LinkedIn open for business | visa de tjänster du erbjuder

LinkedIn open for business | providing services – visa de tjänster du erbjuder direkt på din profil

I augusti skrev jag om en ny funktion på LinkedIn, ”open for business” och som nu är släppt globalt. Fokus är att hjälpa frilansare och småföretagare tydligare visa de tjänster som de erbjuder direkt på sin LinkedIn-profil. Flera av mina kontakter på LinkedIn har fått den och några har hört av sig till mig efter jag postade ett inlägg om detta på LinkedIn och undrar hur det fungerar rent praktiskt. En annan fråga jag har fått flera gånger är om man som småföretagare behöver både en profil och en företagssida.

Jag vill direkt klargöra att LinkedIn kallar funktionen för ”Open for business” men när du har lagt till den här funktionen på din profil så står det antingen ”providing services” eller ”erbjuder tjänster” om du har LinkedIn på svenska.

erbjuder tjänster LinkedIn open for business

Vad är Open for business?

Du kan använda funktionen Open for Business för att dra fördel av ditt LinkedIn-nätverk. Funktionen gör att småföretagare och professionella kan nätverka och skapa kontakt med personer på LinkedIn som letar efter de tjänster du erbjuder. Det innebär att du som erbjuder tjänster lättare kan nå potentiella kunder. Du kan också använda funktionen för att be om en rekommendation för en karriärcoach eller begära skattehjälp från en revisor, etc. Dina kontakter är det bästa sättet att hitta äkta rekommendationer och potentiella kunder.

Ännu en ny funktion på din profil, featured / utvalt på din profil, den här får du också manuellt lägga till. Funktionen innebär att du kan visa utvalda inlägg, bilder och videos direkt på din profil.

Användare på LinkedIn som erbjuder tjänster kan genom funktionen Open for Business:

Genom sökfunktionen filtrera efter tjänsteleverantörer i en specifik bransch eller inriktning.
Fråga om tjänster och om du har premium, skicka meddelande gratis genom att aktivera funktionen ”open profile”.
Du kan endast lista en kategori och sedan väljer du vilken/vilka inriktningar som du vill visa för andra medlemmar på LinkedIn.

När en person på LinkedIn söker efter en leverantör inom ditt område kommer din profil att komma upp. Potentiella kunder kan kontakta dig för att ta reda på mer om dina tjänster.

Open for Business är gratis. Om du aktiverar den läggs funktionen till på din LinkedIn-profil. Den informationen som du tillhandahåller kommer att vara synlig för andra LinkedIn-medlemmar och/eller för allmänheten, beroende på dina inställningar för din offentliga profil. Ditt profilfoto kommer att vara synligt för alla medlemmar på LinkedIn om du delar din Open To-status som ett inlägg, oavsett inställningar för profilens synlighet.

open for business erbjuder tjänster providing services LinkedIn

Så här aktiverar du ”open for business” = providing services = erbjuder tjänster på din LinkedIn-profil

 1. Gå in på din profil
 2. Klicka antingen på den blå knappen ”add profile section” eller om du har en ruta nedanför din rubrik, ”showcase services” eller på svenska ”erbjuder tjänster”
 3. Välj din inriktning, här kan du bara välja en tjänst/kategori från listan
 4. Utifrån färdiga val väljer du specifikt vilka tjänster du erbjuder
 5. Vilket område
 6. Klicka i att andra LinkedIn medlemmar kan kontakta dig gratis
 7. Välj public/offentlig
 8. Klicka på spara

erbjuder tjänster providing services LinkedIn

 

Följande tjänster kan du välja mellan:

 • Accounting
 • Coaching & Mentoring
 • Consulting
 • Design
 • Finance
 • Home Improvement
 • Information Technology
 • Insurance
 • Law
 • Marketing
 • Photography
 • Real Estate
 • Software Development
 • Writing

Och här är de svenska tjänsterna du kan välja mellan:

erbjuder tjänster LinkedIn profil

 

 

 

 

 

 

Så här redigerar du dina tjänster som du erbjuder på LinkedIn:

Du kan när som helst redigera dina tjänster och även radera dessa. OBS! Om du raderar går de inte att återställa utan du måste fylla i allting igen.

 1. Gå in på din profil
 2. Klicka på den blå pennan i rutan ”providing services” / ”erbjuder tjänster”
 3. Redigera, lägg till eller ta bort tjänster
 4. Klicka på spara

Relaterad artikel: Så här blir du en tankeledare på LinkedIn

Så här söker du efter en person som erbjuder tjänster på LinkedIn

I och med att du och andra har lagt till den här funktionen på din profil går det också att söka på. Dvs att de personer som har lagt till exempelvis ”marketing consulting” kommer det att stå på din profil direkt i sökresultatet.

Du kan också specifikt söka efter en person genom att klicka i vilken service/tjänst som du vill söka på.

Antingen söker du direkt i sökrutan eller klickar på alla filter och därmed finjusterar ditt sökresultat genom att klicka i de kriterier som du vill ha.

Testa dig fram!

erbjuder tjänster providing services LinkedIn

I nedan video beskriver LinkedIn hur funktionen ”open for business” fungerar. 

 


Sammanfattning

Nu när funktionen ”open for business” är släppt globalt hoppas jag den kommer att användas, båda av småföretagare/frilansare och att personer söker efter tjänster som konsulter erbjuder här på LinkedIn. Tänk på att du måste ha premium för att kunna bli kontaktad av personer som finns utanför ditt nätverk, alternativt att personen som söker på dig har premium och kan då använda ett av sina inMails.

Jag tycker det är en bra funktion och tydliggör vilka tjänster som du erbjuder vilket då syns direkt när någon går in på din profil.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] OBS: Produktsidor finns i dagsläget endast för B2B software företag men kommer att rullas ut till fler områden. Har du tjänster som produkter kan du alltså inte visa dessa på en företagssida utan de får du lägga på din profil, så kallat providing services. […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *