11 podcast inom digital marknadsföring & sociala medier som är värda att lyssna på

11 podcast inom digital marknadsföring & sociala medier som är värda att lyssna på

I ett inlägg på LinkedIn efterfrågade jag svenska podcast inom sociala medier och digital marknadsföring som levererar bra innehåll. Jag fick ett antal tips som jag har sammanställt samt lagt till ytterligare några podcast som jag själv brukar lyssna på.

Tidigare år har jag skrivit om läsvärda böcker inom sociala medier (länkar längst ner!). Även om jag fortfarande läser väldigt många böcker inom digital marknadsföring så lyssnar jag också ofta på podcast.

podcast sociala medier digital markandsföring

Har jag missat någon podcast i listan?
Kommentera så uppdaterar jag efterhand!

De flesta poddar jag har med i inlägget går att lyssna på både via Itunes, Soundcloud och Google play. Det finns även länkar till varje podds startsida vilket underlättar för dig att hitta rätt podd.

På med lurarna, här är listan på bra podcast som kommer ge bra tips om sociala medier & digital marknadsföring.

#1 Digitalpodden

Digitalpodden drivs av Dagens Industri och har ett brett spektra, dvs mycket mer än sociala medier. De har lyft upp ämnen som GDPR, Facebooks dejtingfunktion till hur Simone Giertz fick miljoner visningar på Youtube.

#2 KNTNT Radio

KNTNTs podd handlar om content marketing och andra intressanta, närliggande ämnen. Här har jag faktiskt själv medverkat i ett avsnitt om social selling på LinkedIn. Här finns många intressanta avsnitt där du kommer hitta dina favoritavsnitt. Exempelvis pratar Lars Wirtén om hur man gör intervjuer som content marketing och diskution om hur det påverkar om du gör skitinnehåll eller varför inte lyssna på hur du kan få stora affärsvinster om friktionen mellan marknad och sälj minskar. Även här hittar du många bra avsnitt, proffsigt och väl värt att lyssna på.

#3 Social by default

Den här podden drivs av Deeped Niclas Strandh och Sarah Larsson Bernhardt. På ett lättsamt sätt diskuterar de vitt och brett inom sociala medier och digital marknadsföring. Här kan du exempelvis lyssna på om sociala medier är för alla företag och hur du mäter smart, dvs att företag mäter det som de vill få ut av sociala medier. Vad säger egentligen likes, delningar och antal följare? Det får du reda på i podden.

Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.

#4 Digitala mediepodden

Bakom Digitala mediepodden står Dagens Media och Damon Razizi. Podden håller hög kvalité och har många bra avsnitt. Själv blev jag grymt imponerad av Lina Hansson från Google som pratar om misstagen som sänker företags konverteringar och mycket intressanta avsnittet av Fredrik Hallberg som undrar var och hur gick det snett. Ja, jag är nörd men det här avsnittet var riktigt intressant.

#5 Digital marknadsföring

Podden, digital marknadsföring drivs av Tony Hammarlund och startade vid årsskiftet. Den här tror jag kommer bli riktigt poppis eftersom det både är intressanta ämne och proffsigt genomförd. Här kan du lyssna på flera intressanta intervjuer som exempelvis influencer marketing, content marketing och hur du får bättre räckvidd på LinkedIn. ( Ja det är ännu en podd jag har medverkat i 🙂

#6 En sak idag

Jocke Jardenberg producerade hela 223 avsnitt första säsongen. Här är det fokus på teknik, internet och sociala medier. Intressanta ämnen och nytt avsnitt släpps varje morgon med allt från dagen efter GDPR, sanningen om annonsering på Facebook och tips på en kamera som ger studiokvalitet.

Lyssna eller titta på Youtube, korta avsnitt på ca 5 minuter som sändes varje dag, nu är det paus och omstart.

#7 Sökpodden

Sökpodden är för dig som gillar Google, Facebook, SEO och SEM. En gång per månad kommer det ett nytt avsnitt, främst nyheter inom sök. Avsnitt som du hittar här är bland annat rankingdata för SEO, H1:or och jämförelse mellan Instagram och Facebook och hur kan man använda den utökade Quality Score-datan och vilken budget ska man ha på Facebook?

#8 Säljpodden

Den här podden blev jag också tipsad om. Det är många avsnitt om…. sälj, men jag har hittat några som är om marknadsföring. Här kan du lyssna på smartboundmarketing och datadriven leadgenerering samt att göra en megadeal – hur B2B företag ska lägga upp sina strategier och ABM.

#9 Onlinefolket

Resultify står bakom Onlinefolket som säger sig vara Sveriges bästa podcast inom kommunikation och marknadsföring. Avsnitten är ganska långa, upp till en timme men här hittar du också bra intervjuer som exempelvis den här om marknadsföringslagen eller analyticsgurun Brian Clifton. Om det är Sveriges bästa podd överlåter jag till dig att avgöra.

#10 Nätverkspodden

Ytterligare en relativt nystartad podd men som redan hunnit producera över 100 avsnitt är Nätverkspodden. Den drivs av Marie Hagberg och Nina Jansdotter. Här hittar du avsnitt om både digital marknadsföring och tips om nätverkande. Avsnitten är mellan 5 och 10 minuter. Lyssna på marknadsföring för författare eller Thomas Ek, grundaren till OBH Nordica. Och vill du får konkreta tips om LinkedIn så har jag även medverkat i denna podden.

Och mina två engelska favoritpoddar:

#11 Marketing School

Marketing School drivs av Neil Patel och Eric Siu. Varje dag släpper det ett nytt avsnitt som är på ca 10 minuter. Här är väldigt många bra avsnitt som innehåller bra konkreta exempel. Exempelvis kan du lyssna på varför video är bättre än text eller att content marketing inte fungerar så som du tror. Eller om kanske du vill veta var Neil och Eric spenderar sina marknadsföringspengar?

#11,5 Social media examiner

Social media examiner är en av mina absoluta favoritpoddar – och blogg. Varje vecka släpper de ett nytt avsnitt på ca 1 timme. Här både läser och lyssnar jag flera gånger i veckan. I det här avsnittet får du reda på hur du kan använda Facebook-annonser för att få fler som tittar på dina filmklipp eller hur du kan hantera troll och krisplanera för sociala medier.

Kika även på Social media marketing talk show, där de sänder live varje vecka på Facebook, Periscope och Youtube.

Saknar du din favoritpodd?
Kommentera så uppdaterar jag inlägget!

Vill du ha ännu mer? Här kan du läsa vad jag tidigare har rekommenderat:

8 podcast om digital marknadsföring (samtliga på engelska)

7 böcker inom digital marknadsföring och försäljning från 2017

7 böcker om digital marknadsföring från 2016

Mina bästa boktips om sociala medier och marknadsföring från 2015


Linda Björck linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

Twitter
LinkedIn
Facebook
Instagram

 

5 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] När jag var med i podden Snacka sälj var det Tomas Tränkner som var producent för podcasten. Han spelade in alla mina 16 avsnitt och det funkade riktigt bra. Vi var effektiva och samtalen flöt på bra. Tomas som är expert på just att producera poddar blev en självklar samarbetspartner i detta roliga projekt. Jag gillar konceptet med korta avsnitt och det formatet har även min favoritpodd, Marketing School. […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *