Nyheter för din profil på LinkedIn | Cover story & Creator mode

Nyheter för din LinkedIn-profil lanserar cover story & creator mode

LinkedIn har släppt flera nya funktioner kopplat till din profil. Bl.a cover story som är ett nytt verktyg och som låter dig anpassa ditt första hej. Med den funktionen kan du via din profil på LinkedIn skapa ett intresse och engagera både din målgrupp och rekryterare.

Cover story på LinkedIn lanserades globalt 1/4 (nej inget aprilskämt:) men tänk på att det kan ta tid innan alla har fått tillgång till funktionen.

LinkedIn cover story & Creator mode

Så fungerar LinkedIn cover story / profilvideo

Du skapar din Cover Story/profilvideo via mobilen, klicka på länken som kommer du direkt dit, klickar du via datorn får du en QR-kod som tar dig till rätt sida. När du har lagt till en profilvideo så kommer en orange ring att visas runt din profilbild, och en förhandsgranskning av din video kommer att spelas upp tyst inom din fotoram. Och håll ögonen öppna för textning kommer snart.

Mitt utryck nedan passar utmärkt att tänka på när du skapar din cover story. Vilket intryck vill du ge mig och andra som landar på din profil?

Din profil introducerar dig för mig innan vi ens ha sagt hej.

För dig som är arbetssökande är en Cover Story ett utmärkt sätt att presentera dig på. Du kan exempelvis:

  • prata om dina karriärmål
  • visa en mer personlig sida
  • berätta om dina kompetenser

Enligt en nyligen genomförd amerikansk undersökning tror nästan 80% (76%) av personer som rekryterar att det skulle vara användbart att se en förinspelad video av en arbetssökande.

Om du är arbetssökande kan du även läsa artikeln från Ryan, vd på LinkedIn som bl.a berättar om gratis LinkedIn-kurser för att stärka dina kunskaper.

Är du frilansare kan du locka nya kunder genom att använda en Cover Story för att presentera dig och dina tjänster. Bl.a kan du prata om:

  • dina produkter/tjänster
  • speciella erbjudande
  • din expertis

Du kan även skapa en dedikerad sida, service page, direkt på din profil, vilket ger dig större synlighet bland LinkedIn’s globala community med nästan 740 miljoner medlemmar.

Relaterad artikel: Här nyheterna som LinkedIns släppte 2020 

Ännu en nyhet är att du kan välja att lägga till könspronomen bredvid ditt namn. Du har kanske redan sett att det står ”she/her” eller ”he/him” på några profiler? Det är valfritt att lägga till detta på din LinkedIn-profil.

Creator mode / skaparläge på din LinkedIn-profil

Varje dag ser LinkedIn att deras medlemmar delar och skapar kontakt som aldrig förr. Konversationerna ökade med nästan 50%  och fem miljarder kontakter skapades under det senaste året.

Kärnan i LinkedIn är deras ”creator community”. Oavsett om det är ett inlägg, en video, en artikel eller till och med en kommentar så gillar vi att se bra innehåll. Om det här är du, kolla in det nya creator mode i ditt verktygsfält på din profil.

LinkedIn lanserar också ett nytt ’Creator Mode’ för profiler vilket gör det möjligt för användare att visa upp dina aktiviteter och engagemang på ett helt nytt sätt. Nyligen gick LinkedIn ut med att de även utvecklar ett program för innehållsskapare och ny lyfter man innehåll på ett helt nytt sätt.

Det kommer också att lägga större fokus på dina LinkedIn Live-sändningar, vilket ytterligare visar innehållet du delar på LinkedIn.

Som du kan se i videon nedan kan du lägga till hashtags för att ange vilka ämnen som du mest pratar om – till exempel #design eller #LinkedIn. Det kommer även att flytta dina utvalda inlägg och aktiviteter till toppen av din profil. Det innebär att ditt innehåll blir mer framträdande och dessutom ändras ”kontakt” -knappen till ”följ” för att hjälpa dig att engagera din målgrupp och bygga upp en följarskara.

Relaterad artikel: så ändrar du från kontakt till följ på din profil

 

LinkedIn live via din profil

Och du som jag, sänder live på LinkedIn kommer din bakgrundsbild att ändras till din live-sändning i samma ögonblick när du börjar streama. När du klickar på bakgrundsbilden kommer du direkt till själva livesändningen vilket hjälper till att öka synligheten för din live-sändning.

Ytterligare nya funktioner är släppta till LinkedIn live där du bl.a kommer att kunna sända live via ett protokoll och direkt från OBS, Zoom etc.

Alla dessa funktioner kommer att lanseras globalt till alla på LinkedIn från och med denna vecka.

LinkedIn uppmanar dig till att hålla koll på andra förbättringar under de kommande månaderna eftersom de arbetar på fler nyheter.

Den här artikeln är kuraterad från LinkedIn och även bilderna kommer från LinkedIn.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Relaterad artikel: Så fungerar coverstory (omslagsstory) och creator mode (skaparläge) […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *