Nytt på LinkedIn: avgränsar vem som kan se ditt innehåll

Ny funktion på LinkedIn avgränsar vem som kan se ditt innehåll

Att skriva bra inlägg till LinkedIn tar tid – och en portion mod. När du publicerar egna inlägg har du säkerligen funderat, planerat och knåpat ihop en bra text. Texten är ett viktigt budskap som både bygger ditt varumärke och hjälper dig nå ut till rätt målgrupp. Med den här nya funktionen kan du avgränsa vem som kan få se ditt innehåll.

avgränsar innehåll LinkedIn

Vem kan få se ditt innehåll på LinkedIn?

Nyligen uppdaterade LinkedIn hur ditt innehåll distribueras och du har numera flera val som du kan göra. Funktionen har funnits sedan tidigare men nu uppdateras den med fler alternativ. Syftet med detta är att du ska få ett bra flöde och att du enklare kan publicera inlägg utifrån det du väljer. Fortfarande är det algoritmerna som ligger till grund och styr vem som får se ditt innehåll.

Ditt innehåll publiceras

Vi börjar med grunderna, dvs vad är det som händer när du publicerar ett inlägg. När du klickar på publicera så kan ditt inlägg ses i flödet hos en del av dina kontakter och följare.

Om ditt innehåll är relevant, oavsett om det är ett nytt inlägg eller en kommentar, och som får dialoger kan det även bli synligt bortom dina kontakter/följare.

Relevans inkluderar samtal som är aktuella, autentiska och återspeglar verkliga samtal på arbetsplatsen eller som påverkar våra arbetsupplevelser. Enligt LinkedIn handlar några av de mest lästa och distribuerade innehållen om att arbeta hemifrån, råd om arbetslöshet och tips om hur man bygger olika team.

Begränsa vem som kan få se ditt inlägg på LinkedIn

Beroende på vad du vill säga finns det tillfällen då det kan vara mer användbart att bara engagera en specifik publik. Du kanske till exempel vill be dina kontakter om ett visst råd. Eller så kanske du vill ställa en fråga endast till en specifik grupp du är medlem i. Nyheten innebär att du snabbt kan välja vilka du vill nå med ditt inlägg. I grunden styr algoritmerna vem som får vilka inlägg.

Du kan välja mellan följande:

  • Alla på och utanför LinkedIn
  • LinkedIn + Twitter
  • Endast dina kontakter
  • Gruppmedlemmar
  • Event

avgränsar innehåll LinkedIn

Bestäm vem som kan kommentera ditt inlägg

Utöver att du kan bestämma var du ska publicera så kan du även begränsa vem som kan kommentera ditt inlägg. Vill du endast att dina kontakter ska kunna kommentera? Eller vill du att alla ska kunna kommentera ditt inlägg, eller kanske ingen?

Jag blir nyfiken på i vilket sammanhang man skulle välja att ingen kan kommentera inlägget, men funktionen finns.

När du har publicerat ett inlägg kan du alltid ändra vem som kan kommentera inlägget men du kan inte ändra synligheten, dvs vem som kan få se ditt inlägg. Och om du ser en kommentar som inte är konstruktiv eller som du helt enkelt inte vill ha i ditt inlägg kan du enkelt ta bort den.

Relaterad artikel: GUIDE: Så blir du en tankeledare på LinkedIn

Synliggör bättre inlägg som är intressanta för dig

Ditt flöde bör vara relevant för dig. Inlägg, konversationer och nyheter baseras på de personer du har i ditt nätverk, personer och företag du följer och de ämnen du har visat intresse för. Via dina egna aktiviteter berättar du för LinkedIn vad du vill se mer av, du kan alltså själv delvis styra ditt flöde.

Men ibland kanske du ser något som inte är relevant eller som du vill slippa se i ditt flöde. Då är det dags att klicka på de tre magiska punkterna (dessa har jag tipsat om tidigare i inlägg på LinkedIn). Genom att du klickar på de tre … vid ett inlägg signalerar du till LinkedIn vad du vill se mer, respektive mindre av.

När du klickar på punkterna får du en lista med följande alternativ. Tänk på att det skiljer sig åt om det är ett original-inlägg eller någon som har kommenterat ett inlägg.

  • Spara inlägget
  • Kopiera länken till inlägget
  • Jag vill inte se det här
  • Avfölj personen
  • Rapportera inlägget

Detta öppnar en verktygslåda med flera alternativ, inklusive att spara inlägget för att titta på senare, dölja det specifika inlägget från ditt flöde genom att klicka på ”Jag vill inte se det här” och rapportera inlägget.

avfölj person LinkedIn

Ännu en nyhet som LinkedIn håller på att släppa är att du kan ”mjuta” en person eller företagssida som kan dyka upp i ditt flöde pga att en av dina kontakter interagerade med det specifika innehållet.

mute person LinkedIn

Relaterad artikel: 11 dålig råd för LinkedIn

Vill du se fler / andra inlägg i ditt flöde på LinkedIn?

Se till att du följer personer som du vill se och engagera dig i deras innehåll när du ser det. Du kan också prenumerera på nyhetsbrev, följa hashtags, företag och influencers för att se till att du ser innehåll som är relevant för dig. Du kan alltså själv delvis påverka vilket innehåll du får se i ditt flöde.

Relaterad artikel: Vikten av att nätverka på LinkedIn

Den här artikeln är kurataterad från LinkedIn’s blogg.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *