Ny design på LinkedIn och fler funktioner

Ny design och nya funktioner för LinkedIn

Kanske du har märkt att LinkedIn har haft ”hicka” den senaste veckan. När det är saker som inte riktigt funkar på LinkedIn så brukar det beror på att de håller på att uppdatera funktioner eller som i det här fallet, en helt ny design.

LinkedIn design stories nyheter

Det är faktiskt hela fem år sedan LinkedIn senast släppte en ny design. Sedan dess har LinkedIn utvecklats från en plats för att skapa din professionella profil online och cv-databas, till en aktiv grupp med mer än 700 miljoner medlemmar över hela världen.

LinkedIn ser att antal medlemmar fortsätter att öka, det skickas flera 100 miljoner meddelanden varje vecka och det konsumeras mer än en miljon timmar med LinkedIn Learning-innehåll – varje vecka. Förra året skapades det nästan fem miljarder kontakter över plattformen. Och varje dag på LinkedIn, trots den tuffa ekonomin, anställs 3 personer varje sekund.

Alla vi som är aktiva varje dag och delar, inspirerar, hjälper samt anställer är det som utgör LinkedIn. Och nu får LinkedIn en helt ny design, mer modern och som gör upplevelsen enklare. Fortfarande hör jag att LinkedIn är tråkigt och svårt att använda men med den här uppdateringen tror jag personligen att det kommer ge en extra skjuts för användarna. Detta i kombination med fler nya spännande format öppnar upp för ett mer lättsamt LinkedIn – i kombination med läsvärt innehåll.

Den nya designen på LinkedIn

I veckan släpptes det nya gränssnittet. Tanken med den nya designen är att det ska vara enklare, modernare och mer intuitivt. Navigeringen är enklare och det blir enklare att hitta på plattformen.

En ny, bättre sökupplevelse kommer att göra det mycket lättare att hitta de människor, händelser, grupper och innehåll som du vill ha, samtidigt som det hjälper dig att nå bortom ditt omedelbara nätverk – när det finns värde i att göra det. Och ännu fler nyheter är på gång som exempelvis mörkt läge – hurra säger jag!

Lättare att hitta nya möjligheter på LinkedIn

Förutom att LinkedIn gör om designen så har de också släppt funktioner som underlättar jobbsökare. I juli släppte LinkedIn funktionen ”OpenToWork”, där du kan få en grön ring runt din profilbild som visar att du är öppen för nya möjligheter. Det blir mycket tydligare att se vilka som är lediga för nya möjligheter.

Här är intressanta siffror från LinkedIn:

 • nästan 2,5 miljoner medlemmar har lagt till ringen

Personer med ”OpenToWork” runt sin profilbild får:

 • 40% fler e-postmeddelanden från rekryterare
 • 20% fler meddelanden från medlemmar på LinkedIn

utbildning kurs Linkedin

Stories (händelser) släpps till fler länder

LinkedIn har också bestämt sig för att erbjuda ett mer ”mänskligt” sätt att posta innehåll med stories. Som du säkert känner till är stories inget nytt utan började på Snapchat för att snabbt anammas av både Instagram och Facebook. Att stories ökar rejält visas tydligt på Instagram. Sedan lanseringen 2016 har idag Instagram stories över 500 miljoner dagliga användare och en miljard användare per månad.

stories Linkedin

LinkedIn har testat stories i

 • Australien
 • Brasilien
 • Frankrike
 • Nederländerna
 • Förenade Arabemiraten

De har sett att det här enkla formatet används för att ge en mer personlig känsla och mindre formellt innehåll. I veckan gick LinkedIn ut med att de släpper Stories till USA och Canada och det sägs att stories ska släppas i Sverige under Q4.

Den stora frågan är, hur kommer vi att använda stories?

Fördjupa dig: GUIDE: Så här skapar och använder du Stories på LinkedIn

Video-samtal direkt via LinkedIn

Ännu en riktigt bra funktion som LinkedIn släpper! Du kommer att kunna starta video-samtal direkt i meddelande via Zoom, BlueJeans och Teams. Du kan antingen dela en länk för att direkt starta ett möte eller schemalägga det.

video möte LinkedIn zoom teams

Sammanfattning LinkedIns nyheter och uppdaterade design

De här nyheterna är redan på väg att rullas ut och kommer finnas tillgängliga för alla inom de kommande veckorna.

Som LinkedIn säger:

LinkedIn är inte längre bara en plats att bara hitta människor. Det är en plats för personlig och professionell tillväxt, affärer och ekonomisk tillväxt – en plats som gör skillnad i yrkeslivet.

Jag kommer att återkomma med mer fördjupad information om nyheterna framöver! Håll utkik på bloggen.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

 

4 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Otroligt många nyheter där LinkedIn i september släppte en av sina största uppdateringar, en ny design. Det var 5 år sedan LinkedIn släppte ett nytt gränssnitt och nu upplever en hel del att […]

 2. […] Relaterad artikel: Nyheter på LinkedIn […]

 3. […] Relaterad artikel: Senaste nyheterna för LinkedIn […]

 4. […] du säkert har märkt har LinkedIn släppt många nya funktioner, inklusive ett helt nytt utseende. Men som om det inte vore nog så har LinkedIn uppdaterat meddelande-funktionen och även här […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *