LinkedIn utökar antal tecken på inlägg + fler nyheter

LinkedIn utökar antal tecken på inlägg och har släppt flera nyheter

Om du följer mig på LinkedIn så har du säkert sett inlägget som jag publicerade i morse. Det är en stor nyhet som Linkedin har släppt och som jag upplever att många har efterfrågat. Gå gärna in & rösta här på vad du tycker är bästa längden för dina text-inlägg. Men förutom att antal tecken har utökats så har LinkedIn släppt flera nya funktioner.

nyheter linkedin

Nya funktioner på LinkedIn

Men förutom att antal tecken har utökats så har LinkedIn släppt flera nya funktioner. I artikeln får du en snabb överblick då de är uppdelade på nyheter till både din profil, till företagssidan och annonsering på LinkedIn.

Antal tecken på dina inlägg

Ja, den största nyheten som jag tror många har nytta av är att antal tecken har utökats. Det gäller inlägg till både på din profil och på företagssidor. Tidigare var gränsen 1300 tecken på dina inlägg på LinkedIn. Den gränsen har nu utökats och nu har du hela 3000 tecken. Det är ganska mycket. Men om du skriver bra texter och lyckas hålla kvar läsaren i ditt inlägg kommer det att gynnas av Dwell time, men bara om du lyckas få läsaren att stanna och läsa texten. En kommentar har fortfarande samma gräns, dvs 1250 tecken.

Relaterad artikel: Så skapar du innehåll på ett effektivt sätt

Artiklar till företagssidor

Det här är också en sprillans ny funktion och även den efterfrågad. Tidigare har du bara kunnat skriva artiklar på din profil, dvs att det är du som person som är avsändare men i veckan har LinkedIn släppt möjlighet att företaget kan skriva artiklar. Det här är perfekt för dig som vill lyfta upp dina medarbetare som experter inom ett visst område men då med företaget som avsändare.

Statistik på företagssidor – direkt i appen

Äntligen kan du nu se statistik för din företagssida, direkt i appen. LinkedIn har nyligen släppt funktionen så kolla så din app är uppdaterad. Direkt i appen kan du alltså snabbt få en överblick av statistiken som antal följare, engagemang och vilka aktiviteter som har hänt på företagssidan.

statistik i appen företagssidor

Boosta dina inlägg på LinkedIn

Precis som på Facebook kan du enkelt boosta dina inlägg på LinkedIn. Det är alltså enklare att skapa en annons utifrån ett inlägg som redan är publicerat. Och med ett knapptryck kan du nu förvandla ett organiskt inlägg till en annons genom att klicka på boost-knappen. När du ser att ett organiskt inlägg tar fart kan du alltså snabbt boosta det specifika inlägget. Funktionen släpptes nyligen så det är väl värt att titta lite extra på om du brukar annonsera – eller tycker att campaign manager är svår att hantera. Det innebär att det blir lättare för företag att maximera räckvidden på sina inlägg på LinkedIn.

Enligt LinkedIn är det så enkelt som det låter. Klicka på knappen, lägg till en betalningslösning och vips så har du skapat en annons – utan att lära dig, eller använda annonseringsverktyget.

GUIDE: Så boostar du ett inlägg på LinkedIn

boosta inlägg linkedin

Bild från LinkedIn

Jag har ännu inte fått funktionen på någon av de sidor som jag administrerar men enligt LinkedIn så ska alla företagssidor få funktionen.

GUIDE: Så lyckas du med din annons på LinkedIn

Skapa en annons för dina event

Du kommer också att kunna skapa en annons för dina evenemang. Det innebär att du kommer kunna nå fler potentiella deltagare som förhoppningsvis vill delta på ditt evenemang.

LinkedIn har beta-testat annonsering med event med goda resultat.

40% of Beta customers saw their cost per registration decrease when using the Event Ad vs similar Sponsored Content Single Image event campaigns

Genom att annonsen för ditt event visas direkt i LinkedIn-flödet kommer det att visas viktiga händelser, som datum, tid och hur du går med i ditt evenemang. Detta till en helt ny publik, samtidigt som du kan se om en av dina kontakter har uttryckt intresse för att delta i eventet.

Utöver detta har LinkedIn även lagt till ny statistik kopplat till annonsering med event. Där kommer du få information om bl.a räckvidd och engagemang.

annons event linkedin

Bild från LinkedIn

Fördjupa dig här: Annonsera med event på LinkedIn

Sammanfattning nyheter på LinkedIn

LinkedIn fortsätter att släppa nyheter och förenklar sättet att använda plattformen. Personligen tror jag att många kommer uppskatta att du nu kan skriva 3000 tecken i dina inlägg, istället för den tidigare gränsen på 1300 tecken. Att det blir enklare att annonsera genom att boosta ett inlägg kommer innebära att det blir enklare att annonsera på LinkedIn.

Artikeln är kuraterad från LinkedIn och här hittar du originalartikeln från LinkedIn


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

3 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Till både profilen och företagssidan kopplade LinkedIn ihop schemalagda livesändningar till evenemangsfunktionen och har under hösten uppdaterat flera funktioner kopplat till både live och event. Dessutom utökades antal tecken, nu minns jag knappt hur det kändes att ha 1300 tecken och den nuvarande gränsen är 3000 tecken på LinkedIn. […]

  2. […] Relaterad artikel: LinkedIn’s senaste nyheter […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *