LinkedIn adderar fler sätt att snabbt skapa inlägg

LinkedIn adderar fler alternativ för att snabbt skapa inlägg

Under de senaste månaderna har du kanske sett att LinkedIn utökat de förslag du får för dina inlägg. I själva rutan där du påbörjar ett inlägg har du nu alltså sex alternativ att välja mellan, plus då video, bild och dokument.

De senaste tilläggen är :

  • Polls/undersökningar
  • Erbjud hjälp
  • Dela en profil
  • Lägg till ett jobb

Polls lanserade LinkedIn i maj och ”erbjud hjälp” lanserades förra månaden pga Covid-19. Med ”dela en profil” är det möjligt för dig att visa, eller lyfta en av dina kontakter i ett inlägg.

Fördjupa dig: LinkedIns senaste nyheter till din profil

LinkedIn har igen kikat på Facebook som också föreslår vad du kan dela. I grunden handlar det om att LinkedIn vill hjälpa dig publicera inlägg oftare.

inlägg linkedin

LinkedIn uppmanar dig till att bli mer aktiv med dessa enkla och snabba sätt att publicera inlägg på. Alternativen bör du även koppla till din strategi för sociala medier. Att lyfta fram specifika profiler eller få andra människor att lyfta fram din kan vara ett bra sätt att öka medvetenheten. Det är värt att hålla ett öga på vilka alternativ som du har och överväga hur du kan använda dessa för att maximera din närvaro på LinkedIn.

Fördjupa dig: 7 tips på hur du kan tänka gällande innehåll på LinkedIn

Tidigare har LinkedIn rapporterat att de ser ökat engagemang vilket ökat kraftigt under Covid-19. Algoritmen har skruvats på och nya verktyg har släppt. Och stories är något som flera väntar på. Allt för att maximera effekten och interaktionerna i inlägg.

Fördjupa dig: GUIDE – stories på LinkedIn

Skillnad på inlägg via profil och företagssida på LinkedIn

Det är en liten skillnad mellan din profil och företagssidan. Som du ser på nedan bild så har du bara fem alternativ på företagssidan medan på profilen har du sex alternativ. Det är ”find an expert/hitta en expert” som endast finns på profilen vilket jag kan tycka är konstigt. Varför kan inte ett företag efterfråga en expert?

inlägg linkedin företag

Det här är kanske ingen jättestor nyhet men det märks att LinkedIn vill att vi ska spendera mer tid och bli mer aktiva. Har du inte riktigt kommit igång med dina aktiviteter på LinkedIn så kika på ”synlighetsutmaningen” som jag publicerade tidigare. Enkla bra tips som du kan utöka med något av dessa enkla och snabba sätt att publicera egna inlägg på LinkedIn


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Flera nya format är släppta som exempelvis erbjud hjälp och polls/undersökningar som är ett snabbt och enkelt format. […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *