LinkedIn ökar igen – passerat 875 miljoner användare

LinkedIn fortsätter att öka

I Microsoft’s senaste rapport framgår det att LinkedIn ökar ännu en gång. Antal medlemmar på LinkedIn har nu passerat 875 miljoner användare men fortfarande har vi ingen aning om hur många aktiva användare det finns på LinkedIn.

LinkedIn 875 miljoner användare 2022

LinkedIn har passerat 875 miljoner användare

Enligt Q1 rapporten från Microsoft framgår det att antalet medlemmar (användare) på LinkedIn nu har passerat 875 miljoner och precis som i tidigare rapporter så ser LinkedIn även nya ”rekordnivåer”.

Det här är bra för LinkedIn, eftersom de ser en fortsatt ökning – även om det också är värt att notera att Microsoft har rapporterat ”rekordnivåer” av engagemangstillväxt 16 kvartal i rad.

Eftersom det inte finns några faktiska siffror här, finns det inget som kan kvantifiera vad ”rekordengagemang” faktiskt betyder. I rapporten framgår att antal LinkedIn-sessioner ökade med 24%, och med tanke på att antal användare ökar så är det ganska väntat.

Det innebär att LinkedIn har ökat ännu en gång, från 810 miljoner i april, Q3, 850 miljoner i Q4 och nu för Q1 uppgår alltså antal användare till 875 miljoner.

875 miljoner användare på LinkedIn 2022

Jag är fundersam på den här kartan, eftersom LinkedIn stängde ned i Kina i oktober förra året. Så varför LinkedIn hävdar att de fortfarande har 57 miljoner användare i Kina vet jag inte – kan det vara användare av deras jobb-app som lanserade som ersättning för LinkedIn?

Oavsett så är det svårt att göra någon bra bedömning av vad LinkedIn’s användardata betyder, eftersom det helt saknas siffror att jämföra med.

Det jag helt lyser med sin frånvaro är antal aktiva medlemmar. Att det ökar är jättekul men att veta hur många av dessa 875 miljoner som är aktiva användare skulle vara värdefullt.

Men att det ökar innebär också att det blir svårare att nå ut. Det gäller att verkligen ha koll på vad som fungerar, format, algoritmer och statistiken. Tittar jag tillbaka på de inlägg som jag har publicerat så ser jag en tydlig nedåtgående trend gällande engagemanget.

Tycker du det är svårt? 
Boka in dig på min utbildning, marknadsföring på LinkedIn.
Den går digitalt den 23-24/11, inkl en ”kom-igång-kurs” för annonsering!

Även intäkterna ökar för LinkedIn

LinkedIn’s intäkter har ökat, främst baserat på Talent Solutions rekryteringsverktyg och jobbannonser, och antalet aktiva sessioner fortsätter att öka.

Vad Microsoft säger är att det går bra för LinkedIn, baserat på dess inställning till innehållstrender och engagemang, och maximerar användningen på olika sätt.

LinkedIn ökar igen Q1-rapport

  • Under Q1 ökade LinkedIns intäkter med 17 % jämfört med föregående år.
  • Det finns nu mer än 150 miljoner prenumerationer på nyhetsbrev på LinkedIn, en ökning med fyra gånger från år till år.
  • Medlemmar har lagt till 365 miljoner kompetenser till sina profiler under de senaste 12 månaderna, en ökning med 43 % jämfört med föregående år.
  • I och med att LinkedIn förvärvade EduBrite kommer du också snart att kunna lägga till certifikat från betrodda partners direkt på plattformen.
  • Under kvartalet lanserade LinkedIn nästa generation av Sales Navigator.
  • LinkedIn Marketing Solutions fortsätter att tillhandahålla ledande innovation och ROI inom digital B2B-annonsering.

LinkedIn har förändrats – på gott och ont

LinkedIn är som vanligt lite långsamma när det gäller funktioner. Andra sociala medier har snabbt flyttat sig mot trenden med kortare videos och där LinkedIn fortfarande testar karusell-inlägg.

Stories testades men stängdes ner efter drygt ett år så det ska bli intressant att se hur dessa karusell-inlägg kommer att fungera då det blir en mix av korta videos och bilder, i ett och samma inlägg.

Relaterad artikel: 10 nyheter för LinkedIn (aug -22)

En del har sagt att LinkedIn blir för mycket Facebook och några har börjat säga Linkstagram pga så många selfies i flödet.

Och visst har en del av deras senaste nyheter påverkat detta. Inläggsmallar, flera reaktioner, dekaler och ännu fler funktioner som påverkar utvecklingen. Vissa passar, andra inte.

Relaterad artikel: 7 nyheter för företagssidor på LinkedIn (okt -22)

Hur LinkedIn kommer att utvecklas ska bli spännande att se. Det är fortfarande en professionell plattform men när fler personer publicerar mer personliga, lättare uppdateringar, som inte är relaterade till deras yrkeserfarenhet, krockar det delvis med de professionella inlägg som fortfarande är kärnan i LinkedIn.

Utbildning Linkedin marknadsföring

Hur kommer LinkedIn att differentiera sig?

Att välja enbart den ena eller andra vägen blir svårt så det är viktigt att följa båda. Det är bara en fråga om hur viktig var och en är, och vad LinkedIn bör vara, på en grundläggande nivå, när det gäller differentiering och syfte.

Eftersom LinkedIn inte kan vara Facebook, trots att vissa i allt större utsträckning försöker göra det så, och det borde inte försöka vara TikTok, även om fler människor använder TikTok som en professionell och karriärplattform. Utan tvekan tittar LinkedIn på trender som denna, särskilt bland yngre publik – men det verkar fortfarande som att LinkedIn måste hålla sig fast vid sina rötter för att maximera sina möjligheter på den bredare marknaden för sociala medier.

Men återigen, om Twitter börjar falla sönder under Elon Musk, och folk letar efter alternativ, kan många mycket väl börja spendera mer tid på LinkedIn. Och om det händer kommer LinkedIn oundvikligen att börja avvika längre från sitt ursprungliga syfte.

Baserat på  användningsstatistik har LinkedIn hittills kunnat bibehålla den rätta balansen för majoriteten av användarna. Och det kan finnas ännu fler möjligheter, om det görs på ett bra sätt.

 

Du hittar mer om detta på LinkedIn’s blogg, antal användare, i rapporten från Microsoft och Social Media Today


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *