8 podcast om marknadsföring som jag rekommenderar

8 podcast om marknadsföring värda att lyssna på

Podcast är ett fantastiskt och enkelt sätt att lära sig nya saker. Ofta lyssnar jag på en podcast när jag åker tåg eller när jag är ute och går. Men om man inte har en aning om var man ska börja så kommer här mina bästa tips gällande podcasts om framför allt marknadsföring. Du kan enkelt lyssna på en podcast direkt via varje podcasts hemsida eller via:

 1. iPhone podcast app
 2. Overcast
 3. Downcast
 4. Pocket Casts
 5. Soundcloud

digital marknadsföring podcast

#1 Ted Radio Hour

Det här baserad på talare från välkända Ted Talks. En timme i en mängd olika ämne såsom häpnadsväckande uppfinningar, nya sätt att se på gamla problem och nya sätt att tänka.

Ted Radio hour hittar du här.

#2 Social Media Marketing

Det här är min absoluta favorit-podd. Varje vecka kommer ett nytt avsnitt med många bra tips. Är du nördig som jag är på sociala medier eller vill lära dig nytt? Lyssna på social media marketing

#3 Duct Tape Marketing

En gammal trotjänare som avhandlar många bra ämnen inom marknadsföring.  Ett bra avsnitt är exempelvis ”How to build your business on content” med Joe Puluzzi, vars böcker jag även kan rekommendera.

Här lyssnar du på Ducttapemarketing

#4 Tim Ferriss podcast

Tim Ferriss är författaren till bland annat ”4 hour work week” som jag ofta rekommenderar. Podcasten har på iTunes blivit vald som den bästa både 2014 och 2015. Här kan du lyssna på en mängd olika ämne, gå in och använd sökfunktionen för att hitta det du är intresserad av. Ett av de populäraste avsnitten heter 5 morning rituals that helps me win the day. För dig som vill lyssna på marknadsföring är detta om hur man bygger upp en blogg, Ramit Sethi on Persuasion and Turning a Blog Into a Multi-Million-Dollar Business

#5 I Love Marketing

Ännu en favorit som har många bra avsnitt. Här hittar du avsnitt inom ämnen som entreprenörskap, epost marknadsföring, personligt varumärke och produktivitet. Ett intressant avsnitt är ”How to build your reputation quicker by being an authentic, value-creating marketer”.

Här hittar du samtliga avsnitt av I love marketing.

#6 Marketing Over Coffee

Marketing Over Coffee är en podcast som  täcker både klassisk och modern marknadsföring. Varje avsnitt spelas in på ett lokalt kaffehak och varje torsdag publiceras ett nytt avsnitt. Bra och korta avsnitt på 20 minuter fyllda med marknadsföringstips.

Här hittar du samtliga avsnitt av Marketing over coffee.

#7 The Missing Link

Ja, att detta är en favorit tror jag är ganska enkelt att gissa. Rainmaker.FM har en podcast om hur du bäst lyckas på LinkedIn. Ett bra avsnitt är: Best Practices for Managing Your Time on LinkedIn.

Om du vill lära dig mer om LinkedIn så hittar du The Missing Link här.

#8 The Sophisticated Marketers Podcast

The Sophisticated Marketer’s Podcast är Jason Miller värd för. Han är Sr. Content Marketing Manager leading global content på LinkedIn Marketing Solutions. Varannan vecka intervjuar Jason intressanta personer inom marknadsföring.
Här hittar du alla avsnitt från The Sophisticated Marketers Podcast.

Över till dig, vilken är din favorit podcast?
Berätta så skriver jag om det i kommande blogginlägg.


Linda Björck <<– Connecta gärna med mig

Social media manager
LinkedIn-expert

Smartbizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook

 

6 Kommentarer
 1. Marie Hagberg
  Marie Hagberg says:

  De tre poddar jag lyssnar mest till är Amy Porterfield, Smart Passive Income med Pat Flynn och Entrepreneur On Fire med John Lee Dumas.
  Alla vänder sig till företagare och handlar mycket om marknadsföring.

  Svara
 2. Pernilla
  Pernilla says:

  Hej!
  Jag brukar lyssna på Social by Default podcast om sociala medier. Tycker den är relevant och bra eftersom den behandlar sociala medier med ett svenskt perspektiv. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *