutsfattarna citerade detta som en av de främsta egenskaperna hos högkvalitativt tankeledarskap. Att dela åsikter och framföra en stark synpunkt är bra, men innehållet bör grundas på verifierbara fakta. Människor behöver information de kan lita på. Om din organisation kan producera egen originalforskning är det bra! Men upptagna köpare uppskattar också tankeledare som kan kurera, sammanfatta och kommentera trovärdig forskning, eller som kan lyfta fram intressant data.
 2. Hjälp köpare att förstå sina affärsutmaningar och möjligheter
  År efter år berättar beslutsfattare för LinkedIn att detta är en av de största sakerna de letar efter inom tankeledarskap: ny insikt som påverkar hur de tänker om sin verksamhet. Det är därför effektivt tankeledarskap måste börja med en djup förståelse för dina köpare, vad de möter och hur du kan hjälpa dem.
  ”Om du känner till dina kunders utmaningar kan du forma innehåll som skarpt identifierar dessa problem och sätter våra unika lösningar i fokus”, säger Daniel Van Otterdijk, Group Chief Communications Officer för DP World, i rapporten.
  ”För upptagna kunder måste detta utifrån-in-perspektiv vara fräscht, praktiskt och viktigt för att väcka kommersiella samtal.”
 3. Erbjud konkret vägledning och fallstudier
  Beslutsfattare vill inte bara höra om alla utmaningar; de vill veta vad de ska göra åt dem. Se till att du erbjuder tydliga och övertygande takeaways och begrav dem inte utom synhåll.Tidigare undersökningar från LinkedIn visade att 55 % av köparna kommer att gå vidare om innehållet inte väcker deras intresse inom den första minuten. Ytterligare 56 % sa att de lämnar in tankeledarskapsinnehåll med avsikten att återvända, men de kommer aldrig tillbaka till det.Med andra ord är det viktigt att fånga läsarens intresse och dra in dem direkt. En tydlig sammanfattning eller ett djärvt uttalande kan hjälpa.Genom att erbjuda värdefulla idéer och lösningar i ditt innehåll, och underbygga dem med bevispunkter och fallstudier, kan din organisation bygga den typ av förtroende och självförtroende som skiljer ditt varumärke åt.”Varje affärsbeslut handlar i slutändan om ROI och förtroende”, säger Ophelie Janus, Global Head of Thought Leadership för Siemens. ”I det här sammanhanget spelar tankeledarskap en avgörande roll. Att konsekvent och upprepade gånger leverera trovärdiga men ändå genomförbara insikter till kunder, under och utanför försäljningscykler, ger en unik möjlighet att stärka förtroendet.”

Dina köpare finns där ute. Tankeledarskap kan nå dem i stor skala, bygga förtroende och skilja dig från konkurrenterna.

Fördjupa dig och läs rapporten, 2024 B2B Thought Leadership Impact Report från LinkedIn och Edelman.

Thought leadership kan erbjuda flera fördelar för individer och organisationer

Är det värt att satsa på thought leadership? Det beror på dina mål och ditt engagemang. Om du vill påverka din bransch, kan thought leadership vara en kraftfull strategi. Kom ihåg att det tar tid för att bygga upp dig som expert, men det kan vara en investering som ger flera långsiktiga fördelar.

Här är 5 fördelar med tankeledarskap på LinkedIn:

 • Ökad auktoritet och trovärdighet: Genom att dela insikter, forskning och innovativa idéer inom ditt område blir du en respekterad auktoritet. Andra ser dig som en pålitlig källa och litar på din expertis.
 • Nätverksmöjligheter: Thought leadership ger dig möjlighet att nätverka med likasinnade personer, branschexperter och potentiella samarbetspartners. Det kan leda till nya affärsmöjligheter och partnerskap.
 • Karriärfördelar: Att vara en thought leader kan öppna dörrar till karriärframsteg. Arbetsgivare och rekryterare uppskattar personer som aktivt delar med sig av sin kunskap och engagerar sig i branschdiskussioner.
 • Varumärkesbyggande: Genom att vara en thought leader kan du stärka ditt varumärke. Du blir känd för dina unika perspektiv och insikter, vilket kan locka fler kunder och affärsmöjligheter.
 • Innovationsdrivande: Thought leadership uppmuntrar till kreativt tänkande och nya lösningar. Genom att utmana status quo och presentera nyskapande idéer kan du driva branschen framåt.

Fördjupa dig här:

Så blir du top of mind på LinkedIn

Bli en trovärdig tankeledare på LinkedIn

Sätt en tydlig riktning för ditt tankeledarskap

Utnyttja kraften i tankeledarskap i osäkra tiderNär du är redo finns det två sätt jag kan hjälpa dig

Hur många tips och verktyg du än använder behöver du ha grunderna på plats först. Strategi, mål och plan samt förståelse för hur LinkedIn fungerar.

Under de senaste 11 åren har jag hjälpt tusentals personer och företag att ta sig till en högre nivå på LinkedIn.

Om du letar efter sätt för att komma till nästa nivå med marknadsföringen kan jag hjälpa dig på två sätt.

1) Utbildning, internt på ditt företag eller boka dig på en av mina öppna utbildningar.

→ Marknadsföring och annonsering på LinkedIn

→ Skapa och planera innehåll effektivt till LinkedIn

→ Kontakta mig om du vill boka en intern utbildning

2)  Anlita mig för individuell strategisk rådgivning.

Du och jag arbetar praktiskt och effektivt vilket snabbt tar dig vidare till nästa nivå.
Det här är för dig som är genuint intresserad av att ta LinkedIn till nästa nivå. Den här är främst för beslutsfattare, Vd/chefer, marknad/kommunikation eller om du är en entreprenör som verkligen har bestämt dig för att satsa på LinkedIn.

→ Uppdraget är minst 4 (2×2) timmar men för bästa resultat rekommenderar jag 10 timmar.
OBS! Dessa uppdrag är helt skräddarsydda och tas i mån av tid.

→ Ansök här för att jobba tillsammans.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *