Utnyttja kraften i tankeledarskap på LinkedIn i osäkra tider

Utnyttja kraften i tankeledarskap på LinkedIn i osäkra tider

Tankeledarskap på LinkedIn är en kraftfull marknadsföringstaktik. Och för femte året i rad har LinkedIn och Edelman samarbetat kring B2B Thought Leadership Impact Report. I den senaste rapporten undersökte de hur B2B-beslutsfattare förbereder sig för framtiden. Nästan 3 500 yrkesverksamma har tillfrågats för att hjälpa marknadsförare inom B2B att avgöra hur man kan utnyttja tankeledarskap på de mest effektiva sätten i det nuvarande ekonomiska klimatet.

Utnyttja kraften i tankeledarskap LinkedIn

Företag runt om i världen står inför en potentiell ekonomisk nedgång som kommer att påverka många aspekter av deras verksamhet, tjänster och aktiviteter. För många B2B-företag är det troligt att budgetarna kommer att stramas åt medan försäljningscyklerna förlängs. Det tvingar beslutsfattare att ta en ordentlig titt på vilka partners som är avgörande för att driva verksamheten och vilka som inte är det.

Vad är tankeledarskap och hur kan du nyttja det på LinkedIn?

Tankeledarskap, eller thought leadership på engelska, innebär att ett företag eller en individ positionerar sig som en auktoritet eller expert inom sitt område. Det handlar om att erbjuda unik, värdefull och insiktsfull information som är relevant för målgruppen. Tankeledarskap syftar till att skapa förtroende och lojalitet hos kunder och samtidigt stärka företagets varumärke.

Det är en strategi som kan differentiera ett företag från dess konkurrenter och etablerar sig som en auktoritet inom sin bransch.

Årets studie visar att högkvalitativt tankeledarskap kommer att vara viktigare än någonsin för organisationer som vill nå beslutsfattare hos nuvarande och potentiella kunder. Den identifierar också vad B2B-beslutsfattare och chefer förväntar sig av tankeledarskap under denna tid.

Och det är just ordet ”högkvalitativt” som är det viktiga här. Anledningen är att i förra årets rapport framgick det att tankeledarskap är viktigt hos beslutsfattarna men 71% svarade att mindre än hälften av innehållet de konsumerar ger dem värdefulla insikter.

Relaterad artikel: Sätt en tydlig riktning med ditt tankeledarskap

LinkedIn & Edelman hittade 4 punkter

  1. Det kommer att bli mer utmanande än någonsin att få beslutsfattares uppmärksamhet och arbeta genom strängare upphandlingsprocesser med tanke på den pågående ekonomiska osäkerheten.
  2. Icke-kritiska produkter och tjänster kommer att granskas under dessa tuffa tider. Därför är det viktigt att hjälpa kunderna att illustrera värdet av deras arbete.
  3. Tankeledarskap är ett av de mest effektiva verktygen organisationer kan använda för att visa värde för kunder under en svår ekonomi.
  4. Även om tankeledarskap kan hjälpa till att hålla ett företags varumärke och kapacitet i fokus, visade LinkedIn’s undersökning att det finns lite förtroende för kvaliteten på innehållet i tankeledarskap. Detta erbjuder en möjlighet för B2B-marknadsförare att förbättra leveransen av tankeledarskap och mäta dess effekt.

GUIDE: Hur du blir en kraftfull tankeledare på LinkedIn

Utbildning Linkedin marknadsföring

Tankeledarskap på LinkedIn fungerar under oroliga tider

När företag omvärderar sina prioriteringar och minskar sina budgetar, skärper 64 % av chefer också sina inköpsprocesser. Dessutom säger 54 % av beslutsfattarna att icke-affärskritiska leverantörer kan öka sina chanser att vinna affärer genom att bevisa att de kommer att öka en prospekts vinstmarginaler eller minimera förluster.

64%

Tankeledarskap kan ses som en handelsvara, eftersom 50 % av cheferna rapporterar att det har större inverkan på deras köpbeslut under ekonomisk osäkerhet jämfört med den normala verksamheten.

50% tankeledarskap påverkar beslutfattarna LinkedIn

60% av de som producerar tankeledarskap förlitar sig på inspirerande innehåll för att hålla kapaciteten i fokus och 49 % förväntar sig att det ska skydda deras nuvarande kundrelationer under osäkra tider.

64%

B2B-marknadsföring per region

B2B-marknadsförare i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) utnyttjar tankeledarskap för att få kontakt med kunder – mer än i andra regioner. De har också ett mer entreprenöriellt tänkesätt och är fokuserade på kompetenshöjning.
Enligt LinkedIn är tankeledarskap den främsta marknadsföringskanalen i EMEA i kombination med hög LinkedIn-användning. Omkring 1 av 4 B2B-marknadschefer i EMEA säger att tankeledarskap är det främsta sättet för att möta marknadsföringsbehov, betydligt mer än någon annan region.

Utnyttja kraften i tankeledarskap på LinkedIn i osäkra tider

Dessutom är B2B-marknadsförare i EMEA fokuserade på att skaffa sig de kompetenser som hjälper dem att sticka ut. De rapporterar att innovativt tänkande och kreativ strategi blir allt viktigare.
Nästan 7 av 10 B2B-marknadsförare i EMEA säger att kreativ strategi och utförande är den kompetens som krävs för deras nuvarande roll. Samtidigt säger mer än 1 av 2 att självförsörjning/entreprenörskap är en viktig kompetens som krävs i deras nuvarande roll, betydligt högre än andra regioner.

Artikel: A Regional Breakdown of the B2B Marketing Benchmark

LinkedIn Thought Leader Ads

Linkedin’s senaste annonsformat, Thought leader ads, är väl värt att titta på. Det innebär att du annonsera med ett inlägg som en anställd på företaget har postat. Dessutom säger LinkedIn att det här formatet presterar bättre än en annons med bara en bild.

Thought Leader Ads have a 1.7x higher click-through rate and 1.6x higher engagement rate compared to other single-image ad campaigns.

Genom att kombinera organiskt innehåll med annonsering så når du längre. Och med tankeledarskap bygger du trovärdighet genom att du kommunicerar med en autentisk röst. Med hjälp av innehåll från anställda bygger både förtroende och varumärkeskännedom.

Stick ut med tankeväckande innehåll

Det är viktigt för tankeledare att dela med sig av insiktsfullt innehåll för att stärka företagets värde på marknaden. Att påminna potentiella kunder och kunder om att ni klarar denna storm tillsammans kan ge långsiktiga vinster när ni navigerar i framtiden för branschen.

Att använda sig av tankeledarskap som en del av marknadsföringen handlar om att erbjuda verklig värde till målgruppen, istället för att enbart försöka sälja produkter eller tjänster. Genom att bli en pålitlig källa till information och expertis kan företaget skapa en starkare och mer lojal kundbas på lång sikt.

Detta kan göras genom blogginlägg, artiklar, videos, webbinarier, eller audio event. Att producera högkvalitativt innehåll är grunden i tankeledarskap. Innehåll som svarar på vanliga frågor och problem inom branschen gör att företaget kan locka en bredare publik och bygga upp förtroende. Kom ihåg att innehållet bör vara informativt, relevant och engagerande.

Läs hela rapporten B2B Thought Leadership Impact Report från Edelman och LinkedIn. Artikeln är kuraterad från LinkedInNär du är redo finns det två sätt jag kan hjälpa dig

Hur många tips och verktyg du än använder behöver du ha grunderna på plats först. Strategi, mål och plan samt förståelse för hur LinkedIn fungerar.

Under de senaste 10 åren har jag hjälpt många företag att ta sig till en högre nivå på LinkedIn.

Om du letar efter ett beprövat sätt för att komma till nästa nivå med marknadsföringen kan jag hjälpa dig på två sätt.

1) Utbildning, internt hos er eller boka dig på en av mina öppna utbildningar.

→ Marknadsföring på LinkedIn

→ Skapa och planera innehåll effektivt till LinkedIn

→ Kontakta mig om du vill boka en intern utbildning

2)  Anlita mig för individuell strategisk rådgivning.

Du och jag arbetar praktiskt och effektivt vilket snabbt tar dig vidare till nästa nivå.
Det här är för dig som är genuint intresserad av att ta LinkedIn till nästa nivå och främst för beslutsfattare, Vd/chefer, marknad/kommunikation eller om du är en entreprenör som verkligen har bestämt dig för att satsa på LinkedIn.

→ Uppdraget är minst 4 (2×2) timmar men för bästa resultat rekommenderar jag 10 timmar.
OBS! Dessa uppdrag är helt skräddarsydda och tas i mån av tid.

→ Kontakta mig för ett kort samtal.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *