4 frågor du kan ställa dig för att enkelt skapa innehåll

4 frågor du kan ställa dig för att enkelt skapa innehåll

4 frågor du kan ställa dig för att enkelt skapa mängder av innehåll.

Ofta får jag frågor om hur jag som soloföretagare kan skapa mer innehåll än ett företag som har flera personer som arbetar med marknadsföringen. Mitt svar brukar kort och gott vara, jag har ”content-blicken” igång och återanvänder mitt innehåll.

Men jag upplever att vissa krånglar till det helt i onödan.
Och tänker att det ska skapas nytt, nytt och mer nytt innehåll.
Ännu bättre är att tänka på återanvända redan när du skapar innehållet.

Skapa innehåll snabbare genom att återanvända

Här får du konkreta tips på hur du kan skapa mer innehåll av en enda idé.  Och om du testar det här kommer du att:

 • Skapa mer innehåll
 • Få snabbare fram innehåll
 • Bättre innehåll riktat till målgruppen
 • Innehåll som passar bra i din innehållsmix

Genom att följa denna enkla process med 4 frågor är det mer sannolikt att du förblir konsekvent och har ett budskap. Men tyvärr saknar en hel del marknadsförare ett bra system för att distribuera och pressa ut så mycket som möjligt från ett enda innehåll. Och då blir det lätt olika budskap och innehåll som knappt hänger ihop. Det kan till och mer förvirra dina följare och läsare!

Vad det handlar om är att lära dig prata om ditt ämne på flera olika sätt. Det är både tidsbesparande och effektivt. Och det ”enda” du gör är att formulera om budskapet så det verkar nytt. Återanvänd och återskapa, eller på engelska ”reuse och repurpose”.

Relaterad artikel: Så distribuerar du ditt innehåll till max

Vad är återanvändning av innehåll?

Återanvändning av innehåll är en metod för att återanvända allt eller delar av befintligt innehåll. Allt för att utöka innehållets räckvidd. Återanvänt innehåll omvandlas vanligtvis till ett nytt format, exempelvis ett blogginlägg till en video.

Fördelen med att återanvända innehåll är att det gör innehållet mycket lättare att skala. Med andra ord: du behöver inte skriva varje inlägg, spela in varje video och designa varje nyhetsbrev eller blogg från början.

Istället kan du använda ett nytt innehåll som grund för inlägg, videor, inlägg i sociala medier, seminarier och mycket mer. Och de som är riktigt bra på att skapa innehåll har en bra struktur för detta och kan enkelt göra om och återanvända sitt innehåll.

3 fördelar med att återanvända innehåll

4 frågor som du kan ställa dig för att enklare skapa innehåll:

 1. Vad kan jag lära någon annan?
 2. Hur skiljer sig detta från vad andra säger?
 3. Vilket innehåll kan jag göra om till annat format?
 4. Är mitt innehåll underhållande, utbildande eller utmanande?

Du som följer mig vet säker att jag är konkret och utbildande. Det är mitt favoritinnehåll och människor älskar att lära sig nytt och hur de kan göra det. Ofta får jag frågan hur jag har gått från noll till idag, nästan 34000 följare på LinkedIn.

Varje vecka postar jag 7 inlägg på LinkedIn och den takten klarar jag av att hålla tack vare en bra struktur och innehållsplanering. 

Här är två inlägg där jag berättar om hur jag har gjort på LinkedIn. Ett när jag började på LinkedIn 2011 och ett där jag berättar om hur jag har gått från 0 till 32000 följare.

 

 

 

Lär från andra men gör om det till ditt

Att lära från andra och se vad de gör är en sak, men att berätta om något från din synvinkel är ett sätt att sticka ut. Det mesta innehållet som du läser online är enkelt och ganska uppenbart. Exempelvis påstående som ”Försäljning är svårt” eller ”Nätverk är bra”, det kan alla skriva, eller åtminstone med hjälp av AI.

Om du vill sticka ut bland mängden, ta med dina synpunkter. Och det handlar sällan om att göra dig opopulär eller vara elak. Det handlar om att du framför dina tankar och synpunkter på ett annat sätt.

Att göra om till tipslistor är ett annat smart och bra sätt. Ta den här artikeln, den hade jag enkelt kunna göra om till ett inlägg på LinkedIn. Eller flera faktiskt. Jag hade snabbt kunnat göra om detta till:

 • Ett textinlägg med en bild
 • Ett dokument
 • En video

Ett exempel på det är frågorna här nedanför. Dessa frågorna finns redan här på min blogg, i inlägg på LinkedIn, korta videos i flera sociala medier och i en livesändning. Här är en kort video på Youtube. Fördelarna är många men framför allt sparar du tid.

Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.

Om du däremot har lätt för att skapa innehåll (jag har det) då behöver du ställa dig de här 4 frågorna:

 1. Vem är det till?
 2. Varför behöver de se detta?
 3. Varför behöver jag det innehållet?
 4. Vad är målet & syftet med det specifika innehållet?

Linkedin _marknadsföring_utbildning

Vikten av att kontinuerligt posta innehåll

Även om du har en bra strategi och skapar engagerande innehåll på LinkedIn, står du inför två stora utmaningar. Dessa har en direkt påverkan på din närvaro och engagemanget i ditt innehåll.

1. Bibehålla en kontinuerlig och konsekvent närvaro

Att upprätthålla en regelbunden och kontinuerlig närvaro på LinkedIn kan vara en utmaning, särskilt när andra uppgifter och prioriteringar tränger sig på. Många gånger ser jag att företag och personer initialt satsar stort på LinkedIn, men över tid minskar engagemanget. Anledningen är oftast att saknas en noggrann plan för regelbunden aktivitet. Det är viktigt att undvika att skapa innehåll sporadiskt och utan en bra planering blir det varken ”hackat eller malet”. Det gäller att schemalägga både inlägg och tid för interaktioner, allt för att hålla din målgrupp engagerad och intresserad av ditt företag eller ditt personliga varumärke.

Relaterad artikel: Så får du kontinuitet med din marknadsföring på LinkedIn

2. Få personer att sluta scrolla

Med den överflöd av information som användarna utsätts för på LinkedIn är det en utmaning att få dem att stanna upp och engagera sig i just ditt innehåll. Det kräver att du skapar relevanta inlägg som fångar deras uppmärksamhet – bums! Att ha med bilder, visuellt tilltalande grafik och att vara tydlig med ditt budskap kan hjälpa till att bryta igenom bruset. Använd även fler av LinkedIn’s format och bjud in till dialog.  Men gör det relevant. Att använda en omröstning där du frågar om ”tacos” kan ge ett högt engagemang men är irrelevant för dina följare och målgrupp.

Genom att medvetet skriva om din målgrupps utmaningar kan stärka din närvaro på LinkedIn och ge ett högre intresse. Det handlar alltså om mer än att bara skapa innehåll,  att skapa en varaktig och värdefull relation med de som interagerar med ditt innehåll.

Relaterad artikel: 3 typer av innehåll du behöver på LinkedIn

Summering av vikten av att publicera innehåll kontinuerligt

Att strategiskt återanvända innehåll och maximera distributionen för att optimera din närvaro är smart. Genom att återanvända befintligt innehåll kan företag och individer spara tid och resurser samtidigt som de når en bredare publik. En framgångsrik strategi innefattar att anpassa innehåll för olika plattformar och format, vilket skapar en mer effektiv och hållbar närvaro. Att snabbt skapa innehåll är viktigt och med dessa 4 frågor kommer du att snabbare kunna skapa och publicera innehåll som är av värde för din målgrupp. Det leder till ökad synlighet och högre engagemang.När du är redo finns det två sätt jag kan hjälpa dig

Hur många tips och verktyg du än använder behöver du ha grunderna på plats först. Strategi, mål och plan samt förståelse för hur LinkedIn fungerar.

Under de senaste 10 åren har jag hjälpt många företag att ta sig till en högre nivå på LinkedIn.

Om du fortfarande letar efter sätt för att komma till nästa nivå med marknadsföringen kan jag hjälpa dig på två sätt.

1) Utbildning, internt hos er eller boka dig på en av mina öppna utbildningar.

→ Marknadsföring på LinkedIn

→ Skapa och planera innehåll effektivt till LinkedIn

→ Kontakta mig om du vill boka en intern utbildning

2)  Anlita mig för individuell strategisk rådgivning.

Du och jag arbetar praktiskt och effektivt vilket snabbt tar dig vidare till nästa nivå.
Det här är för dig som är genuint intresserad av att ta LinkedIn till nästa nivå. Den här är främst för beslutsfattare, Vd/chefer, marknad/kommunikation eller om du är en entreprenör som verkligen har bestämt dig för att satsa på LinkedIn.

→ Uppdraget är minst 4 (2×2) timmar men för bästa resultat rekommenderar jag 10 timmar.
OBS! Dessa uppdrag är helt skräddarsydda och tas i mån av tid.

→ Kontakta mig för ett kort samtal.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *