7 läsvärda böcker om digital marknadsföring

Jag läser väldigt mycket. Vanliga böcker, e-böcker, pdf och white papers. Under större delen av året läser jag mest facklitteraturböcker men under sommaren läser jag även spänningsromaner. Här tipsar jag om 7,5 bra böcker som jag gillar och som du dessutom hinner få hem innan det är dags för semester.

7 läsvärda böcker om digital marknadsföring

böcker om marknadsföring

#1 Content marketing för alla content marketing

En lättläst bok om content marketing av Pontus Staunstrup och Joakim Arhammar. Boken har en bra uppdelning och tydlighet i varje kapitel. Det är den här boken du ska läsa när du vill veta mer eller om du har bestämt dig för att börja med content marketing. Beställ boken direkt från deras hemsida för 170:-, contentmarketingbok.se

#2 Joe Pulizzi

Istället för att rekommendera en av Joe Pulizzi´s böcker rekommenderar jag flera. Jag har läst Epic Content Marketing: How to Tell a Different Story, Break through the Clutter, and Win More Customers by Marketing Less. Den innehåller flera bra tips och hjälper dig bland annat med att ta fram strategier som genererar fler kunder via content marketing. Sedan har jag beställt Content Inc.: How Entrepreneurs Use Content to Build Massive Audiences and Create Radically Successful Businesses. Välj den som passar dig bäst!

”If you have more money than brains, you should focus on outbound marketing. If you have more brains than money, you should focus on inbound marketing.” — Guy Kawasaki 

#3 The Best Damn Web Marketing Checklist, Period! 

En bok som är väldigt bra upplagd, enkel att förstå och bara att följa checklistorna. The Best Damn Web Marketing Checklist, Period! går att läsa ett kapitel i taget för att sedan åtgärda. Det spelar ingen roll om du ska göra en ny hemsida eller förbättra den du redan har. Innehåller allt från SEO till content marketing och strategier för sociala medier. Väl läsvärd!

Extra material: ladda ner en pdf med checklistor.

4-timmars-arbetsvecka-konsten-att-leva-mer-jobba-mindre#4 4 timmars arbetsvecka

Boken 4 timmars arbetsvecka som finns på både svenska och engelska har jag läst flera gånger. Det är en bok som jag ofta rekommenderar. Här får du tips på hur du kan effektivisera din arbetsdag. En del tips kan du applicera direkt, andra är mer anpassade för större företag eller för amerikanska marknaden.

#5 Jab, Jab, Jab, Right Hook: How to Tell Your Story in a Noisy Social World

New York Times bästsäljarförfattare  och sociala medier expert Gary Vaynerchuk delar med sig om hur du skapar kontakt med kunder och vinner över dina konkurrenter. En bok om strategier i sociala medier som verkligen fungerar. Han har skrivit flera läsvärda böcker. Beställ boken via Amazon.

Extra material: Se Gary intervjua Fredrik Eklund från Million dollar listing 

Right hooks convert traffic to sales and easily show results. Except when they don’t.

#6 Purple Cow: Transform Your Business by Being Remarkable

Seth Godin är en återkommande författare i min bokhylla. Han har skrivit 18 böcker inom bland annat marknadsföring och ledarskap. Purple cow (som finns i flera upplager så se till att du köper den senaste!) inspirerar, ger dig aha-upplevelser och avslutas med en bra checklista. Beställ via Seth´s hemsida eller på Amazon eller Adlibris.

#7 Digital marknadsföring

Boken Digital marknadsföring beskriver med aktuell forskning och praktiska exempel hur digitaliseringen tar företags marknadsföring till en ny nivå. Stort fokus ligger på mobil marknadsföring, sociala medier och lojalitetsprogram. Extra vikt fästs på detaljhandeln och co-creation mellan konsumenter och företag. Även denna är en lättläst bok med bra exempel som framför allt riktar sig till dig som arbetar inom B2C.

#7.5 Hjärnsmart: din guide till ett lugnare och lyckligare (arbets)liv

Ett extra litet tips som egentligen ligger utanför marknadsföringen. Därför är detta tips 7,5. Boken har jag nyligen beställt och den ser jag fram emot att läsa. Vi översköljs av mängder med information dagligen och denna innehåller tips hur du kan använda din hjärna bättre och jobba smartare. Målet med Hjärnsmart är att du ska kunna gå från jobbet nöjd med din insats varje dag.

Över till dig, vilken bok rekommenderar du?

Linda Björck <<– Connecta gärna med mig

Social media manager
LinkedIn-expert

Smartbizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook

2 Kommentarer
  1. Marknadsföringsbok
    Marknadsföringsbok says:

    Superbra tips! Kommer ta mig raka vägen till biblioteket och se om de har Joe Pulizzi i hyllorna. Amerikanska marknadsföringsböcker är ofta mer berättande och lättlästa än svenska böcker som går rakt på kontentan. Jag har själv skrivit boken ”synas online” som finns hos de digitala bokhandlarna. Den är gjord som en mycket bred men tydlig guide för den som startat eget och vill orientera sig eller lära sig vitt skilda metoder och göra grovjobbet helt på egen hand. Om du vill recensera den så kan jag skicka dig ett gratis exemplar.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *