Så här byter du från skapa kontakt till följ på LinkedIn

Ändra från skapa kontakt till följ på LinkedIn

I veckan släppte LinkedIn en liten men viktig och användbar nyhet. Alla användare på LinkedIn får nu möjlighet att ha ”följ” som primär knapp på sin profil, i stället för en ”kontakt” -knapp. Eftersom det finns en begränsning på antal kontakter (30.000) du kan ha så kommer det här att underlätta för de som har nått taket. Även för de som vill ha ett mindre nätverk på LinkedIn kan du nu få följare istället för att utöka med fler kontakter.

följ person på LinkedIn

Funktionen har faktiskt funnits men enbart för kända och utvalda personer, som Richard Branson och Gary Vaynerchuk men nu kan alla användare på LinkedIn välja ”följ” som primär knapp på sin profil.

LinkedIn följ person

I mailet jag fick av LinkedIn i veckan står det:

”When members follow you, they are more likely to see your content in their feed. This allows members to stay up to date with topics they care about and join your conversation. We’ve heard from you that it can be overwhelming to receive a large volume of connection requests from people you do not know. This option makes it easy to establish a relationship and share your insights with people who are interested in what you have to say.”

”Vi har hört från dig att det kan vara överväldigande att få en stor mängd kontaktförfrågningar från personer du inte känner till.”

En intressant sak är att LinkedIn säger att följare på LinkedIn är ”mer benägna att se ditt innehåll i deras flöde”.
Innebär det att personer som följer kommer se mer av dina inlägg än personer som du har kontakt med?

Förmodligen inte eftersom alla dina förstahandskontakter automatiskt blir följare, tills de väljer att avfölja, så det är nog samma. Men om så inte är fallet, skulle det definitivt vara bättre att använda ”följ-knapp” på din profil.

Relaterad artikel: 5 användbara verktyg för LinkedIn

Vad är skillnaden mellan följare och kontakter på LinkedIn?

Om du har kontakt med en person på LinkedIn ser ni varandras inlägg och du kan även skicka meddelande till dina kontakter. Ni ser mer information om varandra och även kontaktuppgifterna. (Om inte en person har valt att dölja dessa)

När du följer en person på LinkedIn ser du den personens inlägg i flödet men den personen ser inte dina inlägg. För att skicka meddelande behöver du använda dina inMails, som är en premiumfunktion.

Relaterad artikel: Varför du som chef & vd ska vara på LinkedIn

LinkedIn utbildning företag

Så här ändrar du från skapa kontakt till följ på LinkedIn

För att ha ”följ” som första alternativ på din LinkedIn-profil måste du ändra i dina inställningar. Gå till fliken ”sekretess”. Där hittar du ”vem kan följa dig” – tryck på den och du kan välja att ha ”följ” på din profil. Eller använder du den här genvägen.

följ kontakt LinkedIn

Vilka personer följer dig på LinkedIn?

Vem som helst kan följa dina offentliga inlägg och artiklar. Du får en avisering varje gång någon följer dig som inte är en kontakt.

Så här ser du alla dina följare:

  1. Klicka på ”mer” i ett inlägg.
  2. Klicka på ”förbättra flödet”.
  3. Överst på sidan har du en meny, klicka på ”följare”. Här kan du gå igenom hela listan över de personer som följer dig.
  4. Klicka på ”klar” i övre högra hörnet på sidan för att återgå till flödet.

Relaterad artikel: 6 funktioner du bör känna till på LinkedIn

Vad är ditt mål med LinkedIn?

Visst att samla en massa kontakter kan vara bra men är det inte mer imponerande att ha en stor mängd följare? Men det beror förstås på ditt mål med LinkedIn.

Jag testar själv funktionen nu så det ska bli spännande och se om jag får fler följare eller att personer ändå vill skapa kontakt.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

4 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Du bestämmer hur ditt nätverk ska se ut, gör det som känns bäst för dig. Och du kan alltid ändra till ”följ” om du hellre vill ha följare än kontakter på […]

  2. […] Relaterad artikel: så ändrar du från kontakt till följ på din profil […]

  3. […] Fördjupa dig: Så ändrar du till följ från skapa kontakt som primär knapp […]

  4. […] på att du även kan byta till “följ” istället för “skapa kontakt” som den primära knappen på din […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *