LinkedIn rullar ut nyheter för grupper

LinkedIn rullar nu ut nyheter för grupper

Som jag tidigare har skrivit om genomför LinkedIn en stor uppdatering för sina grupper. Det här påverkar både dig som är medlem i en grupp och om du är gruppägare eller administratör. Nyheterna är många och grupper på LinkedIn kommer ändras mycket de kommande månaderna. Som du säkert märkt innebär det att vissa funktioner tillfälligt är ur funktion just för grupper på LinkedIn.

LinkedIn grupper nyheter

I veckan skrev LinkedIn att de börjar rulla ut några nyheter för grupper, både för dator och mobil. Bra att känna till är att befintliga grupper automatiskt uppdateras. I ett blogginlägg berättar Mitali Pattnaik om nyheterna.

LinkedIn har lyssnat på kritiken och bygger alltså om grupperna helt från grunden. En av de viktigaste nyheterna är att gruppaktiviteterna flyttas tillbaka till det vanliga flödet, både via mobilen och datorn. Bara den här uppdateringen tror jag kommer ha stor påverkan på hur vi använder grupperna. Genom att få en avisering kommer vi att bli påminda om aktiviteter i grupperna och då hoppas jag att grupperna på LinkedIn ”återuppstår”.

Om du tycker det är klurigt att hitta dina grupper kan du använda denna genväg: https://www.linkedin.com/groups/

Tidigare införda nyheter för grupper på LinkedIn

Tidigare i våras återfördes gruppaktiviteterna till flödet samt att du har möjlighet att tagga en person i en gruppdiskussion. Det här fungerade bra ett tag och sedan funkade funktionen sådär men snart ska det alltså fungera fullt ut. Plus att LinkedIn redan då aviserade filmklipp i grupperna men som kommer först nu under hösten. Gruppappen togs även bort och åtkomst till grupperna sker via den vanliga appen, eller via datorn.

Relaterad artikel: Tidigare uppdatering av grupper på LinkedIn

Många nya och bra funktioner på LinkedIn

De senaste åren har LinkedIn släppt många bra funktioner, allt för att göra det enklare för dig att prata med ditt nätverk. Bl.a har funktioner som filmklipp / video släppts, både till profil och företagssida. Att du enklare kan skicka meddelande och att du ser när dina kontakter är online.

Relaterad artikel: Lyckas med filmklipp / video på LinkedIn

De nya gruppfunktionerna kommer att hjälpa dig hålla igång konversationerna och ge en snabbare upplevelse där du enkelt kan delta i gruppdiskussioner tillsammans med det du redan gör på LinkedIn.

LinkedIn grupper nyheter

Det här kan du se fram emot för grupper på LinkedIn:

 • Mer engagerade konversationer: För att ge dig flera sätt att vara aktiv på i grupper kommer du att kunna dela video, flera bilder och bifoga så kallad ”rich media”. Du kommer även att få möjlighet att svara på kommentarer och redigera både inlägg och kommentarer.
 • Håll dig uppdaterad: Många har påpekat avsaknaden av aviseringar, även jag! Nu kommer du få avisering när någon kommenterar ditt gruppinlägg eller när någon vill gå med i gruppen som du är administratör för.
 • Åtkomst var som helst: Med den uppdaterade appen från LinkedIn iOS och Android kommer administratörer få möjlighet att hantera grupperna, direkt i appen. Du kan godkänna förfrågningar, skicka meddelande till gruppmedlemmar och radera inlägg som bryter mot gruppens regler.

LinkedIn utbildning

 • Enklare hitta dina grupper: Du kommer få enklare åtkomst till alla dina grupper direkt i navigationsmenyn.
 • Håll igång konversationerna i flödet: Snart kommer det vara möjligt att starta och kommentera inlägg för dina grupper – direkt i flödet. Du kommer även att kunna svara på kommenterar och dela artiklar – utan att behöva navigera till din grupp.
 • Enkelt hitta nya grupper: Letar du efter nya grupper att gå med i? Snart kommer du att få förslag på rekommenderade grupper utifrån dina intresse, direkt från menyn i ”my network-fliken” via datorn.
nyheter LinkedIn grupper

Det här är bara början på ”nya” LinkedIn grupper och fler funktioner kommer att adderas de kommande månaderna. Bl.a bättre verktyg för administratörerna som underlättar moderering av grupperna.

Över till dig, kommer det här att innebära att du blir mer aktiv i grupper på LinkedIn?

 


Linda Björck <- Följ mig gärna på LinkedInlinda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

Twitter
LinkedIn
Facebook
Instagram

 

3 Kommentarer
 1. Rebecka Nilsson
  Rebecka Nilsson says:

  Hej!

  Kan företagssidor vara administratörer för grupper? Vi har idag olika fysiska nätverk som vårt företag håller i. Vi skulle vilja skapa en plattform/en grupp för dessa nätverk även på LinkedIn, där diskussionerna kan fortsätta även utanför våra träffar och där fler personer kan hitta till våra nätverk. Men vi vill då ha vår företagssida som administratör för grupperna istället för en person.

  Stort tack på förhand!

  Svara
  • Linda Björck
   Linda Björck says:

   Du som person kan starta en grupp eller vara admin för en grupp och därefter kan du koppla den till företagssidan som du är admin för. Som du ser på nedan skärmdump på min företagssida ligger min grupp under ”about/om”
   Företagssidan kan inte vara admin utan det är du som är administratör som är det. Dock ska du vara medveten om att grupper inte får så stor synlighet på LinkedIn tyvärr.

   Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] drygt ett år sedan släppte LinkedIn en stor uppdatering för grupper där det gjordes försök men nu släpps alltså ännu fler […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *