Bli mer förberedd inför en intervju – nytt verktyg från LinkedIn

Nytt verktyg från LinkedIn hjälper dig bli mer förberedd inför en intervju

Du har skickat ditt CV och rekryteraren har återkopplat till dig. Du har kommit förbi den första omgången av intervjuer. Nu är det dags att förbereda dig för nästa steg. Ett stag som kan vara rätt tillfälle för dig i din karriär.

Enligt en undersökning från LinkedIn har de funnit att 54 procent av arbetssökande säger att intervjufasen är ”måttligt till extremt utmanande”. Främst på grund av två anledningar, osäkerhet och brist på självförtroende.

Relaterad artikel: 5 sätt för dig att bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn

Därför börjar LinkedIn rulla ut en ny serie verktyg som hjälper dig att förbereda dig mer effektivt, så att du är redo att krossa din nästa intervju.

förberedd intervju LinkedIN

Förbered dig på de vanligaste intervjufrågorna

LinkedIn har i det nya verktyget tagit fram och identifierat vanliga frågor som kommer under en intervju. I ett samarbete med karriärexperter, chefer som ansvarar för rekrytering och professionella rekryterare har dessa fått komma med sina råd och tips.

Under de närmaste veckorna kommer du att kunna se korta videor med konkreta tips på hur du närmar dig var och en av dessa kluriga frågorna

Relaterad artikel: Så här uppdaterar du din profil på LinkedIn

Mer för premium-medlemmar på LinkedIn

Som Premium-medlem får du också exklusiv tillgång till provintervju via utvalda expert. Det ger dig en möjlighet att se deras svar så att du lättare kan svara på de vanligaste intervjufrågorna.

intervju hjälp LinkedIn

Bild från LinkedIn.

Funktionen rullas ut nu

Den här funktionen som innehåller förberedelser inför intervjuer kommer att rulla ut nu till både mobilapp och via datorn i engelsktalande länder.

Om du är på LinkedIn via datorn får du åtkomst till dessa verktyg i kontrollpanelen för dina jobb. Om du är på LinkedIn via mobilen hittar du dessa verktyg under fliken jobb. Läs mer här.

Relaterad artikel: Så här skapar du din LinkedIn-profil på flera språk

Öva, öva och öva

När du förbereder dig för en intervju, kom ihåg att öva. Därför avsätter mer än hälften tid för att öva på frågor.

52% av framgångsrika arbetssökande i USA avsätter tid för att svara på svåra frågor de förväntar sig före intervjun.

I detta nya verktyg finns inkluderat ett enkelt sätt för dig att öva privat och svara på intervjufrågor. Därefter kan du själv bedöma och förbättra genom att granska dina inspelade svar så enkelt som möjligt.

Linkedin hjälp jobbsök intervju

Bild från LinkedIn

Fler funktioner kommer

Och det här är bara början.
Senare i sommar kommer LinkedIn att rulla ut möjligheten där du kan dela dina inspelningar privat med utvalda LinkedIn-kontakter för att få feedback, coaching och råd. Du får möjlighet att lära av deras idéer, hitta nya sätt att förtydliga din erfarenhet till en viss roll och samtidigt fördjupa dina relationer, göra förberedelser och öva mer värdefullt och meningsfullt. Att arbeta med video kan också hjälpa dig att skapa förtroende, förbättra dina svar och förbereda dig för det oväntade.

Linkedin förbereda jobb intervju

Sammanfattning

Oavsett om du letar efter tips, expertsvar på de vanligaste intervjufrågorna eller ett enkelt sätt att öva på dina svar kommer du bli hjälp av den här funktionen från LinkedIn. Och kom ihåg att du även kan använda LinkedIn som en resurs för att både ta reda på mer om den person som ska intervjua dig och att lära dig mer om företaget du ska på intervju hos.


 

Linda Björck – Följ mig gärna på LinkedInlinda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

Twitter
LinkedIn
Facebook
Instagram

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] en nyhet är att LinkedIn utökar verktyget där du kan förbereda dig inför en intervju. Verktyget innehåller listor över vanliga intervjufrågor för olika roller. Allt för att […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *