Årets första expertmöte hos LinkedIn

Årets första expertmöte hos LinkedIn

I veckan var det dags för årets första expertmöte hos LinkedIn. Det är tredje gången som jag medverkar i detta forum, tillsammans med 11 personer som alla är utvalda av LinkedIn. Det är en ära och en fantastisk möjlighet att få ta del av information i förväg. Eller inte bara ta del av vad LinkedIn berättar utan även att vi som medverkar får komma med input om vad vi hör ”där ute” när vi utbildar och föreläser.

LinkedIn

Antal medlemmar ökar

Denna gången hade vi förmånen att få lyssna på Amy Parnell, live från Colorado. Hon berättade om LinkedIns nya uppdatering och många av förändringarna. Vi fick även veta att det numera finns 3 miljoner konto i Sverige och hälften av dessa har sin profil på svenska och andra hälften på engelska. Med det menas de personer som har valt språkinställning på engelska och har det som grundinställning, alltså inte att profilen är skapad på annat språk. I världen är det 480 miljoner använder och 20 miljoner i Kina.

Nya LinkedIn

Vi fick också veta att det nya utseendet (gränssnitt) fortfarande körs ut för fullt och det var några i expert-gruppen som inte hade fått det ännu. Förra veckan fick jag uppdateringen vilket innebär att jag äntligen kan uppdatera allt mitt utbildningsmaterial och gamla blogginlägg. Phu 🙂

Gratis eller premiumkonto?

Tidigare har jag sagt att de flesta klarar sig med ett gratiskonto. Nu har flera funktioner försvunnit och jag rekommenderar dig att titta över vilka funktioner du verkligen använder så du har rätt förutsättningar för att lyckas på LinkedIn. Exempelvis har den avancerade sökfunktionen flyttats till Sales Navigator och ersatts av en enklare sökfunktion.

Talent trends

Varje år släpper LinkedIn en rapport för flera länder och regioner som heter ”Talent trends”. I den nordiska versionen har 2600 intervjuer genomförts och du kan bland annat läsa om vilka hinder en person stöter på som vill byta jobb. Bra information för dig som arbetar med rekrytering.

Talent buzz

Förutom Talent trends så släpps det en lista med 10 ord som du ska undvika på LinkedIn – i alla fall om du vill synas och sticka ut!

You´re better than buzzwords

Orden är följande:

  1. Specialized
  2. Leadership
  3. Passionate
  4. Strategic
  5. Experienced
  6. Focused
  7. Expert
  8. Certified
  9. Creative
  10. Excellent
Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.

Använder du LinkedIn recruiter?

I dagsläget erbjuder LinkedIn endast en certifiering och det är i deras verktyg ”Recruiter”. För att du ska ha möjlighet att bli certifierad behöver du ha Recruiter som är en premiumversion och att du är en mycket van användare av LinkedIn. Certifieringen kostar $199.

Berätta – vad tycker du om LinkedIns nya utseende?


linda_björck_smartbizz_linkedin

Linda Björck <<– Säg Hej på LinkedIn.

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *