Få bättre aviseringar på LinkedIn | Search appearence

Fliken aviseringar på LinkedIn får nya funktioner

Fliken ”notifications” (aviseringar) får fler funktioner som gör att du får en bättre överblick över vad som händer på LinkedIn. Det är här du får alla aviseringar för ditt nätverk, dina och dina kontakters aktiviteter och inlägg du har delat. Du får även förslag på jobb som du kan vara intresserad av och när någon i ditt nätverk får en ny position. Om du har synkat din kalender med LinkedIn, får du även detaljer om personen som du ska ha möte med. Och mycket mer.

Senior product manager Naman Goel berättade om dessa nyheter i ett blogginlägg den 11:e juli.

Det tre nyheter är:

 • En daglig ”rundown”
 • En avisering per vecka om hur många som har hittat din profil via sökfunktionen
 • Nya möjligheter att anpassa

En del har redan sett att LinkedIn har infört ett sätt för användare att analysera hur deras profiler blir sökta och vem som gör sökningen. Den här uppdateringen släpptes i juni.

Visste du att en person med ett profilfoto får upp till 21 gånger fler besök på sin profil och 9 gånger fler förfrågningar?!

Daily Rundown

För att hålla dig uppdaterad på de största händelserna per dag, kommer du att få en avisering innehållandes en daglig summering av toppnyheterna. Ett enkelt sätt att få koll på de bästa artiklarna och inlägg som dina medarbetare kommer att prata om idag.

Search Appearances

Du kommer att få en avisering varje vecka på hur många personer som hittat dig via LinkedIn´s sökfunktion samt vilka företag de jobbar på. Det här kommer hjälpa dig förstå hur du blir hittad så du kan optimera din profil för de möjligheter som du vill bli hittad för.

Lästips: Så här uppdaterar du din profil på LinkedInLinkedIn search appearance

Anpassa dina aviseringar

Alla värdesätter olika information och nu kommer du att kunna anpassa aviseringarna både från mobilen och datorn. De här nya möjligheterna gör att du kan anpassa följande:

 • Mute or unmute
  Har du blivit taggad i en foto och vill slippa få aviseringar när andra kommenterar inlägget?
  Nu kan du stänga av vilka aviseringar du vill så du slipper få uppdateringar om det. Om du ångrar dig kan du alltid gå tillbaka och ändra så du får aviseringar igen.
 • Unfollow
  Om du vill slippa få uppdateringar från en (eller flera) specifik kontakt kan du välja att avfölja personen direkt från ett inlägg. Då ser du inte personens aktiviter bland dina aviseringar. Personen får ingen avisering att du har avföljt och du kommer fortfarande att ha personen i ditt nätverk. Du kan alltid gå tillbaka till personens profil och klicka på ”följ”
 • Turn off
  Om du inte vill se en viss typ av aviseringar såsom födelsedagsuppdateringar eller när en av dina kontakter skriver en artikel kan du stänga av dessa. Om du ångrar dig kan du aktivera aviseringar igen genom att gå till aviseringsfliken på mobilen eller ute till vänster via datorn.

Det går nu även att radera aviseringar som du inte längre vill se. Det gör du genom att gå in under dina aviseringar och trycker på de tre små prickarna och väljer ”ta bort aviseringen”.

Lästips: Så här förbättrar du ditt flöde på LinkedIn

 

Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.


Linda Björck <<– Connecta gärna med mig på LinkedIn linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Följ mig för fler bra tips om sociala medier:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *