LinkedIn börjar med filmklipp | Native video LinkedIn

LinkedIn börjar med filmklipp – native video

LinkedIn har börjat rulla ut en ny, väldigt efterlängtad funktion! Nämligen att kunna ladda upp filmklipp direkt på LinkedIn utan att använda exempelvis Youtube eller länka till någon annan plattform.

Som det ser ut nu är det bara tillgängligt för ett fåtal användare och fungerar både via mobilappen och datorn. Precis som vid övriga nyheter från LinkedIn kommer de löpande till alla 500 miljoner användare. Du vet om du har fått funktionen när du ser en symbol med en filmkamera där du gör uppdateringar på LinkedIn.

LinkedIn filmklippp video

 

Det är dock inte första gången LinkedIn erbjuder filmklipp. 2016 kom möjligheten att ladda upp ett 30 sekunders filmklipp men då endast för influencers.

Så här skapar du filmklipp på LinkedIn:

 • Via mobilen (eller datorn) trycker du på filmkamerasymbolen och kommer då till din mobiltelefons kamera och där du gör själva filmklippet.
 • Du kan sedan välja att spela in eller ladda upp ett filmklipp från din mobiltelefon. Alla filmklipp som spelas in via LinkedIn kommer att sparas på telefonen.
 • När filmklippet är inspelat eller valt, kan du välja att lägga till en beskrivning innan du delar det på LinkedIn.
 • Filmklippet kommer automatiskt att spelas upp i flödet bland dina kontakter, med ljudet avstängt.

Du kan ladda upp ett 10 minuters filmklipp och precis som på andra plattformar kan du spela in klippet både vertikalt och horisontellt. Håll hellre filmklippet för kort än för långt eftersom många tittar bara en minut eller två innan de går vidare till nästa.

Social selling på LinkedIn

LinkedIn är den sista av de stora kanalerna att erbjuda filmklipp. I flera artiklar surras det om hur man som marknadsförare ska kunna använda denna nya funktion på bästa sätt. Men inte bara marknadsförare utan säljare som arbetar med så kallad social selling och leads kommer behöva tänka igenom på hur de kan använda filmklipp på LinkedIn. Lyckas du kombinera dina klipp med content marketing, då kommer du lyckas!

En plattform där du kan nå B2B med filmklipp

Många ser fram emot en plattform som erbjuder filmklipp bättre anpassat för B2B än vad Facebook, Snapchat eller Instagram är.

Personer som arbetar med marknadsföring ser på det här med stort intresse. Möjligheterna är många och snart kan du visa filmklipp på LinkedIn innehållandes exempelvis:

 • visa din expertis
 • intervjua nöjda kunder
 • produktlanseringar
 • storytelling
 • kundcase
 • sända event
 • speciella erbjudande
 • intervjua experter

På vilket sätt skulle du kunna använda dig av filmklipp på LinkedIn?

Varför ska du bry dig om filmklipp på LinkedIn?

74% av all internettrafik 2017 kommer vara video och filmklipp.

59% av höga chefer tittar hellre på filmklipp än läser en artikel.

Data-Driven Analytics

Den person som skapar innehållet kommer att få tillgång till riklig information om filmklippet. Förutom antal views, likes, delningar och kommentarer kommer du även att få veta mer om vem som har tittat på filmklippet, var de jobbar, deras titel och var filmklippet visades.

LinkedIn har mer information om sina användare än vad andra plattformar har och det ska bli spännande att se vad denna nya funktion tillför för värde för företag och dess varumärke.

Några tankar

Filmklipp och storytelling är en viktig del i marknadsföringen. Även om LinkedIn är sena på bollen så är det många som ser fram emot detta. Potentialen är stor och med möjlighet att välja demografi kommer filmklipp på LinkedIn förse företag och varumärke ett nytt sätt att skapa högre trovärdighet.

Det kommer också att ställas krav på engagerande och relevanta filmklipp. Kom ihåg att LinkedIn och dess användare är annorlunda än Snapchat. Ha det i åtanke när du skapar dina filmklipp. Gör relevanta och intressanta klipp för bästa resultat och kvalitet är bättre än kvantitet!

Kanske är det dags att se över företagets strategi för sociala medier?

Innan du sätter igång, se till att du har en uppdaterad profil, vet ditt mål & syfte kopplat till företagets övergripande mål samt att du är insatt i social selling på LinkedIn.

Relaterade artiklar:

5 typer av visuellt innehåll du behöver i din marknadsföring

Så här använder du Instagram Live i din marknadsföring

Checklistan som hjälper dig med sociala medier

9 misstag du gör på LinkedIn

Det här inlägget bygger på artiklar från Inc och Viveka von Rosen.

 

Vad tror du, kommer du att använda filmklipp på LinkedIn?

 


Linda Björck <<– Connecta gärna med mig på LinkedIn linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Följ mig för fler bra tips om sociala medier:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *