Nya funktioner i LinkedIn meddelande

Nya funktioner kopplat till meddelande på LinkedIn

Som du säkert har märkt har LinkedIn släppt många nya funktioner, inklusive ett helt nytt utseende. Men som om det inte vore nog så har LinkedIn uppdaterat meddelande-funktionen och även här släppt flera spännande nyheter.

Mycket av det vi gör på LinkedIn sker i själva flödet men det går snabbt vidare till en konversation via den inbyggda funktionen för meddelande. Faktum är att LinkedIn har sett att meddelande mellan medlemmar har mer än fyrdubblats de senaste fem åren.

meddelande LinkedIn

LinkedIn utökar meddelande med nya funktioner

För att lättare hålla samtalen i gång har LinkedIn lagt till en mängd nya funktioner kopplat just till meddelande. Tanken är att det ska förenkla och även ge dig mer kontroll över dina meddelande.

Relaterad artikel: Senaste nyheterna för din profil och företagssida

Vilka är nyheterna som LinkedIn har släppt?

Starta ett videomöte – direkt i ett meddelande på LinkedIn

Under hösten blir det ännu enklare för dig att gå från chatt till ansikte mot ansikte med Microsoft Teams, BlueJeans by Verizon eller Zoom – direkt i dina meddelande på LinkedIn. Med bara några få klick får du en enkel åtkomst till dessa verktyg för att snabbt kunna gå över till ett online möte.

Så här gör du: Oavsett om du är i en befintlig konversation eller om du startar en ny, klickar du på videoikonen bredvid där du skriver ett meddelande. Därifrån ser du en popup där du kan välja mellan Teams, Zoom eller BlueJeans och en uppmaning att logga in. Därefter väljer du att dela en länk för att antingen starta ett möte direkt eller ta mötet senare.

video möte LinkedIn zoom teams

Redigera ett skickat meddelande – eller ta bort det

Säkert har du liksom jag råkat skriva fel eller att autokorrigering har blivit fel så känns det stressande. Det spelar ingen roll om det är ett meddelande till en ny kontakt, en rekryterare eller där du ber om hjälp när du inser att ditt meddelande har stav/skrivfel. Nu kan du redigera dina skickade meddelande så du enkelt kan korrigera ett misstag. Dessutom är det så att du till och med kan radera meddelandet, inkl eventuell bilaga.

Så här gör du: På mobilen trycker du på och håller ner, eller dubbelklickar på meddelandet för att öppna en meny med alternativ. På datorn håller du muspekaren över meddelandet tills du ser ett popup-fönster med “…”. Därifrån ser du alternativen för att redigera eller ta bort.

Reagera på ett meddelande med en Emoji  🙌

Om du snabbt vill visa vad du tycker om ett meddelande så kan du använda emojis. Ge en tumme upp eller en glad gubbe direkt på meddelandet eller på en story från någon av dina kontakter.

Så här gör du: På mobil trycker du på och håller ned eller dubbelklickar på ett meddelande för att öppna en meny med alternativ. På datorn håller du muspekaren över ett meddelande för att få upp menyn.

Lyssna på LinkedInpodden: Ska du använda emoji på LinkedIn?

Enklare att hantera dina meddelanden på LinkedIn

Oavsett om du vill ha en inkorg med 0 meddelanden eller snabbt hantera flera äldre meddelanden har LinkedIn gjort det lättare att välja flera meddelande för att arkivera, radera eller markera dem som lästa / olästa på en och samma gång.

utbildning kurs Linkedin

Så här gör du: På mobilen, längst upp till höger i appen, klicka på de tre prickarna för att komma till menyn.  Där ser du ett alternativ för att ”hantera konversationer.” Alternativt kan du också hålla ned ett meddelande tills du ser kryssrutorna bredvid varje meddelande.

Klicka i rutan bredvid varje meddelande du vill hantera och välj ett av alternativen: markera som oläst, ta bort eller arkivera. På datorn, håll muspekaren över ett meddelande och då dyker alternativet upp för att kunna välja flera meddelanden.

Bjud in andra att delta i en konversation

LinkedIn har även gjort det lättare att bjuda in andra i en konversation samtidigt som det ger dig möjlighet att behålla historiken privat.

Så här gör du: Från din befintliga konversation, gå till det övre högra hörnet och klicka på de tre prickarna. Där klickar du på ”ny gruppchatt” och lägg till andra för att gå med. Detta skapar en ny konversation och din ursprungliga konversationshistorik förblir privat.

Fler nyheter, LinkedIn släpper funktionen nyhetsbrev till alla

Rapportera olämpliga meddelanden på LinkedIn

LinkedIn har förenklat och förbättrat sättet du kan rapportera meddelanden som är oprofessionella, stötande eller skadliga. Med hjälp av ett meddelande kan du snabbt identifiera olämpliga eller trakasserande så att du enkelt rapportera det.

Så här gör du: Om du ser en varning betyder det att meddelandet automatiskt flaggades för ett problem. Du har möjlighet att visa (och rapportera) eller avvisa och markera som säkert. Detta kommer att sända signalera till LinkedIn gällande oönskade meddelanden från avsändare. På så sätt kan LinkedIn vidta lämpliga åtgärder, inklusive påminna om deras policy.

Sammanfattning nyheter gällande meddelande på LinkedIn

LinkedIn fortsätter att utvecklas och de här nyheterna kommer ytterligare att ge en bättre upplevelse. Framför allt möjligheten att koppla i hop meddelande på LinkedIn med bl.a Zoom.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *