LinkedIn återinför funktioner som förbättrar ditt flöde

LinkedIn återinför funktioner som förbättrar ditt flöde

Du har säkert lärt dig ”nya” LinkedIn och vant dig vid utseendet. På stora hela tycker jag det är en bra uppdatering som genomfördes dock så försvann några bra funktioner. Och kom tillbaka. Kanske beror det på klagomål eller att användardatan visar på en försämring som sedan lett till att LinkedIn har återinfört funktioner.

Nyheter LinkedIn

En av funktionerna som togs bort var att du kunde välja mellan ”Most recent” och ”Top recommended” posts, visserligen lite klurig att hitta men funktionen fanns där och var bra.

Jag har upplevt att det ofta har varit äldre inlägg som har visats när jag har scrollat igenom mitt flöde och nu när jag gör ett test så är de senaste, översta inläggen 2 – 7 dagar gamla. Srcollar jag lite längre så kommer nyare inlägg uppblandat med ännu äldre inlägg.

LinkedIn återinför ”most recent posts”

Ja, äntligen ännu en bra funktion som är tillbaka och jag har haft fler kunder som har efterfrågat denna funktionen. Inom kort kan du alltså välja i vilken ordning du vill se inlägget på i ditt flöde, ”recent” eller ”top” inlägg.

OBS! Den här nyheten är alldeles färsk och precis som vanligt skickar LinkedIn ut uppdateringar pö om pö.

LinkedIn nyheter

Bild från LinkedIn.

Ta kommanod över ditt flöde på LinkedIn

LinkedIn vill att du ska ”loooove it”. På det stora hela handlar det om att få upp antal dagliga besökare som då hittar nya inlägg att läsa varje dag. Möjligheten att ta kommando över ditt flöde gör att du kan bestämma vilka inlägg du ser. Genom att klicka på de tre knapparna vid varje enskilt inlägg kan du välja följande:

  • Copy link to post
  • Hide this post
  • Unfollow
  • Report this post
  • Improve my feed

Under ”improve my feed” kan du välja att följa intressanta personer och företag och på sätt förbättra ditt flöde. Här kan du också välja att ”unfollow” om du har en person i ditt nätverk som gör inlägg som är irrelevanta eller ointressanta för dig. I mitt exempel nedan kan jag alltså välja att dölja inlägg från Djurgården Hockey och på sätt förbättra mitt flöde.

LinkedIn flöde

Förändrad meddelandefunktion

Du har säkert sett att meddelandefunktionen på LinkedIn är förändrad. Nu kan du starta en konversation från vilken sida du vill, ungefär som Facebook messenger. Nytt är också att du kan svara snabbt på ett meddelande. Ibland vill man tänka lite extra innan man svarar och då finns några snabbsvar som du enkelt kan välja mellan bara genom ett klick.

Precis som på messenger har LinkedIn även infört tre hoppande prickar som indikerar att mottagaren skriver ett svar till dig. Det är också tillagt ”läskvitto”. Den här funktionen kan stänga av om du inte vill ha den. Gå till ”Settings & Privacy” och ”communications” för att aktivera/avaktivera den här funktionen.

Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.
 
Det här är bra uppdateringar från LinkedIn och det kommer säkert flera uppdateringar inom kort.
Håll dig uppdaterad på LinkedIn genom att prenumera på mitt nyhetsbrev. En gång i månaden får du ett fullmatat brev med många nya tips – ett enkelt sätt att hålla dig uppdaterad! Och du, jag hatar spam precis som många andra!
Relaterade artiklar:

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Deras nya design är väl de flesta bekanta med vid detta laget. En av nyheterna är att du kan få bättre kontroll över ditt flöde och möjligheten att spara intressanta artiklar som du kan läsa vid ett senare […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *