10 gratis verktyg som hjälper dig hantera sociala medier

10 gratis verktyg som hjälper dig hantera sociala medier

Jag får många frågor hur man enkelt och tidseffektivt kan hantera sina sociala medier. Det finns en uppsjö av verktyg och appar som kan göra den dagliga hanteringen av sociala medier enklare.
Alla verktyg finns både som betal- och gratisversion, jag kör gratisversionerna på samtliga och klarar mig bra med det.

I listan har jag valt ut 10 riktigt bra gratisverktyg, det finns många många fler men dessa är mina favoriter.

Hootsuite

Detta är ett verktyg som hjälper dig med att schemalägga, följa upp, mäta och posta i flera medier. Det finns både gratis och betal version men den som är gratis räcker gott och väl för ett mindre företag. Som du ser på nedan bild så är skillnaderna mellan antal konto som du kan koppla till ganska stor. Så har du fler än 3 konto eller hanterar andras konto så rekommenderar jag betalversionen.

Hootsuite finns som app både  till iOS och till Android. Det går även att gå in direkt via webben. Valmöjligheterna är många och du kan bestämma vilka medier som ska visas när du loggar in. Ytterligare en bra sak är att man kan få ett ”bokmärke”, Hootlet så du direkt från webbfönstret kan posta och schemalägga sidan du har uppe.

hootsuite_socialamedier_smartbizz_lindabjorck

 

Buffer

Buffer är också ett verktyg där du kan schemalägga, mäta och följa upp aktiviteter. Det påminner om Hootsuite men jag upplever att Buffer är enklare att hantera och ger bättre överblick. Båda har gratisversioner och det skiljer på vad som ingår så kika noga på vad ditt behov är. Det finns flera alternativ men börja med gratisversionen för att sedan uppgradera om du märker att du behöver det.

Buffer finns till både iOS och Android samt att det går att gå in direkt via webben. Även här kan du få ett bokmärke” vilket precis som Hootlet tillåter dig att direkt posta, spara och schemalägga sidan du läser.
Ex så använder jag en koppling till Pocket vilket innebär att jag kan skicka artiklar till läs-senare och därifrån kan jag direkt schemalägga via Buffer. Ett enkelt sätt att fylla på bra artiklar som du vill dela.

Buffer_socialamedier_smartbizz_lindabjorck

 

Socialoohmp

Socialoohmp är ännu ett verktyg som hjälper dig öka produktiviteten i sociala medier. I gratisversionen är det Twitter som gäller med bl.a upp till 5 konto däremot i betalversionen kan man koppla på mängder med konto och till och med posta i grupper på LinkedIn.

Social searcher

Social searcher är en sökmotor i sociala medier. Det går att söka både på ord och hashtags. Den söker efter innehåll i realtid utan att du behöver logga in på Twitter, Facebook eller Google+.
På bilden nedan har jag sökt på LinkedIn och får då upp det senaste som skrivs om LinkedIn.

social_searcher_socialamedier_smartbizz_lindabjorck

 

Bitly

Bitly är en url-förkortare men det är mer än det. Du kan genom att använda specifika länkar mäta och se resultatet av dina inlägg.
Bilden nedan är från Bitly.

Bitly_socialmedia_tool

Social mention

Social mention har jag tipsat om tidigare i ett inlägg där du kan läsa om 5 viktiga saker med marknadsföring i sociala medierDen hjälper dig hålla koll på vad som sägs om ditt varumärke i sociala medier och som du ser på bilden får du även reda på styrka, passion och räckvidd.

SmartBizz_socialamedier

 

IFTTT

IFTTT hjälper dig att knyta ihop och automatisera en mängd kanaler och tjänster.
Exempel: om du tar en bild med din iphone så sparas den automatisk i Dropbox eller om du byter profilbild på Facebook så byts den även på Twitter. Det finns mängder med färdiga ”recept” som det kallas för och du kan även skapa egna recept. Möjligheterna är oändliga!

IFTTT_smartbizz_socialamedier

Google analytics

Google analytics är ett jättebra verktyg som ger dig mängder med information om din hemsida. Det finns så mycket information och möjligheter att man knappt vet var man ska börja.
Är du nybörjare i Analytics så läs detta inlägget av Leander Lindahl som ger en bra beskrivning av standardvyerna.

google_analytics_smartbizz_socialamedier

Sumall

Detta är annorlunda och lättbegripligt verktyg som passar en mindre företag utmärkt. Det är enkelt och tydligt samt att du får möjlighet att mäta och se resultatet av exempelvis Facebook, Twitter, Instagram osv. Du kan totalt koppla in 42 olika medier i gratisversionen. Här blir du på ett lättförståeligt sätt uppdaterad gällande dina inlägg och du kan även få ett dagligt mail.

Ta en stund och gå igenom Sumall, och hitta funktioner som du behöver. För mig funkar detta bra och ger en tydlig överblick. På bilden nedan visar jag ett utdrag ur min aktivitet på Twitter och här syns trenderna tydligt. Det går även att få information i ett diagram.

Sumall_socialamedier_lindabjorck

 

Listan kan som sagt bli hur lång som helst – tipsa och kommentera gärna om jag har missat just ditt favoritverktyg!

Över till dig, hur gör du i dag?


linda_björck_smartbizz_linkedin

Linda Björck <<– Connecta gärna med mig på LinkedIn

Social media manager
LinkedIn-specialist

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

Twitter
LinkedIn
Facebook

 

 

5 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *