LinkedIn uppdaterar grupper – det här behöver du veta

LinkedIn uppdaterar grupper – det här behöver du veta

LinkedIn har flera gånger gjort om grupperna. När jag gick med i LinkedIn hade många grupper bra diskussioner och hög aktivitet på inläggen i grupperna. Sedan gjordes grupperna om och alla grupper blev stängda på LinkedIn. Dessutom försvann både aviseringarna och inläggen från flödet. Med stängda grupper menas att du måste vara medlem för att få se vad som sker.

När grupperna stängdes märktes en stor skillnad på trafik tillbaka till hemsidan, interaktionerna sjönk och många grupper blev som jag kallar det för ”länk-kyrkogårdar”. Dvs många delar länkar men ingen interagerar med inlägget.

LinkedIn grupper

Redan i februari skrev jag om några nyheter som släpptes för grupperna på LinkedIn.

Om du följer mig på LinkedIn så har du säkert hört att jag har berättat vid flertalet gånger att LinkedIn kommer att göra en stor uppdatering gällande sina grupper. Även möjlighet till filmklipp i grupper har jag skrivit om och det kommer i den här uppdateringen. I förra veckan skickade LinkedIn ut ett mail till alla gruppägare som informerar om de kommande nyheterna.

Relaterad artikel: Nyheterna på LinkedIn du behöver ha koll på

Här är det du behöver veta om ändringarna för grupper på LinkedIn.

#1 LinkedIn flyttar tillbaka grupperna till hemsidan

Det här är en bra nyhet! Äntligen är grupperna tillbaka i nyhetsflödet och du kan nu enkelt se både innehåll och konversationer i grupperna, direkt i flödet! Redan i våras gjordes detta på försök och jag fick flera gånger både aviseringar och såg gruppinlägg i flödet. En annan sak som jag har sett är att du ser dina egna gruppaktiviteter under ”dina aktiviteter” på din profil. Alla grupper integreras automatiskt och du får alltså full funktion av grupperna från både appen och datorn.

#2 Aviseringarna återinförs

Det här är en av de viktigaste punkterna tycker jag. När du nu kan se avisering för grupperna blir det mycket lättare för dig att se när nya inlägg görs i de grupper du är med i.

#3 Hantera grupperna i appen (iOS & Android)

Många använder appen för att gå in på LinkedIn. Tidigare har grupperna varit … väldigt krångliga att komma åt vilket har gjort att jag nästan aldrig har gått in i grupperna via min mobil.

Nu kommer du att komma åt grupperna på ett enkelt sätt, via den vanliga appen. Perfekt om du snabbt vill dela något läsvärt eller svara  snabbt på en kommentar – utan att behöva sätta dig vid datorn.

Med det goda kommer det onda

I samband med den här uppdateringen kommer tyvärr vissa saker att sluta fungera. Enligt LinkedIn kommer det ta ett par månader innan alla funktioner är igång igen.

Som många av er redan har märkt är ju logotypen ”ur funktion” sedan några månader tillbaka. Ytterligare funktioner kommer att sluta fungera och om du är gruppägare – läs noga hur det här påverkar dig!

Relaterad artikel: 8 tips på hur du hittar nya leads på LinkedIn 

#4 Mail från grupperna

Det här påverkar många, både gruppägare och vi som är aktiva i grupper. Är du gruppägare så kan du skicka ut ett mail till dina gruppmedlemmar – den funktionen försvinner tillfälligt. Tyvärr försvinner även de auto-generade veckobreven och det här har stor påverkan, både för dig som delar inlägg men även för dig som håller dig uppdaterad inom ett specifikt ämne med hjälp av grupperna.

Jag själv är ganska aktiv i säg, 4-5 grupper och delar frekvent nyheter (som denna) och många bra tips. För mig innebär det att de som vanligtvis kommenterar eller delar mina inlägg behöver följa min blogg, mitt företag eller prenumera på mitt nyhetsbrev – för att hålla sig uppdaterade.

#5 Hantering på hur du godkänner inlägg & nya medlemmar (moderation queues)

Under tiden LinkedIn arbetar med grupperna kommer den här funktionen tillfälligt att försvinna. Moderation queues är där inlägg hamnar som väntar på ditt (gruppadministratör) godkännande. Inlägg hamnar här antingen pga:

  • LinkedIns automatiska spam-filter
  • för att LinkedIn tror att inlägget ska publiceras under fliken jobb
  • de personer som är markerade att deras inlägg måste godkännas innan det publiceras i gruppen

LinkedIn har inte lämnat något besked på när den här funktionen är igång igen.

Under tiden  ska det bli intressant att se vilken kontroll en gruppägare har över sin grupp. Så fort jag hör något mer lovar jag att skriva om det här på bloggen.

Det här är ett en del av ett större arbete med grupperna och om det slår väl ut kommer LinkedIn att släppa ännu fler nyheter som förbättrar flera funktioner under de kommande månaderna.

LinkedIn säger: We have many more updates coming and an engineering team dedicated to building admin functionality for Groups.

Summering

Den här stora förändringen för grupper på LinkedIn kommer att påverka både gruppägare och medlemmar i grupperna. Flera funktioner blir ”tillfälligt” ur funktion men jag tror det bara blir bättre så snart de nya funktionerna är på plats.

Fortfarande kan du använda grupperna och läsa bra innehåll men under en övergång behöver du gå manuellt in i grupperna. Så snart aviseringarna är igång kommer du att se gruppinläggen i flödet igen.

Det här kommer:

  • Hitta och kommunicera i relevanta grupper, direkt från flödet
  • Håll dig uppdaterad på gruppaktiviteter med aviseringar i realtid
  • Trådade konversationer (som i vanliga inlägg) och möjlighet att redigera både inlägg och kommentarer
  • Dela filmklipp, hantering av flera språk och inbädda länkar

Funderar du på hur du kan använda grupper på LinkedIn för att skaffa leads?

I artikeln bygg varumärket via grupper på LinkedIn får du konkreta tips som du fortfarande kan använda.

Vad tror du om de här nya funktionerna?
Kommer det att göra så du blir mer aktiv i grupperna på LinkedIn?


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *