LinkedIn uppdaterar grupper & introducerar karriärråd

Nyheter på LinkedIn – grupper & karriärråd

Som vanligt kommer nyheter i sociala medier i en snabb takt. I denna artikel kan du läsa mer om de senaste nyheterna på LinkedIn, grupper och en helt ny funktion, karriärråd.

LinkedIn nyheter

 

Grupper på LinkedIn

För några veckor sedan aviserade LinkedIn att de gör tre förändringar. Den ena är för grupper på LinkedIn. Grupperna är fortfarande stängda, dvs du måste vara medlem i en grupp för att ta del av inläggen som delas där. Fördelarna att vara med i grupper är flera. Att gratis kunna kontakta gruppmedlemmar och att diskutera gemensamma ämnen är några fördelar.

Den 15/2 pensionerades grupp-appen och gruppens aktiviteter är flyttade tillbaka in i flödet. Du kommer även få aviseringar från dina grupper i menyn. En bra uppdatering tycker jag, även om det fortfarande finns mer att önska.

Ändringarna är följande:

  • se gruppaktiviteterna i flödet
  • kunna tagga en person (@)
  • möjlighet att dela filmklipp

Relaterad artikel: Hur du lyckas med filmklipp på LinkedIn

Bland mina aviseringar ser jag nu aktiviteterna i grupperna på LinkedIn.

Grupper LinkedIn

I en grupp jag har, Marknadsföring och sociala medier för företagare har inte funktionen för filmklipp kommit ännu så den väntar jag på.

I filmklippet nedan ser du hur du kommer åt dina grupperna via appen. Har du inga grupper använder du sökfunktionen och väljer grupper. Där kan du sedan gå med i de grupper du önskar, även via mobilen.

Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.

Det här är bra förändringar men frågan är om det är för sent?

Sedan LinkedIn stängde alla grupper och gruppinläggen försvann från flödet har de mest varit ”länk-kyrkogårdar”. Alltså det delas bra och läsvärda artiklar men det är ingen vidare aktivitet eller interaktioner i grupperna. Det har säkerligen inneburit att konversationer har flyttats till andra plattformar som Facebook-grupper eller egna diskussionsforum.

Dock har jag redan sett att synligheten har ökat. Ett inlägg jag gjorde i en grupp förra veckan har fått 24 likes och ett 10-tal kommentarer och det var längesedan jag fick så bra effekt på ett inlägg i en grupp. Vill du ha snabb åtkomst till grupperna kan du skapa ett bokmärke och då kommer du direkt till startsidan för dina grupper.

Tips, i varje grupp finns en sökfunktion, den är lite dold men uppe i höger hörn har du ett förstoringsglas och en rad du kan skriva på. Prova att söka efter ett specifikt ämne eller ett namn.

Fördjupa dig: Bygg varumärket via grupper på LinkedIn

Karriärråd från experter på LinkedIn

Ytterligare en ny funktion på LinkedIn är att du nu kan få karriärråd från andra personer som ”vet vad de talar om”. Den här informationen har börjat dyka upp i appen men du kommer även åt den via din egen profil på din så kallade dashboard, det grå fältet under din sammanfattning.

Du skriver in dina preferenser gällande vilken typ av råd du vill ge, eller få. Därefter kommer LinkedIn att rekommendera en medlem utifrån dina valda kriterier, gemensamma intresse och vad de vet om dig professionellt. Om det blir en matchning kommer du att få en notis och du kan sedan skicka ett meddelande för att påbörja en konversation gällande vilka råd du behöver.

Den här funktionen har testats sedan i november och har nu alltså släppts i Sverige.

Relaterad artikel: Svenskarnas mest använda ord på LinkedIn

I appen ser det ut så här och du följer enkelt steg för steg.

Karriärråd LinkedIn

LinkedIn karriärråd

 

I filmklippet här nedanför kan du kortfattat se hur det fungerar med karriärråd.

 

Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.

LinkedIn word resume assistant

LinkedIn fortsätter att utöka integrationen med Office 365. Nu erbjuder man en koppling mellan word och LinkedIn som används som en resumé-assistent.

Du skriver direkt i word och automatiskt känner programmet av att du skriver en resumé och hämtar information från din LinkedIn-profil. Du kan även starta ”resume assistant” direkt från menyn i word/office 365.

Du ser vilka ord som andra i din bransch använder så du kan ytterligare förstärka och förbättra din text. Utöver detta kan du se lediga jobb, som uppdateras i realtid.

Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.

Ytterligare en funktion som kommer inom kort är att när du söker i exempelvis excel får du även förslag på filmklipp och videos från LinkedIn learning. Du kan alltså se ett filmklipp om just den frågan du har ställt, under förutsättning att det finns ett filmklipp. Fler integrationer är att vänta.

 

Vad tycker du om dessa nyheter?

 


Linda Björck linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

Twitter
LinkedIn
Facebook
Instagram

 

2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] i februari skrev jag om några nyheter som släpptes för grupperna på […]

  2. […] Fördjupa dig: Karriärråd och grupper på Linkedin […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *