Tack för i år – mest lästa artiklarna och några bonustips

Läsvärda artiklar om sociala medier

Varmt tack för att du följer mig och läser min blogg. Jag är så glad för att bloggen ökar varje vecka med nya läsare och prenumeranter. I detta inlägg bjuder jag på mina mest lästa inlägg och några bonustips så du klarar dig tills jag dyker upp nästa gång, som blir efter helgerna. Du kommer fortfarande att se intressanta inlägg i mina kanaler under ledigheterna men något färre än i vanliga fall.

När året närmar sig sitt slut är det bra att göra en summering av vad som har hänt och sätta upp nya mål för 2017. Du som har gått en utbildning hos mig vet hur viktigt det är att sätta mätbara mål, oavsett om det gäller ditt företag, privatliv eller aktiviteter i sociala medier.

Frågor som du kan ställa dig:

 • Vad vill du uppnå under 2017?
 • Vilket mål kan du sätta för din närvaro i sociala medier?
 • Vad behöver du göra för förändring för att du ska nå ditt mål?
 • Vad har resultatet varit av din insats i sociala medier
 • Vad har gått bra under året?
 • Vilka kanaler har gått bra?
 • Vad vill du satsa mer eller mindre på?
 • Vilka kanaler ska du satsa mer på?

god_jul_smartbizz

Här är mina mest lästa artiklar, läs och dela gärna ifall du gillar artiklarna!

#1 Nio misstag du gör på LinkedIn

Det här inlägget skrevs för nästan två år sedan och toppar fortfarande listan över mest lästa inlägg.
Så vad är det som skiljer ett proffs från en nybörjare? Svaren hittar du i inlägget.

#2 Den ultimata guiden till hashtags

Ja så var det det här med hashtags. Lätt att skriva hashtags men hur många ska du egentligen ha per kanal? Och visste du att undersökning visar att räckvidden blir lägre om du använder fler än 2 hashtags på Facebook……

#3 13 suveräna marknadsföringstips i sociala medier

Det är lätt att köra på i samma spår gällande sin marknadsföring, framför allt när det gäller sociala medier. Här hittar du 13 tips, en del är kanske nya och en del känner du kanske till sedan tidigare. Vilka använder du redan och vilka kan du börja med?

#4 Annonsera på LinkedIn, Facebook och Instagram

Väl lästa inlägg och det finns ett behov att förstå hur det fungerar med annonseringen i sociala medier. Egentligen är det ganska enkelt att sätta upp en annons, det som du behöver fundera på är målgruppsanpassning, budget och såklart analysering av din annons. Hur gick det? Fick du det resultat du förväntade dig?

#5 10 gratis verktyg som hjälper dig hantera sociala medier

Det finns mängder med verktyg som sparar din tid och hjälper dig hantera sociala medier. Förutom det som står i inlägget har Canva seglat upp som en ny favorit. Enkelt och bra för att skapa bilder till blogginlägg, som bilden här uppe, eller bilder till dina sociala medier.

Vad händer 2017 i sociala medier?

Enligt flera artiklar varav denna från Social media trends kommer annonseringen att öka i de digitala medierna. Under 2016 tog filmklipp ett rejält skutt uppåt och nästa år ökar livestreamingen. Facebook Live, Youtube Live och Instagram Live för att nämna några. Live video är utmärkt för företag för att bygga varumärke.

Titta även på Marketo som har gjort en bra sammanfattning på Slideshare.

Vill du lyssna på några bra podcast under julledigheten?

Lyssna in på The digital entreprenuer, där får du tips om hur du kan bygga din digitala närvaro. Eller lyssna på Copyblogger som ger dig mängder med tips inom copy writing, epostmarkandsföring och konvertering. Korta och bra avsnitt. Social Pros podcast är också hörvärd, exempelvis detta avsnittet som handlar om du använder de bästa verktygen för sociala medier.


Tack för i år, vi hörs snart igen!

Linda Björck <<– Connecta gärna med mig

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Följ mig för fler bra tips om sociala medier:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

2 Kommentarer
 1. Tord
  Tord says:

  Tacksam för dina tips!
  Livestreaming i Facebook, Youtube och Instagram är helt klart revolutionen nummer ett då det blir många träffar och delning på detta.
  God Jul och Gott Nytt År!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *